ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ομάδα της εξάρας, είναι πλέον πρωτοπόρος!

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, όπου το τέλος της 8ης αγωνιστικής τον βρίσκει μόνο πρώτο και αήττητο!

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι γράφει τη δική της ιστορία, καθώς μετά το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη σε βάρος του Ολυμπιακού, νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του (ως φιλοξενούμενός της).

Μιλάμε για την ίδια ομάδα που το καλοκαίρι είχε δεχθεί δύο "εξάρες" από Αστέρα (6-1 στην Τρίπολη) και από Πανιώνιο (2-6 στο Περιστέρι). Φιλικές μεν, αλλά "εξάρες"! Υπήρξε προβληματισμός για την επιλογή του Νταμίρ Κάναντι στη θέση του προπονητή, αλλά οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν τη διαφορά σε σχέση με άλλες ομάδες, που δεν διστάζουν να (απο)λύσουν τη συνεργασία τους με έναν προπονητή πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε. Η ώρα είναι του Ατρόμητου. Των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, της διοίκησης και των πιστών του φίλων.

Η πίστη στον Κάναντι, έγινε πίστη στους παίκτες από τον Αυστριακό, ο οποίος το πέρασε μέσα στα αποδυτήρια, παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τέσσερις ισοπαλίες, εκ των οποίων οι δύο εντός έδρας και η μία με γκολ - παθητικό στο τέλος.

Έλειπε η ψυχολογία, το ξέσπασμα. Αυτό ήρθε στις 23 Σεπτεμβρίου, απέναντι στη Λαμία, η οποία χρησιμοποιούσε το γήπεδο του Περιστερίου, λόγω βελτιωτικών έργων στο ΔΑΚ Λαμίας. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Ατρόμητος επικράτησε 3-0. Αυτό ήταν... Με σπασμένα τα φρένα από εκείνο το παιχνίδι νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τον Αστέρα στο Περιστέρι και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ακριβώς δύο μήνες μετά τη νίκη επί της Λαμίας, ο Ατρόμητος απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, όντας η μια εκ των δύο αήττητων ομάδων στις πρώτες 8 αγωνιστικές. Η άλλη είναι ο Λεβαδειακός!

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Σούπερ Λίγκα, η αυλαία της 8ης αγωνιστικής τον βρίσκει πρωτοπόρο. Έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με μόλις 3 γκολ παθητικό και το τελευταίο πριν μπει το φθινόπωρο! Στις 26 Αυγούστου στο 2-2 του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό.

Από τότε, με στόπερ τον Σπύρο Ρισβάνη και τερματοφύλακα τον Ανδρέα Γιαννιώτη (για να μην αδικήσουμε τους υπόλοιπους, η αναφορά γίνεται επί τούτου, επειδή αμφότεροι δεν έκαναν στον Μπέσνικ Χάσι), έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ενώ είναι η μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν έχει δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Αμφιβάλει κανείς ότι εν αρχή ην η άμυνα; Στον Ατρόμητο όχι, αφού το ο γκολ / 6 ματς είναι κάτι που επιτυγχάνει πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα, από την Δευτέρα (23/10) μπήκε σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ. Των ομάδων που έχουν κερδίσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας μέσα στην ίδια σεζόν. Ηταν δύο και έγιναν πλέον τρεις! Το κατάφερε ο Απόλλων Σμύρνης την περίοδο 1961-62, ο Παναθηναϊκός τέσσερις φορές και πλέον και ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι, για τον οποίο είχαν μαζευτεί μαύρα σύννεφα το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο τον βρίσκει με μια εκτυφλωτική ηλιοφάνεια.

Είπαμε ότι κέρδισε για πρώτη φορά την ιστορία του την ΑΕΚ εκτός έδρας, μετά από 11 ήττες και 4 ισοπαλίες; Δείτε πώς...

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ