ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Φαβορί το ΑΠΟΕΛ, Νο1 κίνδυνος ο Καβενάγκι"

Βεργέτης: "Φαβορί το ΑΠΟΕΛ, Νο1 κίνδυνος ο Καβενάγκι"

Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, ξεκαθάρισε ότι το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί, ωστόσο η ομάδα του έχει αναλύσει καλά τον αντίπαλό της, την Πέμπτη, για τους ομίλους του Europa League.

Με μπλούζα που περνούσε μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της UEFA, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου o τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης.

ΚΥΠΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

"Όταν παλεύεις όλο το χειμώνα για να βγεις στην Ευρώπη κι όταν το βγαίνεις και δεν το διασκεδάζεις, τότε γιατί παλεύεις; Ο Αστέρας σε 10 χρόνια ζωής έχει καταφέρει τόσα πολλά που πολλές ομάδες με περισσότερα χρόνια στην πρώτη κατηγορία δεν τα έχουν καταφέρει. Είναι και ματς που μετράμε τα όρια μας, παίκτες, προπονητές, όλοι.

Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ, οπότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αμυντική μας οργάνωση και λειτουργία, μεσοεπιθετικά έχει πολύ καλούς παίκτες, τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε.

Ο Αστέρας, όμως, θέλει να διεκδικεί πράγματα, δεν θα μείνουμε μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά θα επιμείνουμε στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε", τόνισε αρχικά ο Στάικος Βεργέτης.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Αστέρα μίλησε:

Για τις απουσίες: "Ο Αστέρας παίζει βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε ματς, και κοιτάμε σε κάθε ματς να παίζουμε με όποιους είναι 100 % έτοιμοι, στερηθήκαμε μερικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό μας τσαλάκωσε την ομοιογένεια. Έτσι ήρθαμε, αναλύοντας τον αντίπαλο, προετοιμάζοντας μία ομάδα κατάλληλα για να αντεπεξέλθει".

Για το άγχος του προπονητή: "Θεωρώ ότι δουλειά του προπονητή είναι μια δουλειά που έχει μέσα της τη λέξη προβληματισμό, έχει να λύσει θέματα με βελτίωση, ενίσχυση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει προβληματισμός για βελτίωση. Υπήρχαν ματς στα οποία ο Αστέρας ήταν καλός, αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα. Να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα".

Για τον περιορισμό του ΑΠΟΕΛ: "Να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά όπλα του αντιπάλου, είναι καλός τόσο από τα πλάγια όσο κι από τον άξονα, εάν εφαρμόσουμε τις λύσεις που έχουμε προτείνει στα παιδιά και κρατήσουμε τον Αστέρα έξω από την περιοχή, τότε θα έχουνε κάνει το πρώτο βήμα. Αν όχι, θα έχουμε πρόβλημα".

Για τον εάν μπορεί ελληνική ή κυπριακή ομάδα να κατακτήσει το Europa League: "Για να είμαι ρεαλιστής είναι φοβερά δύσκολα να φθάσουμε τόσο μακριά (σε ερώτηση που του έγινε εάν ομάδα της Ελλάδας ή της Κύπρου μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο), τόσο οι ελληνικές όσο και οι κυπριακές, Πρέπει τα πρωταθλήματα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, να έρθουν ποιοτικότεροι παίκτες. Το ΑΠΟΕΛ έχει ξεχωρίσει από αυτό, όπως και από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός".

Για την πρόκριση στην επόμενη φάση και το ποιος είναι το φαβορί: "Ο Αστέρας κατάφερε σε δύο χρόνια να μπει στους ομίλους. Είναι τεράστια επιτυχία, αλλά το επόμενο βήμα, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πιο δύσκολο. Είμαστε ρεαλιστές, αλλά θα παίξουμε να τα καταφέρουμε. Φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ και δεν το λέω σαν τρικ, είναι μια ομάδα κατασκευασμένη για Champions League".

Για το μήνυμα κατά του ρατσισμού στην μπλούζα: "Ο Αστέρας είναι μία ομάδα σε φιλοσοφία που διοικείται από δύο ανθρώπους που ο,τι έχουν κάνει, το έχουν κάνει στο εξωτερικό. Στη δουλειά τους έχουν παιδιά από όλες τις φυλές, από όλα τα μέρη της γης κι έτσι πρέπει να γίνεται, ο αθλητισμός ενώνει".

Για το ρόλο της τύχης: "Η τύχη έρχεται και φεύγει, εμείς οι επαγγελματίες πρέπει την τύχη να την ορίζουμε, να δουλεύουμε για να μην αφήνουμε στην τύχη πράγματα. Να βλέπουμε τα αρνητικά, να τα βελτιώνουμε, να μην επαναπαυόμαστε στη λέξη τύχη. Είχαμε αποτελέσματα δυσανάλογα με την εμφάνισή μας, να βρούμε τι έφταιξε και να μην ξαναγίνει".

Για το εάν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη και ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αστέρα, από πλευράς ΑΠΟΕΛ: "Δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, γιατί για την Ευρώπη δουλεύουμε. Όταν έρθει η ώρα του ευρωπαϊκού ματς, εστιάζουμε σ αυτό. Όταν έχουμε ματς πρωταθλήματος, εστιάζουμε σ' αυτό.

Ο Καβενάγκι είναι ο Νο1 κίνδυνος μας, είναι ο πιο κοντινός παίκτης στην εστία μας. Ο σέντερ φορ είναι ένας παίκτης που εξαρτάται από την όλη λειτουργία της ομάδας".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ