ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κάναντι: "Πιστέψαμε στο θαύμα, στόχος η έξοδος στο Europa League"

Κάναντι: "Πιστέψαμε στο θαύμα, στόχος η έξοδος στο Europa League"

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του την εφετινή σεζόν, έθεσε ως στόχο την έξοδο στο Europa League, ενώ σχολίασε και τη μάχη του τίτλου.

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες", με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. Ο Αυστριακός τεχνικός μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του την εφετινή σεζόν, έθεσε ως στόχο την έξοδο στο Europa League, σχολίασε τη μάχη του τίτλου, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ενώ αποκάλυψε ποιον παίκτη έχει ξεχωρίσει απ' το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε ο Αμρ Ουάρντα, την ελληνική διαιτησία, αλλά και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου με τους Περιστεριώτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το αν ήταν το παιδικό του όνειρο να γίνει προπονητής: "Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα έκανα πραγματικότητα το όνειρό μου. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά και δε φανταζόμουν ότι θα έκανα το χόμπι μου επάγγελμα".

Για την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα: "Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να αποδεχθώ την πρόταση του Ατρομήτου, όπως και το να αφήσω τη Ραπίντ Βιέννης και ο λόγος ήταν ότι είχαμε ακούσει πολλά αρνητικά για την Ελλάδα. Είχαμε ακούσει ότι απολύουν πολύ εύκολα προπονητές, αλλά τόσο ο πρόεδρος όσο και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου με ενθάρρυναν να έρθω στην Αθήνα και να δουλέψω στην ομάδα. Με έπεισαν ότι ο Ατρόμητος θα είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ για εμένα, μία μεγάλη πρόκληση και αισθάνομαι ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Είμαι ευγνώμων που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω εδώ".

Για το αν έθεσε κάποιες προϋποθέσεις προτού αποδεχθεί τη δουλειά: "Δε συζητήσαμε κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως γνωρίζω ότι πρέπει να κερδίζω τα παιχνίδια. Στα φιλικά δεν ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια, όμως, σταθεροποιήσαμε την ομάδα και πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Πλέον έχω φτάσει να δουλεύω έξι μήνες στην ομάδα και τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά, σε μία χώρα που αλλάζουν πολύ εύκολα οι προπονητές, αφού υπάρχουν ομάδες που έχουν φέρει τρεις ή τέσσερις τεχνικούς. Είναι κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι μία ιδιαιτερότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε".

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το αν προβληματίστηκε από τα αποτελέσματα των φιλικών: "Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να αποχωρήσω από την ομάδα. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για εμένα να ετοιμάσω μία καλή ομάδα και ήταν μεγάλο στοίχημα οι νίκες. Άλλωστε, το καλοκαίρι είχαν φύγει αρκετοί παίκτες και είχαν έρθει 15 νέοι, που θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να σταθεροποιήσεις μία ομάδα, αλλά αναλύσαμε την κατάσταση, είδαμε τι έπρεπε να βελτιώσουμε και με τις τελευταίες προσθήκες αντιδράσαμε και σήμερα βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στην προετοιμασία νικήσαμε και τον Ολυμπιακό".

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: "Δε θα ήθελα να συγκρίνω τη Super League με άλλες λίγκες. Σίγουρα υπάρχουν σημαντικά ονόματα και καλές μονάδες. Κάθε παιχνίδι είναι ανταγωνιστικό, σκληρό και δύσκολο να το κερδίσεις. Υπάρχουν καλές ομάδες και τα παιχνίδια κρίνονται στο όριο, αρκετά εκ των οποίων τα έχουμε πάρει. Το βασικό είναι ότι είμαστε προσηλωμένοι στο αρχικό μας στόχο".

Φέτος οι αποφάσεις των διαιτητών δεν είναι υπέρ μας

Για το αν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα: "Από την αρχή το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο για εμάς. Στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη και το Europa League. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Ωστόσο, η ομάδα προόδευσε γρήγορα, έδειξε δυναμική και πιστέψαμε ότι θα μπορούσε να γίνει το θαύμα. Δημιουργήθηκαν προσδοκίες και θέληση και μέσα στην ομάδα, αλλά ένας συνδυασμός λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων, στα παιχνίδια με την ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ, και χαμένων ευκαιριών μάς άφησαν πίσω, διότι χάσαμε πολύτιμους βαθμούς".

Για τη διαιτησία: "Δυστυχώς αυτή τη χρονιά οι αποφάσεις των διαιτητών δεν είναι υπέρ μας. Για την ακρίβεια είναι εναντίον μας. Έχουμε αυτή την ατυχία. Εγώ είμαι καλοπροαίρετος και λέω ότι δεν ήταν ηθελημένες αποφάσεις και ότι αυτά συμβαίνουν. Είμαι αυτής της λογικής. Ελπίζω στον αγώνα με την ΑΕΚ να έχουμε ισάξια μεταχείριση. Πάντως, ως προπονητής, αυτό που πρωτίστως κοιτάω είναι να έχουμε εμείς καλή απόδοση. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Να είμαστε γενναίοι στο γήπεδο, συγκεντρωμένοι, να κάνουμε καλούς συνδυασμούς κι αυτό θέλω να δω και τη Δευτέρα. Με καλή απόδοση θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Για τον αγώνα με την ΑΕΚ έχουμε προετοιμαστεί καλά για να έχουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε και να έρθει και το αποτέλεσμα. Με την υποστήριξη και των οπαδών μας μπορούμε να πάρουμε τη νίκη".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Κάναντι, Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Για το αν αξίζει στον Ατρόμητο η 4η θέση: "Μένουν πολλά παιχνίδια, που μπορούμε να νικήσουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει αρκετούς βαθμούς κι αυτό είναι σημαντικό για τον Ατρόμητο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ συναρπαστικό. Μάλιστα μπορούμε αυτή την αγωνιστική, αν έχουμε τύχη και με τα άλλα αποτελέσματα, να περάσουμε τον Ολυμπιακό".

Για το αν ο Ατρόμητος θα είναι ο ρυθμιστής του τίτλου: "Ο πρωταθλητής θα κριθεί από τα παιχνίδια που μένουν. Όλοι θέλουν να νικήσουν τον Ατρόμητο, αλλά κι εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τις νίκες. Έχουμε βέβαια λιγότερη τύχη, διότι υπάρχουν οι κάρτες και οι τραυματισμοί. Αυτό που βλέπω είναι ότι όταν παίζουμε με τους "μεγάλους" τότε παίρνουμε πολλές κάρτες. Το έχουμε μάθει και όταν παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μία μεγάλη δικαίωση για τον Ατρόμητο".

Ο Ουάρντα υπέστη σοκ απ' την επίθεση

Για τον Αμρ Ουάρντα: "Αρχικά εύχομαι κανείς να μη βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση (σ. σ. για την απόπειρα ληστείας, που έχει καταγγείλει ο Αιγύπτιος) . Υπέστη σοκ και βρισκόταν υπό καθεστώς φόβου. Εγώ προσπάθησα να του περάσω ένα μήνυμα ασφάλειας, διότι κι εγώ πέρασα κάτι ανάλογο το Σεπτέμβριο. Μοιράστηκα μαζί του την εμπειρία μου, είχαμε μία καλή συζήτηση και είναι συγκεντρωμένος και 100% έτοιμος για τον αγώνα της Δευτέρας.

Ποδοσφαιρικά, έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν το καλοκαίρι καταφέρει να παίξει στο Μουντιάλ, που είναι ένας στόχος, ένα όνειρο για κάθε παιδί. Θέλω αυτή η απίστευτη ομάδα που έχουμε φέτος να τον βοηθήσει να φτάσει εκεί. Ο Ουάρντα έχει καρδιά μικρού παιδιού, εγώ τον αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό, τον υποστηρίζω πάρα πολύ και του εύχομαι τα καλύτερα".

Για τη δική του περιπέτεια και τη διάρρηξη στο σπίτι του: "Σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκα να αφήσω την Ελλάδα. Άκουσα ότι έχει συμβεί και σε άλλες ομάδες, με άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να βρω ένα καινούριο διαμέρισμα που να μου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό, πάντως, μπορεί να συμβεί παντού και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είχα τη βοήθεια και την υποστήριξη από το σύλλογο για να το ξεπεράσω. Η Αθήνα είναι μία πανέμορφη πόλη και έχει πολύ ωραίους ανθρώπους και μέρη. Το κλίμα είναι υπέροχο και δεν έχει καμία σχέση με την Αυστρία".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Κάναντι, Σπανός EUROKINISSI SPORTS

Για το αν θα μείνει και του χρόνου: "Θα το δούμε. Η Ελλάδα είναι να μία υπέροχη χώρα κι εγώ είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που είμαι εδώ. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι θα μείνεις κάπου για πάντα, διότι έτσι είναι η δουλειά μας. Θα ήταν πολύ ωραίο, αν μπορούσα να μείνω για ακόμα έναν χρόνο. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο. Ο εκπρόσωπός μου είναι στην Ελλάδα, έγιναν κάποιες συζητήσεις με την ομάδα και υπάρχει η επιθυμία και από τις δύο πλευρές. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Αν οι δύο πλευρές βρουν μία λύση, ο Κάναντι θα είναι για ακόμα μία σεζόν προπονητής του Ατρομήτου".

Για το αν έχει δεχθεί κάποια κρούση από άλλη ομάδα: "Όταν ένας προπονητής έχει επιτυχίες, τότε κινεί το ενδιαφέρον κι άλλων συλλόγων κι όταν δεν είναι, τότε κανείς δε θέλει να του μιλήσει και να τον δει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ενοχλήσεις πάντα υπάρχουν, αλλά με αυτά ασχολείται ο εκπρόσωπός μου".

Για το τι χρειάζεται ο Ατρόμητος για τη νέα σεζόν: "Φέτος επενδύσαμε με σκοπό να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα. Αυτή είναι η επιθυμία και ο στόχος για τη νέα σεζόν, αν φυσικά μείνω. Δική μου επιθυμία είναι οι παίκτες που είναι δανεικοί να μείνουν στην ομάδα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως παραδείγματος χάρη το τι θα κάνει ο Ουάρντα στο Μουντιάλ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ατρόμητο να βοηθήσει παίκτες, όπως ο Γιαννιώτης και ο Γιαννούλης να γυρίσουν πίσω στους συλλόγους τους, για να είναι βασικοί και ανταγωνιστικοί. Αυτό πρέπει να το πιστωθεί ο Ατρόμητος".

Ο Πέλκας έχει μεγάλες δυνατότητες

Για το αν έκαναν λάθη οι προπονητές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που τους άφησαν να φύγουν: "Όταν πρωτοήρθαν στον Ατρόμητο, μπορεί να μην ήταν έτοιμοι να παίξουν στις ομάδες τους. Μέσα στη σεζόν εξελίχθηκαν και τώρα μπορούν να παίξουν, διότι πήραν παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό τους έλειπε, άλλωστε, ο αγωνιστικός ρυθμός. Σε αυτό βοήθησε και ο Ατρόμητος. Βλέπουμε ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και τα έχουν πάει καλά. Την επόμενη σεζόν θα μπορούσαν να σταθούν στις ομάδες του. Βλέπουμε στον ΠΑΟΚ το παράδειγμα του Πέλκα. Εμείς έχουμε δώσει έμφαση στο να εξελίξουμε τους παίκτες που έχουμε και να τους δώσουμε χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος και για τις δύο πλευρές και το έχουμε πετύχει στον Ατρόμητο φέτος. Έτσι και οι δύο ομάδες, αλλά και οι παίκτες κερδίζουν".

Για το ποιους παίκτες του Ατρομήτου θα καλούσε στην εθνική Ελλάδας αν ήταν προπονητής της: "Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, διότι δεν είναι δική μου δουλειά. Η εθνική Ελλάδας έχει προπονητή και μάλιστα πολύ καλό. Επίσης έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές".

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το αν κάποιος συνάδελφός του του έχει δώσει συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνει: "Όχι μόνο προπονητές και παίκτες, αλλά και απλοί άνθρωποι στο δρόμο, που με συναντούν, μου δίνουν συγχαρητήρια. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό που θέλω είναι να έχω μία ομάδα πεινασμένη, με παίκτες που θα… γυαλίζει το μάτι τους και θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη φλόγα που έχουμε ανάψει. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Υπάρχουν και προβλήματα, αλλά μας δίνουν δύναμη. Άλλωστε, αν δεν είσαι επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο, δε θα σε θυμάται κανείς στο τέλος".

Για τους Έλληνες παίκτες και τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου: "Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ταλέντου στην Ελλάδα. Ο ξένος παίκτης πρέπει να αποδείξει την αξία του. Το να τον φέρουμε στην ομάδα δεν είναι κάποιο δώρο που του κάνουμε. Όπως κι εγώ πρέπει να αποδεικνύω ότι είμαι καλύτερος από τους Έλληνες προπονητές και αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση. Αλλιώς καλύτερα να πάω σπίτι μου".

Για τους παίκτες που τον έχουν εντυπωσιάσει στη Super League: "Τώρα αρχίζω και γνωρίζω το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει καλούς αμυντικούς κι αν δούλευα σε κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού θα έπαιρνα αμυντικούς από την Ελλάδα. Ανέφερα νωρίτερα τον Πέλκα, διότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Είναι ένας νεαρός παίκτες έχει όλο το μέλλον μπροστά του και έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί".

Ιστορικό αυτό που συμβαίνει φέτος με τον τίτλο

Για τον προπονητή που τον έχει εντυπωσιάσει στη Super League: "Σίγουρα υπάρχουν πολλοί προπονητές, που κάνουν καλή δουλειά σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν να αντιμετωπίσουν κι εσάς, τους δημοσιογράφους".

Για το όνειρό του ως προπονητής: "Ξεκίνησα μικρός και από τότε ήθελα να πετυχαίνω σημαντικούς στόχους. Το όνειρό μου είναι να προπονήσω μία ομάδα σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Πάντα, αυτό που κοιτάζω είναι το πως μπορώ να εξελιχθώ και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Αυτό κάνω και με τον Ατρόμητο. Διότι αν θες να δουλέψεις σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα πρέπει να εξελίσσεσαι. Το όνειρο κάθε προπονητή είναι να βρεθεί στο ισπανικό, το αγγλικό ή το γερμανικό πρωτάθλημα".

Για τον αγώνα της Κυριακής, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, και για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Είναι πολύ δύσκολο να το πω. Νομίζω ότι αυτό θα είναι Σαββατοκύριακο αποφάσεων στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο σταθερή ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι δυνατός και δεν τα παρατά ποτέ. Θα έχει κόσμο, συγκίνηση και ένταση. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό. Οι μονομάχοι είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και είναι ιστορικό αυτό που συμβαίνει φέτος, διότι είχε να γίνει πολλά χρόνια".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ