ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Υποταγή στη Σάλκε ο Αστέρας, έχασε 0-4

Υποταγή στη Σάλκε ο Αστέρας, έχασε 0-4
INTIME SPORTS

Με βαριά ήττα (4-0) ολοκλήρωσε την εφετινή του παρουσία στην Ευρώπη ο Αστέρας, που υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Σάλκε. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και έφτασαν απόλυτα δίκαια στην ευρεία επικράτηση στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας δεν κατέστη εφικτό να κοιτάξει στα μάτια τη Σάλκε. Στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, οι Αρκάδες έχασαν στην Τρίπολη με 4-0 από τους "βασιλικούς μπλε", για τον 11ο όμιλο του θεσμού. Οι Γερμανοί τερμάτισαν πανηγυρικά πρώτοι στο γκρουπ, με τη Σπάρτα να παίρνει και αυτή το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια από την τρίτη θέση, αφήνοντας στην τελευταία τον ΑΠΟΕΛ. Σημειώνεται πως η Σάλκε παρέμειναν αήττητοι στο Europa, ενώ ο Φράνκο Ντι Σάντο έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Liran Liany (Ισραήλ)

Βοηθοί: Danny Krasikow, David Elias Biton (Ισραήλ)

4ος: Amihay Yehoshua Mozes (Ισραήλ)

Γκολ: Ντι Σάντο (29'), Τσουπό-Μοτίνγκ (37', 78'), Μάιερ (86')

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λανθαρότε (65' Μπερτόγλιο), Νίκο, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Λούι, Γκοϊάν (63' Ζησόπουλος), Χαμντανί, Ιγκλέσιας (69' Δημούτσος), Γιάννου

ΣΑΛΚΕ (Α. Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Ζούνιορ Καϊσάρα, Χέβεντες (79' Φρίντριχ), Νόιστεντερ, Κολάσινατς, Γκάις (65' Αϊχάν), Χέιμπιεργκ, Σαμ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ντι Σάντο, Χούντελααρ (79' Μάιερ)

Κάρτες: Τσουπό-Μοτίνγκ (23'), Χέιμπιεργκ (85')

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Ο Αστέρας ξεκίνησε το ματς με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα. Δεξί μπακ ο Λούι, στόπερ οι Γκοϊάν - Σανκαρέ και αριστερά στην άμυνα ο Παντελιάδης. Ιγκλέσιας και Χαμντανί οι αμυντικοί μέσοι, Λανθαρότε δεξιά στην επίθεση, Τσοκάνης αριστερά και ο Νίκο Φερνάντες πίσω από τον Γιάννου. Κάτω από τα γκολπόστ για τη Σάλκε ο Φέρμαν. Ζούνιορ Καϊσάρα δεξί μπακ, Χέβεντες - Νόιστεντερ οι κεντρικοί αμυντικοί, αριστερός οπισθοφύλακας ο Κολάσινατς. Γκάις - Χέιμπιεργκ οι δύο κεντρικοί μέσοι, Σαμ δεξί χαφ, Τσουπό-Μοτίνγκ αριστερό και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης οι Χούντελααρ - Ντι Σάντο.

Οι "βασιλικοί μπλε" ανέλαβαν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να προκαλέσουν ρήγματα είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Ίσως να είχε περισσότερη τύχη η ομάδα της Αρκαδίας αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Χάθηκαν για παράδειγμα δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, η μία όταν το ματς ήταν στο 0-0 και η άλλη στο 0-1. Στο 18' το σουτ στην κίνηση του Τσοκάνη πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 29' οι Γερμανοί κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 29' ο ΖούνιορΣαϊκαράέκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Ντι Σάντο με κεφαλιάέστειλε την μπάλα στα δίχτυα ( 0-1).

Υποταγή στη Σάλκε ο Αστέρας, έχασε 0-4
INTIME SPORTS

Λίγα λεπτά μετά, στο 32ο λεπτό, ο Γιάννου έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, από αριστερά, αλλά το πλασέ του Λούι πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Η Σάλκε όμως δεν χαριζόταν και έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Στο 37' ο Τσουπό-Μοτίνγκ βρέθηηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο και τον "εκτέλεσε" γράφοντας το 2-0. Με ένα καλοτραβηγμένο σουτ του Λανθαρότε στις καθυστερήσεις που δεν βρήκε στόχο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ο Αστέρας μπήκε κάπως καλύτερα στο δεύτερο μισό. Όχι ότι έκλεισε στα καρέ της τη Σάλκε και την πίεση για να μειώσει, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα και περισσότερο τη μπάλα.

Τα δεδομένα για τον Στάικο Βεργέτη έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς κλήθηκε να πραγματοποιήσει δύο αναγκαστικές αλλαγές. Γκοϊάν και Ιγκλέσιας αντικαταστάθηκαν από Ζησόπουλο και Δημούτσο και έτσι δεν δόθηκε η δυνατότητα στον τεχνικό των "κυανοκίτρινων" να πραγματοποιήσει τις διαφοροποιήσεις που ενδεχομένως είχε στο μυαλό του για να καλυτερέψει η εικόνα και να δημιουργηθούν φάσεις στην εστία του Φέρμαν. Έτσι ο χρόνος κυλούσε αναίμακτα για τους Γερμανούς, που χωρίς δυσκολία κρατούσαν το υπέρ τους 2-0. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Αστέρα, ήρθε και τρίτο γκολ, από τον καλύτερο παίκτη της Σάλκε.

Ο Τσουπό Μοτίνγκ στο 78' δέχτηκε πάσα από τον Χέιμπιεργκ, πραγματοποίησε έξοχη προσποίηση στον Ζησόπουλο, τον άδειασε και με σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ήταν πια φανερό πως η ψυχολογία των παικτών του Αστέρα είχε πέσει στο ναδίρ, την ίδια ώρα που οι ανεβασμένοι ποδοσφαιριστές του Μπράιτενραϊτερ έφτασαν στο τελικό 0-4 χάρη στο τέρμα του νεοεισελθόντα Μάιερ, στο 86'.

Ο MVP του αγώνα

Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ. Ο Καμερουνέζος ήταν ο πιο "ορεξάτος" παίκτης της ομάδας του και αυτός που έκανε το 2-0 και το 3-0. Πήρε αρκετές μπάλες και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων. Μια μεστή συνολικά εμφάνιση από τον Αφρικανό.

Υποταγή στη Σάλκε ο Αστέρας, έχασε 0-4
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε το πιο ωραίο σε ομορφιά γκολ. Ήταν το 0-3 του Τσουπό-Μοτίνγκ. Η προσποίηση πάνω στον Ζησόπουλο ήταν για σεμινάριο. Τον "άδειασε" και εν συνεχεία "εκτέλεσε" τον Θεοδωρόπουλο.

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο Ισραηλινός Liran Liany. Ήταν κοντά στις φάσεις και δεν άφησε ούτε φάση να του ξεφύγει. Και οι βοηθοί του δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Μας άρεσε

Η ποιότητα που έβγαλε στο γήπεδο η Σάλκε. Ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τον Αστέρα, ο οποίος προσπάθησε να την κοντράρει, αλλά μάταια. Ασφαλώς και μιλάμε για έναν σύλλογο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, που δουλεύει σε άλλα επίπεδα.

Υποταγή στη Σάλκε ο Αστέρας, έχασε 0-4
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα οι παίκτες του Αστέρα, ενώ άφησαν αναξιοποίοητες τις λιγοστές καλές τους στιγμές στην αναμέτρηση. Θα μπορούσαν να σημειώσουν έστω ένα γκολ.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ