ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κάναντι: "Το ολοκληρωτικό θα ήταν ό,τι πέτυχε η Λέστερ στην Αγγλία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπανός, Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

Ο Νταμίρ Κάναντι υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο ότι προτεραιότητα ήταν πάντα η παραμονή του στους Περιστεριώτες.

Προπονητής του Ατρομήτου για έναν ακόμη χρόνο θα είναι ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος ανανέωσε με την ομάδα του Περιστερίου την Τρίτη (20/3).

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αυστριακός προπονητής εμφανίστηκε σίγουρος και βέβαιος για την επιλογή του να συνεχίσει στο Περιστέρι, ενώ ξεκαθάρισε ότι η παραμονή του στον πάγκο του Ατρόμητου ήταν πάντα η επαγγελματική του προτεραιότητα.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και πάνω από όλα το σύλλογο που μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω εδώ αυτούς τους εννέα μήνες. Ήταν κάτι απίστευτο. Ουδείς πίστευε ότι ο Ατρόμητος με τον Κάναντι θα πετύχαιναν ό,τι πετύχαμε εφέτος. Κάναμε καταπληκτική σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος για το νέο συμβόλαιο. Ήταν σωστή απόφαση για την καριέρα μου να συνεχίσω εδώ. Αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Συνολικά ο σύλλογος έχει μεγάλο κίνητρο για το μέλλον", υποστήριξε αρχικά ο Νταμίρ Κάναντι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπανός, Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

- Σε ποιο βαθμό έχετε συνηδειτοποιήσει ό,τι έχει επιτευχθεί εφέτος;

"Δεν ξέρω αν είναι θαύμα. Το ολοκληρωτικό θα ήταν ό,τι πέτυχε η Λέστερ στην Αγγλία. Η μεγάλη δυσκολία ήταν πώς θα ενσωματώσουμε τους νέους 15 παίκτες στην ομάδα. Υπήρχε ρίσκο, αλλά με τη σκληρή δουλειά το καταφέραμε. Αυτό δεν μας ικανοποιεί, θέλουμε περισσότερα τη νέα σεζόν".

- Όταν λέτε ακόμα περισσότερα, τι εννοείτε; Έχει φτάσει ο Ατρόμητος να μιλάει για πρωτάθλημα;

"Δεν μπορώ να το βάλω ως στόχο, αλλά κανείς δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε. Αυτό είναι κάτι που το ονειρεύεται κάθε ομάδα. Όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Θα προπονηθούμε σκληρά και βλέπουμε. Αυτή τη σεζόν είχαμε την ευκαιρία, γιατί και ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο κυρίαρχος όσο άλλες φορές. Να μην ξεχνάμε ότι μέχρι ένα σημείο ήμασταν πρώτοι. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε. Δεν θα υπέγραφα το συμβόλαιο, αν δεν δουλεύαμε όλοι τόσο επιτυχημένα. Σήμερα μπορεί να γελάμε, αλλά ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής δεν με άφησαν σε ησυχία μέχρι να πειστώ να έρθω στην Αθήνα και να αναλάβω.

Αφού ολοκληρωθεί η σεζόν θα εστιάσουμε στο ρόστερ της νέας σεζόν. Αναφορικά με τους δανεικούς, οι Γιαννούλης και Χατζηισαΐας μπορούν να παίξουν με εμάς στην Ευρώπη. Και μεγάλα κλαμπ αντιμετώπισαν προβλήματα κόπωσης, όπως ο Ολυμπιακός που είχε παίξει με τη Γιουβέντους και μετά ηττήθηκε από εμάς".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπανός, Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

- Είχατε ενδοιασμό να υπογράψετε μετά τα γεγονότα;

"Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Πάντα ήταν η πρώτη προτεραιότητα ο Ατρόμητος".

- Πώς βιώνετε την κατάσταση τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη διακοπή και τα επεισόδια;

"Πιο πριν δεν γνώριζα καν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι συναρπαστικό να δουλεύεις εδώ. Υπάρχουν αρνητικά, αλλά και θετικά. Είμαι άνθρωπος που στέκομαι στα θετικά και ασχολούμαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Κρατάω ότι είναι συναρπαστικό και ότι υπάρχουν συγκινήσεις. Στη Ραπίντ οι οπαδοί για παράδειγμα κοιμούνται στα ματς. Εδώ μου κάνει κέφι να δουλεύω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε υψηλό επίπεδο. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος που ακούγονται διεθνώς.

Μας λυπεί αυτό που συνέβη αυτό που συνέβη τελευταία. Χαλάει την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Είμαι υπερήφανος όμως που είμαι εδώ και ελπίζω να βάλω ένα λιθαράκι για να προβάλω το ελληνικό ποδόσφαιρο για να εξελιχθεί. Δεν γνωρίζω καλά τόσο το ελληνικό ταμπεραμέντο, είμαι πιο ήρεμος. Συγκεντρώνομαι στη δική μου δουλειά. Συνέβησαν κάποια περιστατικά όπως με την ΑΕΛ που ήρθε η Αστυνομία και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Γ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤ. ΚΑΝΑΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

- Ο Ατρόμητος θα παίζει πιο επιθετικά τη νέα σεζόν;

Ενώ η ερώτηση αφορούσε τον Κάναντι, το λόγο πήρε ο κ. Σπανός, που δήλωσε χαριτολογώντας: "Αν του πάρουμε έναν Σουάρες και έναν Λεβαντόβσκι θα παίζει πιο επιθετικά".

Ακολούθως ο Αυστριακός τεχνικός απάντησε: "Θα προσπαθήσουμε τη φιλοσοφία που δείξαμε εφέτος να την κάνουμε πιο αποτελεσματική. Βρήκαμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και δεν δεχτήκαμε αρκετά γκολ από τα μεγάλα κλαμπ. Αν είχαμε ένα Λεβαντόβσκι, όπως είπε και ο πρόεδρος, θα βάζαμε περισσότερα γκολ. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο στο αμυντικό κομμάτι. Σαν προπονητής θέλω να δουλέψω σκληρά για να σταθεροποιήσουμε την καλή απόδοση. Η πιο δύσκολη άσκηση για του χρόνου είναι να υπερασπιστούμε ό,τι πετύχαμε εφέτος. Του χρόνου θα θέλουν όλοι να μας κερδίσουν".

- Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

"Στα πρώτα ματς η προσέλευση δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά είδατε με τον Παναθηναϊκό τι υποστήριξη είχαμε. Είμαι υπερήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι για να έρθει περισσότερος κόσμος".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ