ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Οι "τρεις σωματοφύλακες" του Ατρομήτου

Οι "τρεις σωματοφύλακες" του Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης", διατηρώντας για 5ο σερί ματς ανέπαφη την εστία του. Το Sport24.gr παρουσιάζει τη σημαντική συμβολή των Σπύρου Ρισβάνη, Δημήτρη Χατζηισαΐα και Ανδρέα Γιαννιώτη στις επιτυχίες των Περιστεριωτών.

Με άμυνα για σεμινάριο, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει απ' το "Γ. Καραϊσκάκης" μ' ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι διαχειρίστηκε εξαιρετικά την αναμέτρηση και χάρη σ' ένα υπέροχο γκολ του Κυριάκου Κιβρακίδη στο 59ο λεπτό, πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες κατάφεραν για 5ο σερί παιχνίδι να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, δείχνοντας πως ο συγκεκριμένος τομέας θα είναι το μεγάλο ατού τους τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, η εν λόγω επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια, τρία... ονοματεπώνυμα. Αυτά των Δημήτρη Χατζηισαΐα, Σπύρου Ρισβάνη και Ανδρέα Γιαννιώτη.

ΤΟ "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Οι τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές, που θεωρούνται απ' τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, είναι οι βασικοί πυλώνες της άμυνας του Ατρομήτου κι αυτοί που άλλαξαν άρδην την εικόνα της ομάδας. Τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου οι Περιστεριώτες δέχθηκαν γκολ απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης (1-1) και Παναιτωλικό (2-2), το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Δημήτρης Χατζηισαΐας και Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ενώ κάτω απ' τα γκολπόστ κάθισε ο Σέρβος γκολκίπερ, Νίκολα Μίρκοβιτς.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι αμυντικές αδυναμίες ήταν εμφανείς κι ανάγκασαν τους διοικούντες τον Ατρόμητο να κινηθούν δυναμικά στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Έτσι, απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού απ' τον Ολυμπιακό τον Σπύρο Ρισβάνη, αλλά κι ως ελεύθερο τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των "ερυθρολεύκων" να λύσουν τη συνεργασία τους με τον 24χρονο γκολκίπερ προκάλεσε έκπληξη, αφού κατά την περυσινή σεζόν ο Γιαννιώτης είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανιωνίου, κι έδειχνε να κερδίζει μία θέση στο ρόστερ της φετινής χρονιάς.

ΣΙΓΟΥΡIΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ NO GOAL

Ο Ρισβάνης δεν άργησε να "δέσει" με τον Χατζηισαΐα στο κέντρο της άμυνας, ενώ την ίδια ώρα ο Γιαννιώτης έστελνε στον πάγκο τον Μίρκοβιτς, αφού προσέδιδε μεγαλύτερη σιγουριά στους συμπαίκτες του. Αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ πέντε αγωνιστικών, κατά το οποίο κράτησε το μηδέν τα μετόπισθεν, ενώ, παράλληλα, συγκέντρωσε και οχτώ πολύτιμους βαθμούς. Επιπλέον, έχει πάρει ένα σημαντικό "τρίποντο" με 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ(Α) ΧΑΤΗΙΣΑΙΑΣ(Κ) ΟΦΟΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ(Α) ΧΑΤΗΙΣΑΙΑΣ(Κ) ΟΦΟΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη. Παρ' όλα αυτά, αγωνίζονται με την ωριμότητα και τη συνέπεια ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή. Ο Χατζηισαΐας, ύστερα από 1,5 δύσκολο χρόνο στον ΠΑΟΚ, δείχνει πως βρίσκει και πάλι τα πατήματά του, έχοντας ως στόχο να επιστρέψει πιο δυνατός στον "Δικέφαλο", ο Ρισβάνης συνεχίζει από που σταμάτησε με τον Πανιώνιο την περυσινή σεζόν, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Γιαννιώτη.

"ΚΕΡΒΕΡΟΙ" ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά στοιχεία τους, ο Χατζηισαΐας είναι εξαιρετικός στο διάβασμα των φάσεων, βγάζει δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες και είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Ο Ρισβάνης καλύπτει εξαιρετικά τους χώρους, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ βοηθάει σημαντικά στον αέρα. Τέλος, ο Γιαννιώτης διαθέτει πολύ καλά ρεφλέξ, έχει αυτοπεποίθηση στις εξόδους του, ενώ καθοδηγεί και υποδειγματικά την άμυνα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για τους "τρεις σωματοφύλακες" του Ατρομήτου. Τους παίκτες που με την ποιότητα και τα εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, έχουν καταφέρει να ανεβάσουν άμεσα ένα επίπεδο τον Ατρόμητο, μετατρέποντάς τον σε ένα απ' τα φαβορί για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες επιμένουν ελληνικά και πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
09/09/17 Πρωτάθλημα Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
17/09/17 Πρωτάθλημα ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-0
20/09/17 Κύπελλο Ατρόμητος - Κέρκυρα 1-0
23/09/17 Πρωτάθλημα Ατρόμητος - Λαμία 3-0
01/10/17 Πρωτάθλημα Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ