ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Η υπομονή έσωσε το... μαγαζί"

Βεργέτης: "Η υπομονή έσωσε το... μαγαζί"
Βεργέτης INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την φετινή σεζόν, την νίκη επί της ΑΕΚ και την πορεία των Αρκάδων.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη την Κυριακή το βράδυ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πλέον σκαρφάλωσε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω την Ένωση. Μία μέρα αργότερα, ο τεχνικός των Αρκάδων φιλοξενήθηθκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν του έχει βγει το πλάνο που έχει κάνει: "Αισθανόμαστε καλά γιατί η ομάδα πέρασε μία δύσκολη φάση με υγεία και ισορροπία. Είχαμε έναν λογικό προβληματισμό. Πρέπει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με σθένος και εμείς το κάναμε."

Για το αν έχει συνηθίσει η ομάδα να παίζει κάθε τρεις μέρες: "Οι περσινοί παίκτες το έχουν συνηθίσει. Οι νέοι δυσκολεύονται λίγο. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστείς τον αγώνα γιατί έπρεπε να βάλεις φρέσκα παιδιά. Έμαθαν τα παιδιά ότι η κόπωση που έχουν είναι φυσιολογική. Ξέραμε ότι είναι ένα ρίσκο. Ξέραμε ότι μπορεί να χρειαστούν αλλαγές που δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε. Τα παιδιά το αντιμετώπισαν με ωριμότητα. Ξέραμε ότι δεν θα είχαμε την φρεσκάδα και τα τρεξίματα της ΑΕΚ. Ξέραμε ότι θα βάλουμε φρέσκα παιδιά. Έτυχε και η αποβολή και μας βοήθησε."

Για την πίεση της ΑΕΚ στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου: "Περιμέναμε την πίεση. Τους είπα στο ημίχρονο να προσέξουμε την άμυνα και σιγά σιγά την επίθεση. ΗΑΕΚ είχε φρεσκάδα. Ετοιμάζονταν όλη την εβδομάδα γι' αυτό το ματς. Εμείς παίξαμε Πέμπτη βράδυ για το Europa League, Παρασκευή κάναμε χαλάρωμα δεν προετοιμαστήκαμε ουσιαστικά. Η κόκκινη βοήθησε έφερε πιο αργά την κόπωση."

Για το πόσους βαθμούς έχει χάσει από τον σχεδιασμό που έχει κάνει: "Δεν το βλέπω έτσι, δηλαδή αν είχαμε πάρει τους βαθμούς με Παναιτωλικό και Καλλονή. Αντιστοίχως θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει στα Γιάννινα, από τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο είναι μαραθώνιος και επιβραβεύει την καλή ομάδα. Χρειάζεται υπομονή και πρέπει να την έχουμε όλη. Όταν ήμασταν χωρίς νίκη υπήρχε προβληματισμός, ψάχναμε να βρούμε τι φταίει, αλλά κάναμε υπομονή. Αλλιώς το μαγαζί θα διαλυθεί."

Για την ταλαιπωρία με τα ταξίδια: "Aπό την στιγμή που συμμετέχει ο Αστέρας σε αυτές τις διοργανώσεις ξέρουμε για την κόπωση. Κάνουμε τεράστιες αποστάσεις με το λεωφορείο.Για την σεζόν στο Europa League: Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που έχε μία φιλοσοφία. Από την διοίκηση μέσω εμού περνάει στους παίκτες. Δηλαδή να διεκδικεί πράγματα. Θα πάμε στην Πράγα να διεκδικήσουμε πράγματα. Δεν είπαμε θα περάσουμε, αλλά θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να την παίξουμε στην κόντρα γιατί αλλιώς δεν έχουμε τύχη. Θα αμυνθούμε σφιχτά και θα παίξουμε στην κόντρα. Αυτό το ματς καθορίζει και το τελευταίο."

Για τις επόμενες δύσκολες αγωνιστικές του πρωταθλήματος: "Κάνω μία λεπτομερή ανάλυση από την ανάλυση θα φτιαχτεί το πλάνο του αγώνα. Από το πλάνο θα φτιαχτεί και η τακτική. Αν δεν κάτσει πάμε στον επόμενο. Δεν είμαι του υπολογισμού. Όταν κάνεις πλάνα γελάει ο Θεός λένε."

Για τον Μπερτόλιο: "Όταν τον είδα ήμουν στα σεμινάρια και ξενυχτούσα για να βλέπω παίκτες για την ομάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ και προσπαθούσα να τον φανταστώ την ομάδα. Προσπάθησα να τον φανταστώ με τον Γιάννου και φανταζόμουν την ταχύτητα που θα έχει η ομάδα."

Για το που βρίσκει παίκτες: "Αυτό θέλει χρόνο. Ήδη για το καλοκαίρι έχουμε ξεκινήσει και ψάχνουμε. Το scouting είναι πιο δύσκολη δουλειά από το coaching. Πρέπει να τον βρεις, να τον παντρέψεις με το σύνολο."

Για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ: "Πιστεύω ότι στην ζωή υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Όπως εμείς ανακάμψαμε πήγαμε καλά στα play off. Τώρα ξαναπαίρνουμε τα πάνω μας. Όλες οι ομάδες περνάνε αυτές τις φάσεις. Το θέμα είναι να έχεις υπομονή και να μην διαλυθείς. Πρέπει να λειτουργείς πολύ καλά, σαν οικογένεια. Αν γίνουν πραγματική οικογένεια τις δύσκολες στιγμές τις ξεπερνάς."

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ