ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η μεγαλύτερη πρόκριση του Ατρόμητου

Η μεγαλύτερη πρόκριση του Ατρόμητου
Ατρόμητος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρόκριση του Ατρόμητου στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε βάρος του Παναθηναϊκού ήταν η σπουδαιότερη που έχει πετύχει στον θεσμό. Ποιους είχε αποκλείσει όταν είχε ξαναφτάσει στο σημείο αυτό ή και ακόμα πιο μακριά; (PHOTOS, VIDEOS).

Η εφετινή αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Ατρόμητο με πρόκριση επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης στην Ευρώπη. Ακολούθησε μια πορεία στο πρωτάθλημα "ξένη" ως προς αυτό που είχε συνηθίσει τον φίλαθλο κόσμο η ομάδα του Περιστερίου.

Για μεγάλο διάστημα οι "κυανόλευκοι" πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η ομάδα εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη. Η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και η είσοδος στους "4" του θεσμού πιστοποιεί την αλλαγή δεδομένων. Η συγκεκριμένη πρόκριση είναι η σπουδαιότερη που έχει πετύχει η ομάδα του Περιστερίου στο Κύπελλο.

Τις προηγούμενες φορές που έφτασε έως εκεί ο Ατρόμητος, ή ακόμα και μέχρι τον τελικό, δεν είχε συναντήσει εμπόδιο στο μέγεθος του "τριφυλλιού". Το Sport24 υπενθυμίζει ποιες ομάδες είχε συναντήσει κατά το παρελθόν ο Ατρόμητος για να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και μέχρι τον τελικό.

Τη σεζόν 2007-2008 η ομάδα των δυτικών προαστίων συναντήθηκε στους "8" με τον ΟΦΗ. Χάρη σε ένα χτύπημα φάουλ του Λουτσιάνο στο 95' εξασφαλίστηκε η πρόκριση στα ημιτελικά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / CUP / OFI-ATROMITOS
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / CUP / OFI-ATROMITOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νίκη με 3-1 στο Περιστέρι, ήττα με 2-1 στο Ηράκλειο. Στα ημιτελικά επήλθε ο αποκλεισμός από τον Άρη.

Στο Κύπελλο της σεζόν 2010-2011 αντίπαλος των Περιστεριωτών στους "8" ο Διαγόρας. Με δύο νίκες (2-0, 1-0) εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους "4". Εκεί ο Ατρόμητος συνάντησε τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η μεγαλύτερη πρόκριση του Ατρόμητου

Νίκησε 2-1 στο Περιστέρι, απέσπασε 0-0 στη Μαγνησία και πέρασε στον τελικό, όπου ακολούθησε η ήτττα (3-0) από την ΑΕΚ.

Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 ο Ατρόμητος πήρε για δεύτερη φορά πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Στα προημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Μια εξίσου σημαντική πρόκριση, όπως αυτή που επετεύχθη την Τετάρτη (10/2). Στο 1-1 η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στην Τούμπα, ο Μπρίτο με γκολ στην παράταση οδηγεί τους "κυανόλευκους" σε πρόκριση.

Στα ημιτελικά αντίπαλος ο Αστέρας Τρίπολης. Χωρίς γκολ το ματς στο Περιστέρι, 2-2 στην Τρίπολη.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στην παράταση.

Εφέτος απλά ο Ατρόμητος κατάφερε σε μια κακή για αυτόν σεζόν, και μάλιστα σε δύο παιχνίδια, να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Η έξοδος στην Ευρώπη, αυτό που συνηθίζει να πετυχαίνει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Περιστερίου, είναι δύσκολο να επιτευχθεί τούτη τη σεζόν, αλλά όχι απίθανο.

Υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε να μπορέσει τελικά το σύνολο του Δέλλα να μπει στην πεντάδα της Super League (δρόμος υπάρχει, έστω και αν έχει μείνει ήδη αρκετά πίσω...) ή να κατακτηθεί το Κύπελλο. Τουλάχιστον με την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού το δεύτερο σενάριο παραμένει "ζωντανό", έστω και αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πέταξε στους τέσσερις ο Ατρόμητος 1-0 τον Παναθηναϊκό

Σπανός: "Δεν μπορεί να ξέχασαν τη μπάλα που ήξεραν"

"Γλέντι" στα αποδυτήρια του Ατρόμητου

Λαζαρίδης: "Δείξαμε σημάδια μεγάλης ομάδας"

Δέλλας: "Σκέφτομαι ήδη το Σάββατο"

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ