ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η 3η θέση μονόδρομος για τον Ατρόμητο

Η 3η θέση μονόδρομος για τον Ατρόμητο
Ατρόμητος INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος δεν άντεξε στο "Σουκρού Σαράτσογλου", έχασε εύκολα με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο αποκλεισμός δεν ήρθε, όμως, στην Τουρκία, αλλά στα... play off της Super League. Αποστολή στην Πόλη: Δημήτρης Σαμόλης.

Στο "κολαστήριο" του Σουκρού Σαράτσογλου, για τον Ατρόμητοκατέστη ανέφικτο να κοιτάξει στα μάτια την Φενέρμπαχτσε. Μια και δυο κλάσεις ανώτερη η τουρκική ομάδα, με φοβερό κόσμο και μπάτζετ 140 εκατ. ευρώ, έναντι των 7 εκατ. ευρώ της ελληνικής ομάδας.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Δημήτρης Σαμόλης

Το μόνο για το οποίο μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου είναι πως στην Κωνσταντινούπολη έπεσαν αμαχητί. Όταν δεν έχεις κάνει τελική προσπάθεια στο 90λεπτο και το μόνο αποτέλεσμα που επιζητάς για να προκριθείς είναι η νίκη, αντιλαμβάνεται κανείς πως δικαιωματικά οι Τούρκοι είναι στους ομίλους (καλό είναι να μην ξεχνάμε τι έγινε στο Περιστέρι με τον διαιτητή Ορσάτο).

Η 3η θέση μονόδρομος για τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Η αναμέτρηση της Πέμπτης (27/8), λοιπόν, δεν αντέχει σε κριτική. Και δεν αντέχει γιατί το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 5-0 (η Φενέρ εκτός από τα τρία γκολ είχε και δύο δοκάρια, αλλά και ακόμα 1-2 εκαιρετικές ευκαιρίες). Με κατοχή μπάλας που έφτασε και στο 70-30.

Για τον Ατρόμητο η πρόκριση δεν χάθηκε στο "Σουκρού Σαράτσογλου", αλλά στο περσινό πρωτάθλημα, στα play off. Εκείνο το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, στις 27 Μαΐου, στο πλαίσιο της 3ης αγωιστικής των play off, έπαιξε το ρόλο του. Οι Αρκάδες πήραν την 2η θέση του μίνι πρωταθλήματος και μπήκαν στους ομίλους δίχως ταξίδια σε Στοκχόλμη και Τουρκία.

Με άνεση να προετοιμαστούν σωστά, αλλά και να πάρουν τους παίκτες που θέλουν χωρίς να τους πιέζει ο χρόνος. Οι Περιστεριώτες αναγκάστηκαν να μπουν από νωρίς στα βάσανα και πλέον μετά τον αποκλεισμό να χάσουν ένα εγγυημένο ποσό που θα έφτανε τα 4 εκατ. ευρώ από την είσοδο στους ομίλους. Για τη Φενέρ το ποσό αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά για τον Ατρόμητο είναι παραπάνω από το μισό μπάτζετ της σεζόν.

Η 3η θέση μονόδρομος για τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην γυρίσει μπούμερανγκ αυτός ο αποκλεισμός. Η απογοήτευση, η κόπωση, αλλά και το γεγονός πως η προετοιμασία επί της ουσίας δεν ήταν η ιδανική, είναι παράμετροι που θα πρέπει πάση θυσία να προσμετρηθούν ενόψει της συνέχειας.

Το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για τον Ατρόμητο. Αν θέλει να μην ξαναπεράσει όσα πέρασε τούτο το καλοκαίρι, θα πρέπει να αποφεύγει πλέον προκριματικούς γύρους και play off. Να κάνει, δηλαδή, ό,τι έκανε πέρυσι ο Αστέρας (ήταν 2ος στα play off, τρίτος στην τελική κατάταξη μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Έτσι η ομάδα των δυτικών προαστίων θα γλιτώνει από το δρόμο της Φενέρ και της κάθε Φενέρ και θα είναι στους ομίλους ωραία και καλά, ενώ θα έχει εκπληρώσει τον στόχο που ουδέποτε κατάφερε να εκπληρώσει (πρόκριση σε ομίλους).

Αυτός πρέπει να είναι για τον Ατρόμητο ο σκοπός από εδώ και στο εξής. Kαι να ξεχαστεί γρήγορα η Φενέρμπαχτσε, η οποία για τους Περιστεριώτες ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ως τέτοια αξίζει να την εκλάβουν οι ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ