ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
Φαν Πέρσι INTIME SPORTS

Το Sport24.gr βρέθηκε στο Περιστέρι και σας μεταφέρει κλίμα από όσα έγιναν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες στο Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε. Ξύπνησε μνήμες ο Φαν Πέρσι, που έφυγε από την... πίσω πόρτα.

Αν έχανε με 2-0 ή 3-0 ο Ατρόμητος από τη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Πέμπτης (20/8) στο Περιστέρι, με κάτω τα χέρια, δεν θα πείραζε τόσο πολύ. Ασύγκριτα ποδοσφαιρικά μεγέθη, εταιρείες που δεν τις βάζεις στο ίδιο ζύγι. Μέρα με τη νύχτα. Αυτό το 0-1, όμως, πείραξε πολύ. Πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ομάδα των δυτικών προαστίων, έτσι όπως ήρθε. Μια εμφάνιση βγαλμένη από... παραμύθι, χωρίς αίσιο τέλος.

Η ζάπλουτη Φενέρ αντιλήφθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι πως το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και όχι στα λόγια. " Η νίκη ήταν δύσκολη και πιστεύουμε ότι η ελληνική ομάδα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε" ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο βοηθός του Βίτορ Περέιρα. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι τη γλίτωσαν. Δεν την πάτησαν όπως με τη Σαχτάρ. Θα πρέπει όμως να ανάψουν μια λαμπάδα στον ρέφερι Ορσάτο και τους βοηθούς του.

Και ποιος θα μου πει εμένα πως δεν ήταν σκοπός του Ιταλού να σπρώξει την "εταιρεία Φενέρμπαχτσε", που θα προσδώσει άλλη λάμψη και αίγλη στους ομίλους του Europa League; Να λέμε και την άλλη εκδοχή. Ο Μαρσελίνιο δύο φορές προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή και να πάρει πέναλτι, προτού πράγματι ανατραπεί. Του την... έφερε ο Ιταλός και η Φενέρ γλίτωσε την εσχάτη των ποινών και ο Κανέρ την κόκκινη! Θα ήταν όλα αλλιώς.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

Πάμε και στον Φαν Πέρσι. Είναι η κλασική περίπτωση του παίκτη - σταρ, που ένα άγγιγμα της μπάλας "καταστρέφει" τον αντίπαλο, τον διαλύει, τον σμπαραλιάζει. Μια κεφαλιά - μαχαιριά, δίχως να έχει ακουμπήσει μπάλα νωρίτερα, που κάνει τη διαφορά. Που σκοράρει με ένα τρόπο ιντριγκαδόρικο, που ξεσηκώνει, εκνευρίζει και προκαλεί ντόρο. Με ένα σπρώξιμο σε αντίπαλο, με επιθετικό φάουλ, που δεν καταλογίζεται. Ίσως έτσι είναι η μοίρα των σπουδαίων παικτών. Όπως ο Ντιέγκο στο Μουντιάλ του 1986. Που ένα γκολ με χέρι έμεινε στην ιστορία και έκανε τη διαφορά. Καμία διάθεση σύγκρισης του Ολλανδού με τον Αργεντινό.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Μετά το ματς στο Περιστέρι η αποστολή της Φενέρ αποχώρησε με το πούλμαν και ο Φαν Πέρσι έμεινε πίσω. Έλεγχος ντόπινγκ στον στράικερ της τουρκικής ομάδας. Η διαδικασία καθυστέρησε υπερβολικά και ο Ολλανδός αποχώρησε αργά από το στάδιο. Μάταια τον περίμεναν Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι, αλλά και φίλαθλοι, να βγει έξω για δήλωση ή φωτογραφία. Έφυγε από την πίσω πόρτα με πολυτελές αυτοκίνητο.

* Έλεγχο αντί-ντόπινγκ εκ μέρους των παικτών του Ατρόμητου από τον Χαβιέ Ούμπιντες. Η σύζυγός του και τα παιδιά του περίμεναν υπομονετικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να φύγουν μαζί.

* Τελικά οι οπαδοί της Φενέρ δεν ήταν ούτε 200. Υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη και δεν συνέβη κανένα παρατράγουδο.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Η απόκρουση του αγώνα από τον Αντρέι Γκορμπούνοφ. Στο 45' ο θηριώδης Σο "πέταξε" στον αέρα, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Λευκορώσος έδιωξε ενστικτωδώς με το ένα χέρι. Τρομερή στιγμή όταν ο στράικερ της Φενέρ τον πλησίασε να του δώσει το χέρι, σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης επέμβασης.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Λίγο μετά τη λήξη του παιχνιδιού ένας φίλος του Ατρόμητου έχασε τις αισθήσεις του. Λίγο η πίκρα του αποτελέσματος, λίγο η αφόρητη ζέστη... Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο νεαρός επανήλθε σε νορμάλ κατάσταση.

* Θέμα προέκυψε πάλι με τον φωτισμό στο στάδιο του Περιστερίου, όπως με την ΑΪΚ. Αυτή τη φορά με έναν μόνο πυλώνα, που δεν φώτιζε όπως θα έπρεπε. Ο διαιτητής, πάντως, έστω και στο... ημίφως συνέχισε το παιχνίδι.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Τούρκοι δημοσιογράφοι συζητούσαν μετά το ματς με τον Μιχάλη Γρηγορίου, στα αγγλικά, για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι. Κύριο θέμα της κουβέντας τους η διαιτησία, αλλά και το πώς βλέπει τη ρεβάνς. Όταν ρωτήθηκε για αυτό στη συνέντευξη Τύπου απάντησε: "Μειώθηκαν, αλλά δεν εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες. Το πιστεύω αυτό που λέω".

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο Περιστέρι δεν περίμεναν καλύτερη εμφάνιση από τη Φενέρμπαχτσε. Ισόπαλο το περίμεναν το ματς και πήγαν να πέσουν μέσα. Λογάριαζαν χωρίς τον Ορσάτο και τους βοηθούς του, τους οποίους οι οπαδοί του Ατρόμητου "στόλισαν" στη γλώσσα τους.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Κόπηκαν 4.052 εισιτήρια. Οι εισπράξεις ήταν 32.700 ευρώ.

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα
INTIME SPORTS

* Και κάτι τελευταίο που προηγήθηκε του αγώνα. Η διοίκηση του Ατρόμητου παρέθεσε γεύμα στη διοίκηση της Φενέρ, από όπου και η κάτωθι φωτογραφία...

Φαν Πέρσι, όπως λέμε Μαραντόνα

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ