ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Γρηγορίου: "Δεν πάμε για το μηδέν στην άμυνα"

Γρηγορίου: "Δεν πάμε για το μηδέν στην άμυνα"
Γρηγορίου REPORTER IMAGES

Ο Ατρόμητος δεν θα πρέπει να μπει στο ματς με την ΑΙΚ για το μηδέν στην άμυνα. Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου. Σωκράτης Φυτανίδης: "Πάμε για τη νίκη".

Κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης το βράδυ της Πέμπτης (30/7, 20.00) ο Ατρόμητος δεν θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αυτή είναι η άποψη του προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου, που επεσήμανε ότι έτσι "θα έχουμε πρόβλημα".

Υποστήριξε, ακόμα, ότι ο προσεχής αντίπαλος είναι ο πιο δύσκολος από αυτούς που θα μπορούσαν να "πέσουν" στον Ατρόμητο.

Αποστολή στη Σουηδία: Δημήτρης Σαμόλης

Αρχικά ο τεχνικός των Περιστεριωτών ανέφερε για το ματς της Πέμπτης (30/7) απέναντι στους Σουηδούς, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League: "Έχω πει στα παιδιά ότι πρόκειται για ενδιαφέρον αντίπαλο. Δύο σημαντικά και ενδιαφέροντα ματς. Ένας αντίπαλος παραδοσιακή δύναμη στη Σουηδία. Βρίσκεται στο μέσο του πρωταθλήματος και αυτό της δίνει αβαντάζ στο πρώτο ματς, σε ένα εξαιρετικό γήπεδο. Θεωρητικά ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει.

Έχουμε ποιότητα, εμπειρία και πρέπει να πάρουμε κάτι από εδώ, ενόψει της ρεβάνς, που είναι και το δυνατό μας σημείο. Να αντιπαραθέσουμε μυαλό και τακτική. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Οι περισσότεροι έχουν εμπειρίες από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σαν ομάδα είναι η 5η μας ευρωπαϊκή συμμετοχή, άρα δεν έχουμε απειρία. Ευελπιστούμε ότι αύριο θα είναι ένα καλό βράδυ για εμάς. Έχουμε ετοιμαστεί κυρίως για αυτά τα δύο ματς".

Γρηγορίου: "Δεν πάμε για το μηδέν στην άμυνα"

-Πώς αισθάνεστε στο πρώτο σας ευρωπαϊκό ματς ως προπονητής;

"Πολύ ωραία εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το αντιμετωπίζω, ωστόσο, όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια".

-Η ισοπαλία θα σας αφήνει ικανοποιημένο;

"Ανέκαθεν η σκέψη μου ως προπονητής είναι όχι το πώς θα κρατήσουμε το μηδέν. Έτσι θα έχουμε πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες αύριο, όπως για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες. Στο Περιστέρι τα παιδιά θα πάρουν δύναμη αν φύγουν από τη Σουηδία με θετικό αποτέλεσμα. Οι συνθήκες στην έδρα μας θα είναι τελείως διαφορετικές. Ποτέ το σκεπτικό μου δεν ήταν αμυντικό".

-Πέρα από το μυαλό, τι άλλο πρέπει να αντιπαραθέσει ο Ατρόμητος και στα δύο ματς για να έχει τύχη;

"Το κυρίαρχο να βγούμε νικητές από τις προσωπικές μονομαχίες, που θα είναι πολλές αύριο. Να δώσουμε έμφαση σε τακτικά κομμάτια που σε τέτοια ματς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο".

-Έχεις όλη την ομάδα στη διάθεσή σου;

"Όλοι εκτός από τον Κοντοέ, που εδώ και καιρό έχει κάνει αρθροσκόπηση. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή μου".

-Έχεις καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα;

"Αύριο το πρωί θα το έχω κάνει".

Φυτανίδης: "Πάμε για τη νίκη"

Τους παίκτες του Ατρόμητου εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός, Σωκράτης Φυτανίδης, που έδωσε το έναυσμα για επικράτηση. Αρχικά είπε: " Για μια ακόμα σεζόν η ομάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη πρόκληση. Τα συγκεκριμένα ματς έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Η προετοιμασία μας αφοσιώθηκε πολύ σε αυτά τα δύο ματς. Να μπούμε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι, μέχρι και το τέλος.

Γρηγορίου: "Δεν πάμε για το μηδέν στην άμυνα"
REPORTER IMAGES

Απέναντι έχουμε μια πιο έτοιμη ομάδα, αλλά θα αντιπαραθέσουμε την ποιόητα και την εμπειρία που έχουμε στο ρόστερ μας. Υπάρχει εμπιστοσύνη, έχουμε δουλέψει αρκετά. Πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μην ξεχνάμε ότι είναι διπλά τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό το πρώτο ματς και χρειάζεται περισσότερο μυαλό και τακτική. Είναι αβαντάζ για την την ΑΙΚ ότι έχει ήδη δώσει τόσα ματς. Ξέρουμε όμως πώς θα τους αντιμετωπίσουμε. Θα μπούμε για να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι".

-Σε τι βαθμό έχουν "δέσει" τα νέα αποκτήματα;

"Η άμυνα και η επίθεση ξεκινάει από όλη την ομάδα. Η συνολική δουλειά και η συνοχή μετράνε. Ναι μεν είχαμε λίγο χρόνο για προετοιμασία, αλλά έχουμε αφομιώσει αρκετά από αυτά που μας έχουν ζητηθεί. Είναι σημαντικό το πώς θα βρεθούμε στο γήπεδο ως ομάδα και όχι το πώς θα είναι 2-3 άτομα. Έτσι έρχονται οι επιτυχίες".

-Το γεγονός ότι η ΑΙΚ σκοράρει διαρκώς σας προβληματίζει;

"Μας προβληματίζει στην ανάλυση και στην προετοιμασία, αλλά όταν ξεκινάει το ματς δεν σκέφτεσαι πόσα ματς έχει παίξει και ποιοι και πόσοι σκοράρουν. Το θέμα είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς σωστά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ