ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Φυτανίδης: "Κάτι που γίνεται επανειλημμένα, παύει να είναι σύμπτωση"

Φυτανίδης: "Κάτι που γίνεται επανειλημμένα, παύει να είναι σύμπτωση"
Φυτανίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αρχηγός του Ατρόμητου, Σωκράτης Φυτανίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" για τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4-3, κάνοντας ανατροπή από το 3-1 μέσα σε ένα 20λεπτο (AUDIO).

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" για την σπουδαία ανατροπή της ομάδας του και τη νίκη με 4-3 μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, για την 12η αγωνιστική της Super League. "Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, που δεν ξεκίνησε καλά για εμάς. Τελικά με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να πάρουμε ένα τρίποντο", είπε αρχικά ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Για το ότι στην αρχή των αγώνων με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ: "Είναι δύσκολο και πολύ άσχημο να μένεις πίσω στο σκορ και ειδικά με τον τρόπο που μείναμε εμείς. Εγινε και στους δύο αγώνες με πανομοιότυπο τρόπο. Από εκεί και πέρα δείξαμε σθένος, παλέψαμε ως το τελευταίο λεπτό και καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη που δεν είναι απλά μία… νίκη. Είναι μία νίκη που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να κοιτάξει ψηλότερα. Είναι μία νίκη για το πρεστίζ της ομάδας, που δίνει κύρος στον σύλλογο. Πάνω σε τέτοιες νίκες μπορείς να χτίσεις. Με τέτοια αποτελέσματα μεγαλώνουν οι ομάδες. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο".

Για την πορεία του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα και την ανοδική του πορεία μετά την έλευση του Γιώργου Κορακάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: "Και στα καλά και στα άσχημα έχουμε όλοι ευθύνη. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που δίνουν ηρεμία και εμπιστοσύνη. Τα αποτελέσματα σου δίνουν τον χρόνο να δουλέψεις με ηρεμία. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια φτάσαμε σε ένα καλύτερο επίπεδο, όμως δεν είναι ακόμα αυτό που θέλουμε. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλα τα στοιχεία που μας λείπουν και να χτίσουμε πάνω στα καλά που έχουμε σαν ομάδα. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Υπάρχουν σημεία που θέλουμε να βελτιώσουμε. Αυτό έρχεται μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια και δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα, για ακόμα μία χρονιά,δεν μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε συνεχόμενα παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρα, αν κοιτάξετε το πρόγραμμα μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παρεμπιπτόντως αυτά τα παιχνίδια είναι και δύσκολα. Παίξαμε με την ΑΕΚ και αμέσως μετά τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν είναι εύκολο. Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε στις προπονήσεις. Ο προπονητής ήταν πολλά χρόνια στην ομάδα και ως ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής στα τμήματα υποδομών, οπότε είχε εικόνα για την παραμικρή λεπτομέρεια του ρόστερ και της ομάδας. Αυτό βοήθησε για να αλλάξουμε γρήγορα κάποια πράγματα. Ηξερε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ψυχολογία των αποδυτηρίων της ομάδας. Αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο για να αλλάξουν κάποια πράγματα που μας δίνουν περισσότερη αισιοδοξία".

Για το ότι ακόμα και οι αναπληρωματικοί δίνουν πράγματα στην ομάδα: "Είναι μία δουλειά που γίνεται από όλο το τιμ της ομάδας. Προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές για να τους έχει σε κατάσταση ετοιμότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης. Ακόμα και τα ένα, δύο, τρία ή πέντε λεπτά που θα παίξει κάποιος, πολλές φορές είναι σημαντικό για να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού και αυτό έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Μπήκαν κάποια παιδιά μέσα που έδωσαν πνοή στην ομάδα. Εδωσαν ασίστ και σκόραραν, για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη. Το σημαντικό είναι να αντιλαμβάνονται όλοι πως είναι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Ολοι χρειάζονται και όλοι έχουν την δυνατότητα να παίξουν, ειδικά σε ένα σημείο που έρχονται συνεχόμενα παιχνίδια".

Για το αν περίμενε την ανατροπή και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: "Ηταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι για να μπεις στην διαδικασία στο 3-1 να πιστέψεις ότι θα το γυρίσεις. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι έχουμε εμπιστοσύνη στο να αλλάξουμε μία δύσκολη κατάσταση. Κάναμε το καλύτερο και δικαιωθήκαμε στο τελευταίο λεπτό. Κάτι που γίνεται επανειλημμένα, παύει να είναι σύμπτωση. Δείξαμε θέληση και υπερβάλλοντα ζήλο. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Οπότε πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα που ορισμένες φορές δυσχεραίνει το παιχνίδι μας. Αν κοιτάξουμε τα προηγούμενα παιχνίδια μας, θα δούμε ότι δεχόμαστε γκολ στα πρώτα λεπτά. Μπορεί να κάναμε τις ανατροπές με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε συνέχεια το ίδιο πράγμα. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα όσον αφορά την συγκέντρωση μας και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε στο παιχνίδι. Είναι σημαντικό μετά από τέτοιες νίκες να κοιτάς όχι τι έκανες καλά, αλλά τι δεν έκανες για να παίζεις σε όλο το παιχνίδι με τον τοίχο στην πλάτη. Χαιρόμαστε με μία τέτοια ανατροπή τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: " Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά των μεγάλων ομάδων της κορυφής με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα όλες ο ομάδες περνάνε μία κρίση ή μία δύσκολη κατάσταση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί η κάθε ομάδα. Εχω μάθει να κοιτάω την δική μου ομάδα και δεν θέλω να πω κάτι για οποιοδήποτε αντίπαλο. Ολες οι ομάδες χρειάζονται ηρεμία και συνεχόμενα παιχνίδια. Καλύτερα να κοιτάξουμε πως θα λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να κοιτάμε τους στόχους της κάθε ομάδας και αν τους πετυχαίνει. Το σημαντικό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα να αλλάξει ρότα"

Εχουμε φτάσει να λέμε το αυτονόητο, δηλαδή να γίνεται το πρωτάθλημα, επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να γίνεται με καλύτερες προοπτικές και σε αυτό φταίνε όλοι και λιγότερο απ” όλους φταίμε εμείς οι παίκτες και ο κόσμος. Ο πρωταγωνιστής είναι ο ποδοσφαιριστής και δεν του δίνεται η δυνατότητα να κάνει συνεχόμενα παιχνίδια και να ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό. Κοιτάμε σαν ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εχουμε τώρα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εχουμε εικόνα απ” όλες τις ομάδες και ξέρουμε τις αδυναμίες μίας ομάδας έναντι κάποιας άλλης. Φέτος θέλουμε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις. Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε σε αυτή την θέση".

Για το πρόγραμμα που έχει ο Ατρόμητος: "Ξαφνικά γίναμε Premier League (σ.σ. είπε αστειευόμενος για τα συνεχόμενα ματς που έρχονται). Προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να είμαστε σε ετοιμότητα. Εκμεταλλευόμαστε το βάθος του ρόστερ. Ολα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο για να υπάρχει μία ισορροπία, την οποία θέλουμε να έχουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για το πως ήρθε η ήττα για τον ΠΑΟΚ με το σκορ στο 3-1: "Οταν πετυχαίνεις τρία τέρματα και προηγήσαι με 3-1 εφησυχάζεις και θεωρείς πως θα πάρεις τελικά τη νίκη πολύ εύκολα. Υπάρχει και αυτό που λέμε ότι παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει τελευταία φορά ο διαιτητής και ήμασταν εμείς τελικά που νικήσαμε το παιχνίδι. Οταν είσαι μπροστά δεν μπορείς να νομίζεις ότι τελείωσε το παιχνίδι. Το ίδιο έγινε και με την ΑΕΚ. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και μάθημα για τον ηττημένο. Να έχουμε περισσότερη ηρεμία για να μην είμαστε συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο για να γυρνάμε τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια», δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης για την συνέχεια της αγωνιστικής περίοδου".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ