ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σπανός: "Στα 2/3 διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα, δεν είχαμε ισονομία στη διαιτησία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπανός EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, υποστήριξε ότι επιτεύχθηκε χωρίς καθυστέρηση η συμφωνία με τον Νταμίρ Κάναντι για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η διεκδίκηση του τίτλου, η έλλειψη ισονομίας και η προσέλευση στο γήπεδο.

Προπονητής του Ατρομήτου για έναν ακόμη χρόνο θα είναι ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος ανανέωσε με την ομάδα του Περιστερίου την Τρίτη (20/3).

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης τόσο ο Αυστριακός τεχνικός, όσο κι ο Γιώργος Σπανός, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Ο ιδιοκτήτης των Περιστεριωτών στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλήματος στα 2/3 της διαδρομής, αλλά δεν είχε ίση μεταχείριση στο κομμάτι της διαιτησίας.

Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με τον Νταμίρ Κάναντι επιτεύχθηκε χωρίς καθυστέρηση και παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει η χαμηλή προσέλευση στο γήπεδο παρά την εξαιρετική πορεία.

"Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Κάναντι. Η συνεργασία ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είχαμε υψηλό στόχο εξ' αρχής, να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάναμε 14 νέες μεταγραφές, φτιάξαμε μια νέα ομάδα. Φέραμε για πρώτη φορά προπονητή από το εξωτερικό και ήταν μεταβατική περίοδος.

Θεωρώ ότι και στα 2/3 του πρωταθλήματος διεκδικήσαμε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν είχαμε ισονομία από πλευράς διαιτησίας. Το 50-50 σε καθοριστικά ματς δεν το είχαμε, έγιναν σοβαρά λάθη και μας στέρησαν βαθμούς. Στα παιχνίδια του Ατρόμητου έχουν τιμωρηθεί έξι διαιτητές. Είμαστε ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, στα οποία έχει βάλει τη σφραγίδα του ο προπονητής.

Εκτός από καλός προπονητής, έχει κερδίσει τον σεβασμό μας και είναι καλός άνθρωπος. Αυτός ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη συνέχιση της συνεργασίας. Να έχει υγεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να του παρέχουμε όλες τις συνθήκες για να κάνει τη δουλειά του. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις.

Στόχος είναι να πάρουμε την πρώτη πρόκριση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχουμε. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού έχουμε ξαναπαίξει. Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι που με σταματούν αγνοί φίλαθλοι και μου λένε ότι εμείς έπρεπε να είμαστε πρωταθλητές. Η αξιοκρατία είναι δύσκολο πράγμα στην Ελλάδα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα αναφορικά με τη θέση που θα τερματίσουμε. Περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστών. Έχουμε να διεκδικήσουμε 18 βαθμούς και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό", υποστήριξε αρχικά ο Γιώργος Σπανός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπανός EUROKINISSI SPORTS

- Αποδείχθηκε λίρα εκατό ο Κάναντι;

"Ο στόχος του να βγει στην Ευρώπη ο Ατρόμητος, δεν είναι κάτι νέο. Υπήρχε πράγματι ρίσκο, με τόσους νέους παίκτες και με προπονητή που δεν είχε δουλέψει εκτός Αυστρίας. Δεν περιμέναμε τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κανείς δεν το περίμενε ότι για τα 2/3 του πρωταθλήματος θα διεκδικούσαμε τον τίτλο. Η εικόνα της ομάδας μιλάει από μόνη της. Όλα ήταν πάνω από τις δικές μας προσδοκίες".

- Για το γεγονός ότι από τον Ατρόμητο "βγαίνουν" παίκτες και προπονητές, τι έχετε να πείτε;

"Ο κ. Πίντο στέφθηκε πρωταθλητής Βελγίου με τη Σταντάρ. Είναι ευχάριστο να ακούγονται παιδιά μέσα από την πορεία που έκαναν με την ομάδα μας. Παιδιά που ήταν ξεχασμένα. Αυτούς τους παίκτες μόνο ο Ατρόμητος μπορούσε να τους πάρει, έστω και ως δανεικούς, καθώς μόνο εμείς μπορούσαμε να τους πληρώσουμε. Όπως επίσης πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τα δικαιώματά τους, λόγω χρημάτων. Οι δυνατότητες του Ατρόμητου είναι δυσανάλογες με τα αγωνιστικά επιτεύγματα. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει τέτοια πορεία και μην είναι γεμάτο το δημοτικό στάδιο Περιστερίου".

- Δυσκολευτήκατε να πείσετε τον Κάναντι για την ανανέωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Σέβεται τη χώρα στην οποία δουλεύει. Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του είναι πολύ ξένα. Ένας σοβαρός επαγγελματίας όταν ακούει για Grexit, σίγουρα προβληματίζεται. Δεν έχει συναντήσει ξανά τέτοια πράγματα. Εμείς προσπαθήσαμε αυτές τις επιφυλάξεις που είχε, να τις ξεπεράσει. Ξέρει με τι ανθρώπους και ποια ομάδα έχει να κάνει. Ξεκίνησε από χαμηλά την προπονητική και θεώρησε ότι η καλύτερη απόφαση θα ήταν να πετύχει πράγματα με τον Ατρόμητο".

- Υπήρξε καθυστέρηση στη συμφωνία με τον Κάναντι:

"Δεν υπήρξε καθυστέρηση στη συμφωνία. Δεν είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε αιχμάλωτους παίκτες ή προπονητές. Σε μια συμφωνία η εταιρεία πάντα προσπαθεί να διαφυλάσσει τα συμφέροντά της. Κανέναν δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι. Υπάρχει καταλυτική ημερομηνία ώστε αν έρθει πρόταση από μεγάλο πρωτάθλημα, να μπορεί να φύγει ο κ. Κάναντι. Ελπίζουμε να μείνει μαζί μας".

- Γιατί ο κόσμος του Ατρομήτου δεν πάει στο γήπεδο;

"Είναι το μοναδικό που δεν έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση. Μπορεί να φταίξαμε και εμείς αλλά ίσως και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλες οι ομάδες έχουν απολέσει το 50% των οπαδών τους. Έχει πιάσει ταβάνι ο Ατρόμητος. Όσοι είναι απέξω τα βλέπουν όλα εύκολα, αλλά έτσι τους μάθαμε κι εμείς. Έχει πάει αυτή η ομάδα σε δύο τελικούς, κοιτάξαμε στα μάτια τους μεγάλους. Για ένα δοκάρι, ένα οφσάιντ δεν μπήκαμε στους ομίλους. Έχουμε πετύχει τρομερά πράγματα και αν δεν υπήρχε μεράκι από εμάς να τρέξουμε την ομάδα... Δεν συμβιβάζομαι με την 8η ή 9η θέση, αλλιώς θα πάω σπίτι μου.

Είμαι πραγματιστής. Αν είχαμε ένα πυρήνα 7.000 - 8.000 οπαδών, αλλιώς θα μας μετρούσαν. Και οι χορηγοί και όλοι. Το χάρηκα, δεν είμαι κομπλεξικός, που είδα τόσο κόσμο στο Παναχαϊκή - Άρης. Πολεμάμε να βγάλουμε τα έξοδα του αγώνα σε ματς όχι τόσο εμπορικά. Δεν βγάζουμε απέξω τις ευθύνες μας, αλλά ευθύνες έχει όλη η πόλη. Αυτή η ομάδα είναι εκεί που είναι λόγω διοίκησης, δεν της αρέσει η μετριότητα. Δεν έχουμε μεγάλες δυνάμεις, το μπάτζετ μας είναι ούτε το 1/10 των μεγάλων. Έχουμε τεχνογνωσία όμως. Τρέχουμε, βρίσκουμε παίκτες. Έχουμε καλές ακαδημίες. Θέλουμε να φτιάξουμε συνθετικό γήπεδο, ώστε να πάνε οι ακαδημίες μας στον Ασπρόπυργο. Υπάρχει συμφόρηση στο γήπεδο του Ερασιτέχνη στο Νταμάρι. Θέλουμε να παράγουμε παίκτες για να έχουμε μέλλον".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ