ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Λαζαρίδης: "Δείξαμε σημάδια μεγάλης ομάδας"

Λαζαρίδης: "Δείξαμε σημάδια μεγάλης ομάδας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ατρόμητος πήρε μια πανάξια πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον όπως δήλωσε και ο Λαζαρίδης στόχος είναι ο τελικός.

Ο Ατρόμητος πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό και μπορεί να βλέπει μακριά κάνοντας όνειρα ακόμα και για τον τελικό. Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του τόσο ο Νίκος Λαζαρίδης όσο και οι συμπαίκτες του Κιβρακίδης, Μπάρκας και Φυτανίδης.

Αρχικά ο Λαζαρίδης υποστήριξε:

«Δεν θεωρώπωςήταν μόνο η άμυνα,όλη η αμυντική λειτουργίατης ομάδας, όλα τα παιδιά είχαμεδύσκολα αποτελέσματα στο παρελθόν.Νομίζωπως η ομάδαέδειξεαντίδραση, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό οικόποι μας ανταμείβονταισήμερα με αυτήντην πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκόςδεν έκανε κάποια ιδιαίτερη φάση νομίζω καινομίζωπωςδίκαια πήραμετην πρόκριση γιατίκαι στα δύοπαιχνίδια ήμασταν καλύτεροι.

Διαβάσαμε καλά τον Παναθηναϊκό, δουλέψαμε πάνω στα ατού με τις συμβουλές του προπονητή. Όταν δουλεύεις κι είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Εμείς δείξαμε πολλά πράγματα και στη Λεωφόρο, και με την ΑΕΚ, δείξαμε σημάδια μεγάλης ομάδας».

Για την επιλογή να αγωνιστεί βασικός ο Κλωναρίδης και να μείνει στον πάγκο ο Μπεργκ: «Μπαίνουμε σε άλλα θέματα, τακτικά, των προπονητών. Ο Παναθηναϊκός έχει αξιόλογους παίκτες, έχει ισοδύναμους. Βέβαια ο Μπεργκ όταν δεν παίζει είναι απώλεια, πιστεύω όμως πως ο Κλωναρίδης ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για τη συνέχεια κι αν «βλέπουν» τελικό:
«Έχουμε μεγάλη χαρά σήμερα. Το όνειρο είναι πολύ κοντά, μακάρι να μπορέσουμε να πάμε στον τελικό. Στόχος μας είναι αυτός για ναμπορέσουμενα σώσουμε τη φετινή χρονιά γιατί δεν έχουμε πάειπολύ καλά.Είναι ευκαιρία να πάμε στοντελικό,από εκεί και πέρα είναι ένα ματςκαιθατο παλέψουμε».

Για το πρωτάθλημα:
«Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στην πρώτη πεντάδα. Βέβαια, όλα γίνονται, αλλά θεωρώ πως έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος κι αν μπορέσουμε καλώς, αλλά είμαστε σε δύσκολη θέση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να πάρουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε. Απέχουμε αρκετούς από την πεντάδα, δεν έχουμε όμως κάτι να χάσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Κιβρακίδης: "Το "κλειδί" ήταν το πάθος που δείξαμε"

Από την πλευρά του ο Κιβρακίδης στάθηκε στο πάθος που έδειξαν οι παίκτες του Ατρόμητου ενώ ρωτήθηκε και για την ασίστ που έβγαλε στην φάση του γκολ:

«Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα κι ήθελε πάρα πολύ να περάσει. Πιστεύω όμως πως δείξαμε πως ήμασταν οι καλύτεροι στο γήπεδο και καταφέραμε να προκριθούμε».

Για το «κλειδί»:
«Το “κλειδί” ήταντο πάθος που δείξαμε, η θέληση για να προκριθούμε γιατί από ό,τι ξέρετε, στο πρωτάθλημα δεν πάμε καλά και θέλαμε να έχουμε μία συνέχεια στο κύπελλο και για εμάς, και για τον κόσμο μας».

Για τη συνέχεια:
« Δεν βλέπω τον τελικό, τον ημιτελικό κοιτάμε. Κάθε ματς ξεχωριστά, τώρα έχουμε το επόμενο ματς στο πρωτάθλημα απέναντι στην Βέροια. Όταν έρθει το κύπελλο, θα το κοιτάξουμε».

Για τη φάση του γκολ και τη σέντρα του:
«Μπορώ να πω πως μας βγήκε όπως ακριβώς στην προπόνηση. Δεν είδα που ήταν, είχε κόντρα αέρα, έβαλα όλη μου τη δύναμη κι ήλπιζα πως κάποιος συμπαίκτης μου θα ήταν εκεί».

Για τα αμυντικά του καθήκοντα:
«Προσπαθούσα να έχω από κοντά τον παίκτη μου (σ.σ. Βιγιαφάνιες). Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, από τα καλά εξτρέμ που έχει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ένας αμυντικός πρέπει να “διαβάσει” τον αντίπαλό του για να τον βγάλει εκτός αγώνα. Από εκεί και πέρα προσπάθησα κι εγώ να ανέβω στο δεύτερο μέρος για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει γκολ».

Μπάρκας: "Στόχος μας ο τελικός"

Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν ο "φύλακας άγγελος" της εστίας του Ατρόμητου στα δυο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ενώ πλέον ο νεαρός κίπερ έχει αρχίσει να καθιερώνεται στην βασική ενδεκάδα.

Ο Μπάρκας μετά το τέλος της αναμέτρησης στις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV μίλησε για την βελτίωση της ομάδας και τον μεγάλο στόχο, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος:

Για τη νίκη-πρόκριση επί του Παναθηναϊκού:
«Δεν ξέρω αν η νίκη μας είναι θέμα πίστης. Σίγουρα νιώθουμε πλέον καλά στα πόδια μας. Η ψυχολογία μας ανεβαίνει και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Έπρεπε σιγά σιγά να διώξουμε το άγχος, τώρα παίζουμε καλά, αρχίζουμε να βάζουμε και γκολ. Προχωράμε και όπου φτάσουμε».

Για τον στόχο του τελικού:
«Σίγουρα ο τελικός είναι ένας στόχος, αλλιώς δεν ξεκινάς καν να παίζεις. Ελπίζω να έχουμε μια καλή κλήρωση και να συνεχίσουμε».

Για τη βελτίωση της ομάδας μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα:
«Είναι λίγο διαφορετικά στο πρωτάθλημα. Εκεί ξεκινήσαμε στραβά, ειδικά μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με τον νέο κόουτς όμως δουλέψαμε, ανεβάσαμε την ψυχολογία μας, βελτιωθήκαμε και πλέον όλα αυτά αρχίζουν να βγαίνουν στο γήπεδο και έρχονται και τα αποτελέσματα».

Για τους στόχους της καριέρας του:
«Το όνειρό μου για αρχή είναι να καθιερωθώ στον Ατρόμητο, να πάει καλά η ομάδα αρχικά και μετά να βελτιώνομαι και εγώ. Σίγουρα η Εθνική ομάδα είναι στα πλάνα μου και αν γίνεται να παίξω στο εξωτερικό κάποια στιγμή θα το ήθελα πολύ. Το αγαπημένου μου πρωτάθλημα είναι το αγγλικό -το καλύτερο πρωτάθλημα για μένα- και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να παίξω εκεί».

Φυτανίδης: "Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς η πρόκριση"

Ο αρχηγός του Ατρόμητου, Σωκράτης Φυτανίδης, τόνισε στις δηλώσεις του πως η πρόκριση αλλά και η καλύτερη εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς.

Ο Φυτανίδης υποστήριξε πως ο Ατρόμητος έκανε τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αποδώσει καλά και απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του:

« Αυτό, σήμερα, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο ψυχολογικό. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Αντιμετωπίσαμε άλλη μια πολύ δύσκολη ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Η ομάδα αντιδράει με θετικά αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αλλά τώρα έχουμε τρία κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας».

Στη συνέχεια, τόνισε:
« Κλονίζεται η αυτοπεποίθηση μερικές φορές, και θέλεις, αλλά δεν μπορείς. Το σημαντικό είναι, όμως, πως η δουλειά που κάνουμε φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα μετά από μία δύσκολη περίοδο να βρισκόμαστε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.

Φέτος είναι μια διαφορετική, μια περίεργη χρονιά. Πέρυσι και πρόπερσι τα πήγαμε πολύ καλά, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι εντελώς διαφορετικές χρονιές. Φέτος είναι άσχημη, δεν την ευχαριστιέται κανείς και δεν μπορείς να βρεις πολλά κοινά σημεία, εκτός από το Κύπελλο.

Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Θυμάμαι πως φτάσαμε στον τελικό και δεν τα καταφέραμε για λίγο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλό για την ομάδα, που τη μεγαλώνει».

Ο αρχηγός του Ατρόμητου ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:
« Κοιτάζω τη δική μου ομάδα όταν παίζεται ένα παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα γίνεται καλή ή κακή όταν την αφήνεις. Και εμείς, με τον τρόπο που παίξαμε, δεν επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να κάνει ευκαιρίες».

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ