ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Από τα Χανιά στην κορυφή ο Ατρόμητος

Από τα Χανιά στην κορυφή ο Ατρόμητος
Ατρόμητος INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τον Πλατανιά και το Sport24.gr αναλύει τους έξι λόγους που οι Περιστεριώτες έχουν λόγους να χαμογελούν. Την Τετάρτη (2/9) στο χειρουργείο ο Εμπόου.

Η επικράτηση (1-2) του Ατρόμητου στα Χανιά σε βάρος του Πλατανιά, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League, κρίνεται κομβική. Λίγες μέρες μετά την άνετη ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε, οι Περιστεριώτες ξεπέρασαν κούραση και απογοήτευση και έκαναν το 2x2 στο πρωτάθλημα.

Το Sport24.gr αναλύει τους λόγους που η κατάκτηση των τριών βαθμών επί του Πλατανιά μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμα καλύτερη συνέχεια για την ομάδα των δυτικών προαστίων.

1. Ο Ατρόμητος κλήθηκε μέσα σε λίγες μέρες να κάνει τα δρομολόγια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη - Αθήνα, Αθήνα - Χανιά. Την Πέμπτη (27/8) τέθηκε αντιμέτωπος με τη Φενέρμπαχτσε και τη Δευτέρα (31/8) με τον Πλατανιά. Η κόπωση δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί απέναντι στους "ερυθρόλευκους" των Χανίων. Ξεπεράστηκε ένας παράγοντας που προβλημάτιζε πολύ το προπονητικό επιτελείο.

2. Η ήττα (3-0) από τη Φενέρμπαχτσε προκάλεσε απογοήτευση. Και γιατί είχε δημιουργηθεί η ελπίδα μετά το πρώτο ματς πως κάτι καλό μπορούσε να γίνει και στην Πόλη, αλλά και επειδή η εμφάνιση ήταν η χειρότερη εφετινή. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου προσγειώθηκαν άμεσα στην πραγματικότητα και έφτασαν στο "διπλό" στα Χανιά.

3. Αν συνυπολολογίσει κανείς τα παραπάνω αλλά και το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο, απέναντι στον Πλατανιά, η αξία του "διπλού" παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Για ένα 45λεπτο οι Περιστεριώτες δεν στάθηκαν στο ύψος τους, θα μπορούσαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα, αλλά στο δεύτερο μισό έπαιξαν ακριβώς όπως έπρεπε. Έκαναν την ανατροπή και πάτησαν στην κορυφή της Super League με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μετά το 1-0 της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό.

4. Ο Αντονί Λε Ταλέκ αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην εφετινή ομάδα. Η διοίκηση έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έκανε δικό της τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος μπορεί μέχρι και πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι να έδειξε πως χρειάζεται χρόνο, αλλά στα Χανιά έκανε την αρχή σημειώνοντας γκολ (1-1). Ο έμπειρος φορ βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, αποκτώντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ποντάρουν πολλά πάνω του οι επιτελείς του Ατρόμητου.

5. Έξι βαθμοί στο σακούλι του Ατρόμητου σε δύο αγωνιστικές, το απόλυτο δηλαδή. Ακολουθεί πλέον διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα έχει το χρόνο να δουλέψει απερίσπαστα με τους παίκτες του, δίχως το άγχος των επίσημων παιχνιδιών. Η κόπωση θα ξεπεραστεί και στο επόμενο ματς της Super League οι "κυανόλευκοι" θα παραταχθούν πιο φρέσκιοι.

6. Στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν ο Ατρόμητος έκανε μονάχα δύο νίκες μακριά από το Περιστέρι. Με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό και με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Στο εφετινό ξεκίνησε με τρίποντο, απέναντι κιόλας σε μια ομάδα που διψούσε για νίκη μετά την ήττα στην πρεμιέρα, στο πρώτο της εντός έδρας ματς. Χαρακτήρα και εκτός Περιστερίου αρχίζει να διαμορφώνει ο Ατρόμητος.

* Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα για τον Ατρόμητο και η διακοπή θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες. Θυμηθείτε τα επόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα:

3η αγωνιστική: Ατρόμητος - Ξάνθη

4η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος

5η αγωνιστική: Ατρόμητος ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ατρόμητος

Στο χειρουργείο ο Εμπόου

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει την Τετάρτη (2/9) ο Πάπε Έμποου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Νίκο Πισκοπάκη η επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό του ποδοσφαιριστή. Από αύριο κιόλας το απόγευμα ο Πάπε θα ξεκινήσει σε ειδική αίθουσα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών την άμεση αποθεραπεία του.

Από τα Χανιά στην κορυφή ο Ατρόμητος

"Όλη η ομάδα είναι στο πλευρό του και το απέδειξε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πλατανιά αφιερώνοντας του τη νίκη αλλά και με τον ξεχωριστό πανηγυρισμό του Στέφανο Ναπολεόνι στο δεύτερο γκολ. Σήμερα το πρωί η αποστολή της ομάδας έκανε προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Πλατανιά στην περιοχή Μάλεμε. Η ΠΑΕ Ατρόμητος ευχαριστεί θερμά την κρητική ομάδα για την διευκόλυνση κι εξυπηρέτηση που μας παρείχε. Η αποστολή θα επιστρέψει με απογευματινή πτήση στην Αθήνα, αφού ενδιάμεσα θα γευματίσει στο ξενοδοχείο" αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ