ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Έχω ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα ονειρευτεί"

Βεργέτης: "Έχω ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα ονειρευτεί"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, μίλησε στο Sport24.gr για το υπέροχο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι, για την "συνταγή" της επιτυχίας και τους στόχους του ίδιου και της ομάδας του.

Αυτός ο Αστέρας Τρίπολης είναι "δικός" του και φέρει φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του. Έχει επιβάλει τα "θέλω" του, τους κανόνες του, το δικό του στυλ παιχνιδιού, είναι με λίγα λόγια μια ομάδα όπως την έχει ονειρευτεί ο ίδιος.

Ο Στάικος Βεργέτης -περί ου ο λόγος- αποτελεί τον πρωτομάστορα της φετινής πολύ καλής πορείας των Αρκάδων στο Europa League. Μια πορεία που ξεκίνησε πολύ νωρίς το καλοκαίρι και έφτασε μέχρι τους ομίλους. Εκεί, μπήκαν "τίτλοι τέλους", όμως με το κεφάλι όρθιο και με υπερηφάνεια.

Γέννημα-θρέμμα Τριπολιτσιώτης, το αγαπημένο παιδί των Μπάκου-Καϋμενάκη, που έχει δικαιώσει στο έπακρο το όνειρό τους να βρεθεί κάποια στιγμή στην τεχνική ηγεσία και να καθοδηγήσει την ομάδα. Το κάνει και με επιτυχία...

Ο ίδιος, μίλησε στο Sport24.gr μια ημέρα μετά το 2-2 με την Μπεσίκτας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Ο Αστέρας ήθελε μόνο νίκη, δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από την συνέχεια, δεχόμενος πάντως το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα όλων.

Απάντησε για το υπέροχο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι, για την στιγμή που του έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό, για το δικό του μέλλον, για την συνταγή της επιτυχίας του Αστέρα και για τους εγχώριους στόχους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Βεργέτης: "Έχω ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα ονειρευτεί"
INTIME SPORTS

Ερωτηθείς για το που πίστευε στο ξεκίνημα αυτής της πορείας ότι θα έφτανε η ομάδα, έχοντας να περάσει και τρεις προκριματικούς γύρους: "Στην αρχή κοιτούσαμε το κάθε βήμα ξεχωριστά. Δεν είχαμε κάνένα σχέδιο συγκεκριμένο. Βλέπαμε έναν-έναν τους αντιπάλους μας. Μετά τη Ροβανιέμι, που ήταν ο πιο εύκολος αντίπαλος, ξέραμε ότι θα είχαμε να παίξουμε με μεγαθήρια για να περάσουμε, άρα δεν βάζαμε συγκεκριμένο στόχο".

Για το αν πιστεύει ότι μπορούσε να περάσει ο Αστέρας απ' αυτόν τον όμιλο ή δικαίως συνεχίζουν Τότεναμ και Μπεσίκτας, είπε στο Sport24.gr: "Θεωρώ ότι μπορούσαμε. Αν δούμε ξεχωριστά τα παιχνίδια, νομίζω ότι αξίζαμε να συνεχίσουμε. Με την Τότεναμ εδώ, αξίζαμε κάτι παραπάνω. Με βάση την πραγματικότητα των αγώνων και βλέποντας ένα-ένα τα ματς, ίσως θα μπορούσαμε να δώσουμε το παρών στην επόμενη φάση".

Για το ποια στιγμή έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό του από την φετινή πορεία, είπε πως "η πιο έντονη ήταν το 3-1 με τη Μάιντς στην Τρίπολη. Αυτό το γκολ και αυτή η νίκη-πρόκριση, μας έδωσε την ώθηση και την αυτοπεποίθηση να πιστέψουμε σε μας και να συνεχίσουμε δυνατά".

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στη Μπεσίκτας και τα δύο πρόσωπα της ομάδας την πρώτη ώρα και το τελευταίο μισάωρο, είχε την δική του εξήγηση: "Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, χθες έφταιξε το πρώτο γκολ που μπήκε πολύ νωρίς. Η Μπεσίκτας έκλεισε τους χώρους, μας περίμενε και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Μετά το 65', το ματς άνοιξε, κάναμε και κάποιες αλλαγές, βοήθησε και η αποβολή, ενώ γίναμε και εμείς πιο επιθετικοί στο παιχνίδι μας. Όλα αυτά μαζί άλλαξαν την εικόνα μας προς το καλύτερο".

Βεργέτης: "Έχω ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα ονειρευτεί"
INTIME SPORTS

Για την "συνταγή" της επιτυχίας αυτής της ομάδας και την πρόοδό της χρόνο με το χρόνο, ο ίδιος την οφείλει "στην βάση μας, που είναι διοικητική σταθερότητα του Αστέρα. Έχουμε οικονομική ευημερία, έχουν γίνει καλές επιλογές σε στελέχη, στην ομάδα και στο ρόστερ και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Πάνω απ' όλα όμως, είναι ότι έχουμε μια διοίκηση που προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα για να γίνεται σωστή δουλειά".

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι στόχοι πλέον σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο ίδιος απάντησε στο Sport24.gr: "Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μακάρι στο Κύπελλο να φτάσουμε πάλι σε έναν τελικό όπως λίγα χρόνια και να το κατακτήσουμε κιόλας. Στο πρωτάθλημα, να βγούμε Ευρώπη και αν γίνεται να μην ξεκινήσουμε τόσο νωρίς τους ευρωπαϊκούς αγώνες του χρόνου. Όσο πιο ψηλά τερματίσουμε, τόσο πιο αργά θα ξεκινήσουμε".

Για τους δικούς του προσωπικούς στόχους και το αν βλέπει πιο ψηλά από τον Αστέρα, είπε πως "είναι στον χαρακτήρα μας και το έχω από μικρό παιδί αυτό, να μην έχω συγκεκριμένα όνειρα. Ήδη έχω πετύχει και ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα φανταστεί και ονειρευτεί. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, να ενημερώνομαι, να είμαι όσο το δυνατόν πιο καταρτισμένος και αν έρθει κάτι στο μέλλον, το βλέπουμε. Δεν μου γίνεται εμμονή αυτό".

Τέλος, για το πως αισθάνεται που ο δικός του Αστέρας έχει κερδίσει την συμπάθεια πολλών φιλάθλων που δεν στηρίζουν την ομάδα, τόνισε ότι "νιώθω πολύ όμορφα. Πρώτα απ' όλα, χαίρομαι γιατί ο Αστέρας δίνει βαθμούς στην Ελλάδα και χαίρομαι που οι Έλληνες φίλαθλοι μάς συμπαθούν. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό όλων και είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό".

Βεργέτης: "Έχω ζήσει πράγματα που ούτε καν είχα ονειρευτεί"
INTIME SPORTS

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ