ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Χαμντανί στο Sport24.gr: "Να επαναφέρουμε τον Αστέρα στη θέση του"

Χαμντανί στο Sport24.gr: "Να επαναφέρουμε τον Αστέρα στη θέση του"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρασίντ Χαμντανί μίλησε από το Όοστερμπεεκ της Ολλανδίας στο Sport24.gr για την προετοιμασία του Αστέρα κι οριοθέτησε τους στόχους των Αρκάδων για τη νέα σεζόν.

Ο 31χρονος Μαροκινός αμυντικός μέσος, Ρασίντ Χαμντανί, ήρθε στην Τρίπολη την περυσινή σεζόν, ορμώμενος εκ Κύπρου.

Φέτος στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Αστέρα στο Όοστερμπεεκ της Ολλανδίας, όπου βρίσκεται το Sport24.gr, φαίνεται να έχει αναλάβει ένα ρόλο κομβικό από τον τεχνικό του, Μάκη Χάβο.

Το (απ)έδειξε και στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την ολλανδική Κάμπουρ. Ο Χαμντανί μίλησε στο Sport24.gr για τους στόχους των Αρκάδων, τον ανταγωνισμό και την πληρότητα της ομάδας αλλά και την απόσταση η οποία ελαχιστοποιείται στο γήπεδο.

- Ρασίντ, είμαστε στη μέση του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;

"Περιμένω στο τέλος αυτής να έχουμε καταλάβει τη θέση που μας ταιριάζει. Να έχουμε μπει δηλαδή στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος και να είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της μεθεπόμενης σεζόν".

- Ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Χάβος, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την περυσινή σεζόν. Ωστόσο είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινά προετοιμασία με τον Αστέρα. Τι διαφορετικό εντοπίζεις εσύ σε αυτή την προετοιμασία;

"Ο προπονητής μας έχει δει από την περασμένη σεζόν, έχει δει τι μπορούμε να κάνουμε, σε τι πρέπει να βελτιωθούμε. Μας προσέχει πολύ και προσέχει και την ομάδα. Δουλεύουμε κι εμείς καθημερινά για να τον πείσουμε ότι αξίζουμε να έχουμε μια θέση στο αρχικό σχήμα. Αυτή η περίοδος είναι περίοδος δουλειάς. Ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίον δουλεύει, με τον οποίον προετοιμάζει τα ματς..."

- Ο στόχος για την επόμενη σεζόν;

"Να επαναφέρουμε τον Αστέρα στη θέση που του αξίζει. Να μπούμε στα στα playoffs και να είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της μεθεπόμενης σεζόν".

Χαμντανί στο Sport24.gr: "Να επαναφέρουμε τον Αστέρα στη θέση του"
REPORTER IMAGES

- Η περυσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Αστέρα. Τι λάθος έγινε κατά τη γνώμη σου;

"Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να μιλάμε για λάθη, αλλά αυτό το έχουμε κάνει μεταξύ μας. Σκοπός κι αυτό που κάνουμε τώρα είναι να αναγεννηθούμε, να ανακτήσουμε τη δυναμική μας. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αυτό είναι ένα γνώρισμα των μεγάλων ομάδων. Μαθαίνουμε, τα διορθώνουμε και δεν τα επαναλαμβάνουμε".

- Στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Κάμπουρ, έκανες και ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ιωαννίδη για το 3-0...

"Βρέθηκα στα αριστερά της επίθεσης, δεν βρίσκομαι τόσες πολλές φορές (γέλια) μέσα στο γήπεδο σε αυτή τη θέση. Εντάξει, να μιλήσουμε σοβαρά, το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε μια καλή εικόνα, απέδειξε ότι είναι καλά από άποψη φυσικής κατάστασης. Ακόμη πιο σημαντικό να κάνω την ασίστ σε σημαντικό και επίσημο ματς της σεζόν".

- Ποια είναι θέση εκείνη που σου αρέσει εσένα περισσότερο στο γήπεδο; Εξάρι;

"Ναι, αλλά δεν έχει σημασία. Μπορεί να παίξω και δεξιά και αριστερά. Το σημαντικό και το ωφέλιμο είναι να μπορείς να παίξεις σε πολλές διαφορετικές θέσεις, έτσι ώστε να δίνεις και περισσότερες λύσεις στην ομάδα".

- Πιστεύεις ότι η ομάδα είναι πιο πλήρης σε σχέση με την περυσινή σεζόν μετά και τις μέχρι τώρα μεταγραφές;

"Αυτό θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν. Πάντως από την προετοιμασία είναι εμφανές ότι έχουμε πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις".

- Ο ανταγωνισμός κρίνεις ότι βοηθά και εσένα και τους συμπαίκτες σου;

"Μα, έτσι πρέπει να είναι. Ο καθένας γίνεται καλύτερος, βελτιώνεται όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός".

- Ένας ακόμη Γαλλόφωνος ήρθε στην ομάδα την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Είναι ο Σονί Σεφίλ. Τον βοηθάς, στην προσαρμογή του;

"Ναι, μιλάμε συνέχεια, είναι φυσιολογικό να έχει ανάγκη να μιλήσει τη γλώσσα του στις πρώτες ημέρες σε μια ξένη χώρα. Το επόμενο βήμα είναι να προσαρμοστεί πλήρως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον τρόπο παιχνιδιού εδώ."

- Από τις προπονήσεις βλέπουμε ότι ο προπονητής βασίζει πολλά πάνω σου. Πώς νιώθεις;

"Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε το μήνυμα που μεταδίδει ο προπονητής. Εγώ από την πλευρά έχω αυτή τη συλλογική συνείδηση, είναι θέμα του μίστερ ποιος θα παίξει, αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας".

- Ο κορμός της ομάδας είναι ελληνικός. Πιστεύεις ότι έχει ταλέντο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής;

"Ναι, πολύ ταλέντο. Και δεν θα αναφερθώ μόνο στα παιδιά που είναι στην ομάδα και είναι επαγγελματίες. Εάν ρίξετε μια ματιά στους Έλληνες που αγωνίζονται στις ακαδημίες θα διαπιστώσετε ότι η γενιά που έρχεται - και μερικά παιδιά αυτής είναι στην ομάδα - είναι πολύ ταλαντούχα".

- Μαθαίνεις ελληνικά;

"Έχω αρκετά χρόνια και στην Κύπρο. Ναι, προσπαθώ να μιλώ στα ελληνικά. Εντάξει δεν τη χειρίζομαι τέλεια τη γλώσσα, αλλά τα μιλάω με ευκολία πλέον".

- Υπάρχει κάποια απόσταση που χωρίζει τον Αστέρα από τις παραδοσιακά μεγάλες ελληνικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις; Ποια είναι αυτή η απόσταση;

"Υπάρχει απόσταση όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη και τους τίτλους που έχουν κατακτήσει. Αλλά, όλα φαίνονται στο γήπεδο. Εκεί έχει αποδείξει ο Αστέρας ότι μπορεί να μειώσει την απόσταση και να παίξει στα ίσα όλους τους αντιπάλους του. Με αυτό το γνώμονα βαδίζουμε κι εμείς, να κοιτάζουμε όλους χωρίς φόβο".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ