ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στα... περιστέρια!

Στα... περιστέρια!
Ατρόμητος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αρνητική εφετινή πορεία του Ατρόμητου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιθετική δυστοκία. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που αποτυπώνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Περιστεριώτες στο γκολ.

Ύστερα από 23 αγώνες στη Super League ο Ατρόμητος είναι 13ος με 24 βαθμούς. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα στην ομάδα του Περιστερίου, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες την έχουν "καθηλώσει" στη θέση που είναι.

Αυτή είναι μια... σοβαρή εξήγηση για την πορεία που διαγράφουν οι "κυανόλευκοι" και η οποία αποτυπώνεται μέσω στατιστικής. Τα μόλις 16 γκολ που έχουν σημειωθεί συνιστούν την τέταρτη χειρότερη επίθεση ανάμεσα στους 16 "μονομάχους". Ο Πανθρακικός έχει 13 γκολ, η Βέροια 14 και η Καλλονή 15. Ακολουθεί ο Ατρόμητος με 16.

Δυσκολεύεται πολύ να βρει δίχτυα η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Και όταν φτάνει κοντά, τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει. Έχουν πραγματοποιηθεί 232 τελικές προσπάθειες και το ποσοστό των γκολ ανά τελική προσπάθεια είναι 0,07% (0.0690, συγκεκριμένα). Με άλλα λόγια, στις 100 προσπάθειες, οι επτά καταλήγουν στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος είναι 2ος στη σχετική λίστα με τα περισσότερα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός έχει δέκα και οι Περιστεριώτες εννέα (τόσα έχει και ο Λεβαδειακός)! Ένα ακόμα στοιχείο που καταδεικνύει το πρόβλημα στο γκολ, είναι οι χαμένες ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ έχει 24, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων έρχεται δεύτερη στη σχετική λίστα με 22.

Ακόμα και στα πέναλτι οι "κυανόλευκοι" δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά. Έχουν κερδίσει δύο στο πρωτάθλημα και κανένα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο ένα αστόχησε ο Λε Ταλέκ (στην ήττα {2-0} από τον Ηρακλή) και στο άλλο ο Στέφανο Ναπολεόνι (στη νίκη {1-0} απέναντι στον Πανιώνιο).

Απέναντι στον Ολυμπιακό την Κυριακή (21/2) ο Ατρόμητος είχε αρκετές ευκαιρίες να βρει δίχτυα, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, εντέλει γνώρισε βαριά ήττα (4-0) στο Φάληρο. Τη Δευτέρα (22/2) δόθηκε ρεπό από τον Δέλλα. Την Τρίτη (23/2) θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Ηρακλή στο γήπεδο του Περιστερίου.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ