ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Θα επιμείνουμε στην αμυντική λειτουργία"

Βεργέτης: "Θα επιμείνουμε στην αμυντική λειτουργία"
REPORTER IMAGES

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε μετά το φιλικό με την Φιτέσε για τις αδυναμίες του Αστέρα αλλά και τα καλά στοιχεία που έδειξε στα τρία φιλικά. Τι είπαν Δημούτσος και Σανκαρέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, μετά το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία απέναντι στην Φιτέσε:

Αποστολή στην Ολλανδία: Θοδωρής Κουνάδης

Για τον απολογισμό των φιλικών: "Ήταν και τα τρία πολύ ανταγωνιστικά φιλικά και δύσκολα για την εποχή. Αποκομίσαμε μόνο οφέλη, γιατί τέτοια ματς αναδεικνύουν τις αδυναμίες και επιβεβαιώνουν κάποια θετικά στοιχεία. Και σήμερα παίξαμε απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Αλλά παίξαμε το φιλικό χωρίς να κόψουμε ρυθμό στην προπόνηση, γιατί δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Είχαμε συνοχή, καλά στοιχεία, κοντά τις γραμμές. Το 3-1 διαμορφώθηκε από δύο ατομικά λάθη. Επιθετικά δεν έχουμε δουλέψει ακόμα, αλλά έχουμε σκοράρει σε όλα τα φιλικά και αυτό είναι θετικό".

Για τον σχηματισμό 4-3-3 και στα δύο ημίχρονα: "Είχα στο μυαλό μου ένα μοντέλο παιχνιδιού που θα συναντήσουμε πολλές φορές φέτος. Μια πιο συμπαγή ομάδα, που θα χτυπήσει στην αντεπίθεση. Λειτούργησε καλά, αλλά θέλει και βελτιώσεις".

Για τους τομείς δουλειάς στη συνέχεια: "Θα επιμείνουμε λίγο στην αμυντική λειτουργία, γιατί δεχτήκαμε γκολ σε όλα τα φιλικά. Και θα φτιάξουμε και την επιθετική ανάπτυξη".

Για το ρόστερ της ομάδας: "Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Αλλά μια ομάδα φτιάχνεται βήμα - βήμα. Δεν μπορείς τώρα να παίξεις ελκυστικό παιχνίδι. Εμείς πιστεύω ότι θα το πετύχουμε στη συνέχεια".

Πάπα Σανκαρέ: "Ήταν πολύ καλό ότι η ομάδα που αντιμετώπισε ο Αστέρας, ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της. Ήταν ένα καλό τεστ απέναντι σε μια δυνατή ομάδα.

Ο στόχος μου με τον Αστέρα είναι να κατακτήσει η ομάδα το Κύπελλο Ελλάδας και φυσικά να κάνουμε όσο δυνατό καλύτερη πορεία στο Europa League. Προσωπικά ο στόχος μου είναι να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ, προκειμένου ο Αστέρας να υλοποιήσει τους στόχους του.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις τρεις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα στην Ολλανδία. Η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αλλά ο Αστέρας δεν πιέζεται προκειμένου να είναι έτοιμος".

Ελίνι Δημούτσος: "Πάμε πολύ καλά. Γίνεται καλή δουλειά από όλους. Όλοι δείχνουμε μεγάλη διάθεση και αυτό μας κάνει ακόμα καλύτερους, ώστε να έχουμε όσο δυνατό υψηλότερο ανταγωνισμό. Όλοι οι παίκτες παίζουμε από ένα ημίχρονο. Πιστεύω ότι πάμε πολύ καλά.

Ξέρει ο προπονητής σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε παίκτες που ξέρουν να κρατούν την μπάλα στο κέντρο, αλλά όταν χρειαστεί αμυνόμαστε πολύ καλά".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ