ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Πιαστήκαμε κορόιδο και πρέπει να μας γίνει μάθημα"

Βεργέτης: "Πιαστήκαμε κορόιδο και πρέπει να μας γίνει μάθημα"
INTIME SPORTS

Ο Στάικος Βεργέτης στάθηκε στις λεπτομέρειες που άφησαν τον Αστέρα έξω από τους "32" του Europa League στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει Σάλκε ενώ υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα παλέψει για να βρεθεί και τη νέα σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Σάλκε, με την οποία ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Europa League ο Αστέρας.

Είναι καλύτερα που δεν υπάρχει άγχος;

"Θα προτιμούσα το εποικοδομητικό άγχος. Το άγχος της διεκδίκησης. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ωραίο όταν διεκδικείς. Δυστυχώς δεν διεκδικούμε την πρόκριση, αλλά ένα καλό αποτέλεσμα, όπως οι βαθμοί, το πρεστίζ του συλλόγου. Δυστυχώς, δεν διεκδικούμε κάτι για συνέχεια της διοργάνωσης".

Θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση;

"Εμείς οι προπονητές πάντα λέμε ότι το κάθε ματς έχει την δική του συγκέντρωση. Το πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι ο παίκτες, θα το δείξει ο αγωνιστικός χώρος. Εμείς από την πλευρά μας θα τους ενισχύσουμε, αλλά το πόσο αποτελεσματικό και αποδοτικό θα είναι, θα το δείξει ο αγώνας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά και μόνο αυτό, ακόμα και σε αναμετρήσεις που δεν έχουν μεγάλη βαθμολογική σημασία. Έτσι πορευόμαστε και έτσι θα πορευθούμε όπως κάνουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Δεν θα είναι σωστό και για τον κόσμο".

Θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Αστέρας στην Ευρώπη;

"Αν μη τι άλλο θα παλέψουμε. Η χρονιά απαιτεί η ομάδα να πάρει και του χρόνου το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν η ομάδα πέρναγε στην επόμενη φάση των ομίλων, αλλά δεν ξαναέβγαινε στην Ευρώπη, η χρονιά θα ήταν αποτυχημένη. Αυτό οι παίκτες το ξέρουν από το καλοκαίρι".

Τι θα λέγατε στον κόσμο για την ομάδα;

"Εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παλεύει για ότι καλύτερο και να διεκδικεί για ότι δυνατό στον αγωνιστικό χώρο. Να είναι τακτικά τακτοποιημένη, να έχει προσήλωση στον στόχο της και να παλεύει. Αυτό είναι το φυσιολογικό να συμβαίνει. Εξάλλου αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές. Ο κόσμος πρέπει να είναι θετικά διακείμενος και να δίνει συμπάθεια στον παίκτη και να μην κατακρίνει".

Κρίθηκαν πράγματα στις λεπτομέρειες;

"Αυτό που κρατάω από την φετινή ευρωπαϊκή εμπειρία του Αστέρα, είναι ότι υπήρχαν ορισμένες λεπτομέρειες στις οποίες πιαστήκαμε κορόϊδο και χάσαμε όπως με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και με την Σπάρτα στην Πράγα. Αυτό πρεπει να μας γίνει διδαχή. Να μας γίνει μάθημα".

Ποιο είναι το κέρδος για φέτος;

"Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να διεκδικείς πράγματα, όταν συμμετέχεις σε μια ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αν δεν το έχεις και δεν μπορείς να το επιβάλεις στους παίκτες σου, τότε δεν κάνεις για αυτή την δουλειά".

Τι έχει ο Μάσα;

"Ο Μάσα ένα σφίξιμο στο πόδι του. Μετά το ματς με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα, ένιωσε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο. Κρίθηκε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποστεί μια επιβάρυνση αγώνα και προτιμήθηκε να χάσει το ματς με την Σάλκε. Τώρα κάνει αποφόρτιση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τον ανεβάσουμε λίγο προκειμένου να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό".

Σκέφτεστε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις;

"Δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Μόνο και μόνο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν χρόνο. Έχω δηλώσει στο παρελθόν ότι το σκαόυτινγκ της ομάδας, δουλεύει όλο τον χρόνο. Ενδεχομένως να έχουμε κάποια πράγματα και να τα παρουσιάσουμε, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι".

"Να απολαύσει ο κόσμος το ματς", το μήνυμα του Λούι

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Λούι, τόνισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να απολαύσει το τελευταίο της παιχνίδι στους ομίλους του Europa League, ενώ στάθηκε στη δυναμική που βγάζει ο Αστέρας όταν αγωνίζεται στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης":

"Στόχος είναι να απολαύσουμε το ματς. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ιστορικό για την ομάδα. Ελπίζω να το απολαύσουν και οι θεατές. Νιώθω υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Αστέρα.

Προσπαθώ και εγώ και οι συμπαίκτες μου να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία της UEFA, κάθε χρόνο φτάνουμε τον Αστέρα πιο ψηλά.

Αυτό που μου έμεινε είναι η δύναμη που δείξαμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Αστέρας έχει μία άλλη δύναμη στα εντός έδρας ακόμη και με δύσκολους αντιπάλους σε σχέση με τα εκτός έδρας. Ενώ σε ατομικό επίπεδο, η στιγμή του γκολ που έβαλα με τον ΑΠΟΕΛ", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ανακοινώθηκε η αποστολή για το ματς με τη Σάλκε

Εν τω μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης της Τετάρτης, ο Στάικος Βεργέτης ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τη Σάλκε, που αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές.

Αυτοί είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Καπετάνος, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Γκοϊάν, Δημούτσος, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες, Τσοκάνης, Φούντας, Μπερτόγλιο, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας και Γιάννου.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ