ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Λε Ταλέκ: "Είμαι επιθετικός, αλλά στην Ελλάδα δεν έχω δικαίωμα να κάνω ευκαιρία"

Λε Ταλέκ: "Είμαι επιθετικός, αλλά στην Ελλάδα δεν έχω δικαίωμα να κάνω ευκαιρία"
Λε Ταλέκ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γάλλος επιθετικός του Ατρομήτου, Αντονί Λε Ταλέκ μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για τα φαινόμενα διαιτησίας που συνάντησε στη SuperLeague, για τις αλλεπάλληλες αναβολές της δράσης αλλά και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

Στη γαλλική ιστοσελίδα, "Footballski.fr", μίλησε ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός του Ατρομήτου, Αντονί Λε Ταλέκ. Ο άλλοτε άσος των Λίβερπουλ και Σεντ Ετιέν αποκάλυψε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ - ένα μην πριν από αυτό του Ατρομήτου - αλλά και διάφορα σκηνικά από το πρωτάθλημα της SuperLeague, τα οποία τον έβγαλαν εκτός εαυτού.

Από τις επτά φορές υπόδειξης σε θέση οφσάιντ, στο "δεν ξέρουμε πότε, ούτε με ποιον παίζουμε", στους μειωμένους μισθούς, την παρατεταμένη προετοιμασία αλλά και την ελπίδα που αφήνουν για το μέλλον ταλεντα όπως οι Λημνιός και Βασιλείου. Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Λε Ταλέκ για:

Για τον Ουζουνίδη: "Τον γνώριζα από τότε που έπαιζε στη Χάβρη, αλλά όταν έφθασα στην Ελλάδα είδα ότι είχε αλλάξει. Ούτε που τον αναγνώρισα".

Για τον Ατρόμητο και το ελληνικό πρωτάθλημα: "Όταν έφθασε η πρόταση, δεν ήξερα το κλαμπ. Ήθελα να φύγω από τη Γαλλία, να γνωρίσω νέα πράγματα. Πήρα τον Αγκουαζί, ο οποίος έπαιζε στον Ατρόμητο και τον ρώτησα. Μου έδωσε αληθινές συμβουλές, μου είπε ότι έπαιξε προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ότι ήταν στην Αθήνα. Ήταν σημαντικό. Αλλά δεν μου είπε αυτό που έζησα την περασμένη σεζόν (γέλια). Δεν μπορούσε να το ξέρει. Οικονομική κρίση, οπαδοί που δεν νοιάζονται για τα σκ@τ@ στα γήπεδα, διαφθορά στους διαιτητές. Υπάρχουν πολλά πράγματα κι ακόμη συνεχίζεται έτσι, με την μετάθεση του πρωταθλήματος. Αλλά, τώρα έχω προσαρμοστεί κι ανυπομονώ γι' αυτό που έρχεται".

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: "Μίλησα και με τον Τζεμπούρ, γιατί υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, ένα μήνα πριν από αυτό του Ατρομήτου. Τον κάλεσα γι' αυτό. Κι αυτός με συμβούλεψε να πάω στην Ελλάδα. Μου είπε χαρακτηριστικά: Την Ελλάδα ή τη λατρεύεις, ή τη σιχαίνεσαι".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Από θέμα υποδομών είναι το ίδιο. Έχουμε καλές εγκαταστάσεις, σπα και καλό γήπεδο. Μετά είναι αλήθεια ότι το επίπεδο της οργάνωσης σου προκαλεί γέλια μερικές φορές. Ενοχλεί, αλλά σήμερα με κάνει και γελάω. Δύο ή τρεις ημέρες πριν από το ματς δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε, εάν θα είναι Σάββατο ή Κυριακή. Επίσης δεν γνωρίζαμε εάν θα παίξουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή με την Κέρκυρα. Μερικές φορές είναι περίπλοκο να προετοιμάσεις ένα ματς. Αλλά, πρέπει να προσαρμοστείς. Κάπως έτσι, είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω δύο αντίθετες απόψεις για τη SuperLeague. Αλήθεια, υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι στο επίπεδο της Ligue1, οι περισσότερες είναι στο επίπεδο της Ligue 2 ή για την παραμονή. Είναι αλήθεια δύσκολο να κρίνεις αυτό το πρωτάθλημα γιατί κόβεται στα δύο με ενδιάμεσους τη Ξάνθη, τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο".

Για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν μπήκε στα Playoffs την περασμένη σεζόν: "Λυπάμαι πολύ, γιατί είχαμε αλήθεια τη δυνατότητα να παίξουμε στα Playoffs, τα οποία είναι συνώνυμο των μπαράζ του Europa League. Κρίμα, γιατί πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Πανιώνιο. Κάναμε μεγάλη κοιλιά στο πρωτάθλημα και το πληρώσαμε"

Για τη διαιτησία: "Γιατί αναβλήθηκε το πρωτάθλημα; Φαίνεται ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει, αλλά ελπίζω όλα να μπουν σε μια σειρά. Εγώ, ως επιθετικός, δεν έχω το δικαίωμα να κάνω μια ευκαιρία. Υπεδείχθην επτά φορές σε θέση οφσάιντ, δεν το έχω ζήσει ξανά. Κρίμα γιατί είναι ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά όταν υπάρχουν πράγματα σαν κι αυτά εκνευρίζεσαι. Αλλά ακόμη κι έτσι, είμαι χαρούμενος εδώ".

Για τους περυσινούς ημιτελικούς Κυπέλλου Ελλάδας και την αναβολή της διοργάνωσης: "Τέσσερις ώρες πριν τον ημιτελικό (σ.σ με την ΑΕΚ), μας είπαν ότι το ματς αναβάλλεται γι' όλα αυτά που συνέβησαν στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Αυτό έκοψε την όρεξη του καθενός. Παίξαμε ένα μήνα μετά και τα δύο παιχνίδια, ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Είναι δύσκολο να παίξεις σε ημιτελικά Κυπέλλου όταν αυτά μοιάζουν με φιλικά. Στη ρεβάνς κερδίζαμε 1-0 και στο 89' σε αντεπίθεση δεχθήκαμε ένα γκολ και τελείωσε. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να παίξουμε στον τελικό".

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: "Είναι 5-6 ματς, πολύ ενδιαφέροντα, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα τους. Είναι πάντα καλό να παίζεις αυτά τα ματς. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και παίζεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο, το λατρεύεις".

Για το νέο του συμβόλαιο: "Καθώς δεν προκριθήκαμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, το μπάτζετ μειώθηκε. Πολλοί μισθοί ποδοσφαιριστών μειώθηκαν. Αλλά πέτυχα να συμφωνήσω σε συμβόλαιο κλιμακούμενο ανάλογα της απόδοσής μου. Ελπίζω να μπούμε φέτος στα playoffs, για να είναι κερδοφόρα η χρονιά".

Για την προετοιμασία και την οργάνωση: "Είναι αλήθεια μια μεγάλη προετοιμασία, μια από τις πιο σκληρές στην καριέρα μου. Η οργάνωση είναι μια ελληνική οργάνωση (γέλια). Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές απογοητευμένοι από αυτό, είναι ξεκάθαρο. Αλλά, όταν δεν έχεις επιλογή μένεις. Αυτό είναι όλο".

Για το ελληνικό ταλέντο: "Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, δεν ξέρω εάν έχει τα μέσα της Γαλλίας στις υποδομές. Στον Ατρόμητο υπάρχουν δύο τρία παιδιά που δεν είναι κακά. Είναι ο Λημνιός, ο Βασιλείου. Ο δεύτερος έχει τρομερό ταλέντο. Κάθε ημέρα του το λέω. Εάν πιστέψει στις δυνατότητές του, εάν παίξει με το κεφάλι, θα πάει μακριά".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ