ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μπρίτο: "Η ΑΕΚ νόμιζε ότι όλα τέλειωσαν στο 2-0"

Μπρίτο: "Η ΑΕΚ νόμιζε ότι όλα τέλειωσαν στο 2-0"
Μπρίτο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Εντουάρντο Μπρίτο βοήθησε τον Ατρόμητο να πάρει σπουδαία ισοπαλία (2-2) από την ΑΕΚ και δήλωσε στο Sport24.gr ότι η Ένωση πίστεψε ότι το ματς κρίθηκε στο 2-0. "Μπορούμε να τερματίσουμε στην πεντάδα" υποστήριξε για την ομάδα του. (PHOTO, VIDEO).

Για ένατη διαδοχική σεζόν ο Εντουάρντο Μπρίτο αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπορεί πλέον να μην έχει θέση βασικού, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, όμως εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή αξία.

Ο τεχνικός Γιώργος Κορακάκης χρειάζεται την εμπειρία και την ποιότητά του, για αυτό άλλωστε τον χρησιμοποίησε στο 68' του αγώνα με την ΑΕΚ, όταν μάλιστα η Ένωση ήταν με 2-0 μπροστά στο σκορ. Λίγο μετά, Λε Ταλέκ (71') και Ουμπίντες (75') έφεραν το παιχνίδια στα ίσια, σε μια εντυπωσιακή "περιστεριώτικη" αντεπίθεση στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπρίτο, που έδωσε την ασίστ στον Γάλλο, ο οποίος μείωσε προσωρινά σε 2-1, μίλησε στο Sport24.gr για την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του, για την πίστη της να μη φύγει ηττημένη από το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και για τον Ατρόμητο που αν συνεχίσει έτσι μπορεί να μπει στην πεντάδα της Super League.

Ο Λατινοαμερικανός υποστήριξε αρχικά για το 2-2, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League: " Δεχτήκαμε γκολ πολύ νωρίς, μόλις στο 3'. Σκέφτηκα ότι είναι ακόμα νωρίς και ότι έχει δρόμο το ματς. Στα πρώτα 25 λεπτά δεν πατούσαμε καλά στο γήπεδο, αλλά στη συνέχεια ισορροπήσαμε και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ.

Εκεί μερικοί μπορεί να πίστεψαν ότι θα πάει και για τρίτο η ΑΕΚ, αλλά εμείς ξέραμε ότι αν βάλουμε ένα γκολ, όλα θα ήταν ανοιχτά. Το πιστέψαμε και ισοφαρίσαμε. Θα μπορούσαμε τελικά και να κερδίσουμε, αλλά και να δεχτούμε τρίτο γκολ. Άνοιξε πολύ το ματς μετά το 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι δίκαιο κατά τη γνώμη μου".

- Εσείς πιστέψατε στην ισοφάριση ή μήπως η ΑΕΚ σας υποτίμησε και μπορέσατε να φτάσετε στο 2-2;

"Ενώ χάναμε 2-0, σκεφτήκαμε ότι και τρίτο γκολ να δεχόμασταν, κάνει το ίδιο. Οπότε αποφασίσαμε να ρισκάρουμε. Έπρεπε να βρούμε ένα γκολ, για να ξαναμπούμε στο ματς. Προφανώς μετά το 2-0 η ΑΕΚ δεν πίστευε ότι μπορούμε να φτάσσουμε σε σημείο να την ισοφαρίσουμε, νόμιζε ότι «καθάρισε». Μετά το 2-2 ανέβηκαν, μας πίεσαν, αλλά αντέξαμε".

- Ο Ατρόμητος δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Που οφείλεται αυτή η αλλαγή;

"Θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά. Έχουμε παίκτες που πιστεύω ότι δεν είναι ακόμα ούτε στο 80% των ικανοτήτων τους. Σιγά, σιγά, αγώνα με αγώνα, θα διορθώνουμε αυτά που έπρεπε να είχαμε κάνει πιο νωρίς. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, πίστη και να μπαίνουμε στο γήπεδο πάντα για τη νίκη".

Μπρίτο: "Η ΑΕΚ νόμιζε ότι όλα τέλειωσαν στο 2-0"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Μπορεί ο εφετινός Ατρόμητος να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα;

"Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα. Βλέπετε ότι οι ομάδες είναι κοντά η μία με την άλλη στη βαθμολογία. Δεν είναι ώρα τώρα για πολλά λόγια. Αν συνεχίσουμε έτσι, όμως, μπορούμε να μπούμε και στην πεντάδα. Έχουμε το επίπεδο και την εμπειρία για να το πετύχουμε".

-Είσαι στον Ατρόμητο από το 2008; Πώς βιώνεις την ένατη σεζόν σου στην ομάδα;

"Μπορεί πλέον να μην παίζω πολλά ματς και να μην είμαι βασικός, αφού υπάρχουν νεαροί και γρήγοροι παίκτες, όπως απαιτεί πλέον το ποδόσφαιρο, όμως στα παιχνίδια απαιτείται και εμπειρία και ηρεμία και ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να με βάζει. Μπορεί να περνούν τα χρόνια, αλλά ακόμα έχω αυτή τη λαχτάρα να παίζω.

Όταν χάνει η ομάδα, μπορεί να... πονάω και πιο πολύ από τους άλλους γιατί είμαι τόσα χρόνια στον Ατρόμητο. Οταν χάνεις, φταίνε οι έμπειροι, όταν κερδίζεις, η νίκη οφείλεται σε αυτούς που παίζουν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα, να είμαι έτοιμος κάθε φορά που με χρειάζεται ο κόουτς. Επειδή δεν έχω πολλά παιχνίδια, βέβαια, ούτε εγώ είμαι 100% έτοιμος".

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ