ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Χάβος: "Κομβική η ευκαιρία του Μάσα"

Χάβος: "Κομβική η ευκαιρία του Μάσα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την ήττα του Αστέρα από τον Ολυμπιακό μίλησε ο Μάκης Χάβος, χαρακτηρίζοντας κομβική για το ματς την ευκαιρία του Μάσα στο 43', ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης":

"Είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, όπως επίσης ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι με την ψυχρολουσία που δεχθήκαμε τρώγοντας γκολ στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, κάναμε 20 λεπτά να πατήσουμε καλά στο γήπεδο, αλλά από εκεί και μετά νομίζω ότι η ομάδα που δημιούργησε τις φάσεις και προσπαθούσε να παίξει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι στον πρωταθλητή, ήταν ο Αστέρας και αν μη τι άλλο σίγουρα δικαιούταν, για μένα τουλάχιστον, ένα τέρμα.

Από εκεί και πέρα, όταν ξεκινάς το δεύτερο ημίχρονο και τρως τόσο γρήγορα γκολ, πάλι από ατομικότητα γιατί τα γκολ που μπήκαν ήταν καθαρά από ατομικά λάθη, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο μετά να βάλεις τρία γκολ για να αλλάξεις την ροή του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά και με τις αλλαγές προσπαθούσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί. Θεωρώ ότι αργήσαμε να βάλουμε το γκολ. Αν έμπαινε πιο γρήγορα, θα χτυπάγαμε το παιχνίδι. Αλλά όπως σας είπα, έτσι όπως εξελίχθηκε, μετά το 20' και στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε ισοφαρίσει ή και να είχαμε προηγηθεί στο σκορ.

Θεωρώ ότι όταν κάνεις τόσες πολλές φάσεις απέναντι στον πρωταθλητή και δεν παίρνεις τίποτα, είναι άδικο για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και πρέπει επειγόντως να πάρουμε τρεις νίκες.

Ήταν κομβική η φάση του Μάσα στο ημίχρονο. Σίγουρα θα πηγαίναμε με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια. Με το αν όμως δεν γίνεται κάτι. Δεν υπάρχει αν... Δυστυχώς τα γκολ άλλοτε μπαίνουν, άλλοτε χάνονται. Αυτές όμως οι ευκαιρίες είναι κλασικές. Νομίζω ότι όλη η εικόνα θα ήταν διαφορετική.

Έπρεπε να δώσουμε έμφαση και στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι τα αποτελέσματα που επείγουν πάρα πολύ. Ένας προπονητής για να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες του, χρειάζεται χρόνο. Είμαι περίπου στις 20 ημέρες στην ομάδα. Δεν μπορείς να αλλάξεις πάρα πολλά πράγματα στην ομάδα από αυτά που παρέλαβες και από αυτά που βρήκες και από αυτά που θες να κάνεις, γιατί τρέχουν τα αποτελέσματα.

Πρέπει να είμαστε σε όλα τα κομμάτια προσεκτικοί. Σίγουρα βλέποντας την συνολική εικόνα της ομάδας στα τρία παιχνίδια, θεωρώ ότι αυτός που είναι κακοπροαίρετος μπορεί να είναι απέναντι στον Αστέρα ή σε μας όλους, θεωρώ ότι είδε ότι ο Αστέρας έπρεπε να είχε περισσότερους βαθμούς.

Όταν έχεις αυτή την εικόνα σε ματς με τον πρωταθλητή και κάνεις τόσες πολλές φάσεις, είσαι καλά οργανωμένος στο αμυντικό σου κομμάτι. Δέχεσαι γκολ μεν από ατομικότητα, όπως κάναμε στο Περιστέρι που δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Βήμα-βήμα όλα αυτά βελτιώνονται.

Αφού βελτιώθηκε η ατομική λειτουργία, είναι πιο εύκολο να βελτιωθεί η συνολική λειτουργία, είτε μέσω των παικτών είτε μέσω αυτών που θα έρθουν από τον πάγκο. Σίγουρα τα βήματα είναι ενθαρρυντικά. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για την ομάδα.

Βλέποντας και πολλά παιχνίδια πριν έρθω στον Αστέρα, στην ομάδα, τόσες πολλές φάσεις δύσκολα γίνονταν. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Δουλεύουν πολύ τα παιδιά. Δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για τα τρία ερχόμενα παιχνίδια".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ