ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΑΙΚ - Ατρόμητος: Η πρόκληση και το στοίχημα

ΑΙΚ - Ατρόμητος: Η πρόκληση και το στοίχημα
Γρηγορίου REPORTER IMAGES

Η αποψινή (30/7, 20.00) μάχη του Ατρόμητου στη Στοκχόλμη με την ΑΙΚ, για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League έχει δύο κεντρικά πρόσωπα, τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου και τον επιθετικό Στέφανο Ναπολεόνι. Το Sport24.gr αναλύει...

Απόψε το βράδυ (20.00) ο Ατρόμητος θα κοντραριστεί με μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη από αυτόν, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League, την ΑΙΚ Στοκχόλμης των 17 αγώνων στο σουηδικό πρωτάθλημα.

Αποστολή στη Σουηδία: Δημήτρης Σαμόλης

Η ομάδα του Περιστερίου κάνει την αρχή στα επίσημα εφετινά της παιχνίδια και θα πρέπει να αντιπαραθέσει μυαλό και εμπειρία αν θέλει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη σουηδική πρωτεύουσα. Ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος η ΑΙΚ, όπως άλλωστε επεσήμανε και στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου.

Το ματς με τους Σκανδιναβούς έχει δύο κεντρικά πρόσωπα και το ένα από αυτά είναι ξεκάθαρα ο νεαρός Έλληνας τεχνικός. Ο 42χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2003, δηλαδή σε ηλικία 30 ετών! Αν μη τι άλλο όχι και τόσο συνηθισμένο πράγμα στη χώρα μας.

Ξεκίνησε στη Γ' Εθνική με τον Άγο Δημήτριο και ακολούθησαν κατά σειρά οι Φωστήρας, Αιολικός, Κόρινθος, Εθνικός Πειραιώς, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός και Κέρκυρα. Μονάχα με τους Φαίακες και μόνο κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε εργάστηκε στη Superleague ο Γρηγορίου. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες ήταν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Η εξαιρετική σεζόν που έκανε στο επτανησιακό σύνολο με την άνετη παραμονή τού έδωσαν τη δυνατότητα να κάνει το άλμα σε μια ομάδα που είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια θα εργαστεί για δεύτερη φορά στη Superleague, αλλά καλείται να καθοδηγήσει τον Ατρόμητο και στην ευρωπαϊκή του πορεία.

ΑΙΚ - Ατρόμητος: Η πρόκληση και το στοίχημα

Πρεμιέρα στα εκτός των συνόρων ματς για τον Έλληνα προπονητή, που είναι βέβαιο πως το αποψινό παιχνίδι αποτελεί τη μέχρι τώρα μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Για ποιον άλλο το παιχνίδι με την ΑΙΚ είναι ιδιαίτερο; Για τον Στέφανο Ναπολεόνι.

Μιλάμε για ένα από τα "δυνατά χαρτιά" του περιστεριώτικου ρόστερ, ο οποίος στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε έβαλε 13 γκολ σε 38 ματς. Ο Ιταλός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια (δύο με Άλκμααρ και δύο με Σαράγεβο) και δεν έχει σημειώσει ακόμα γκολ.

Θέλει τώρα να κάνει την αρχή και να μπει... φουριόζος στη νέα σεζόν. Ο "Νάπο" έχει έναν επιπλέον λόγο να δείξει ότι από αυτόν άπαντες πρέπει να περιμένουν πολλά. Αν πέρυσι έκανε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, εφέτος θέλει να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και να γίνει ο leader της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ο αγώνας της Πέμπτης (30/7, 20.00) ανάμεσα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και στον Ατρόμητο θα γίνει στο γήπεδο "Friends Arena" και θα τον διαιτητεύσει ο Γερμανός Christian Dingert (35 ετών). Βοηθοί οι συμπατριώτες του Mike Pickel και Christian Gittelmann. Το Sport24.gr και ο Sport24 Radio 103.3 θα καλύψουν live το παιχνίδι από τη Στοκχόλμη, ενώ τηλεοπτικά μπορείτε να το δείτε από το Novasports 2 και Novasports 2 HD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ