ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, υποστήριξε μετά την ήττα από τη Λαμία ότι δεν έχει μάθει να τα παρατάει κι εξήγησε γιατί ο Σταύρος Τσουκαλάς δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του.

Ο Αστέρας γνώρισε την ήττα από τη Λαμία (1-3) κι έμεινε με μόλις έναν βαθμό μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Super League. O τεχνικός των "κιτρινομπλέ", Στάικος Βεργέτης, υποστήριξε ότι έχει μάθει στη ζωή του να παλεύει και στάθηκε στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν ο ίδιος και οι παίκτες του ώστε να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα.

"Γνωρίζοντας από την εβδομάδα που μας πέρασε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ξέραμε ότι θα βρίσκαμε μία ομάδα, οργανωμένη πίσω, η οποία θα κοιτούσε να μας χτυπήσει είτε με στατικές φάσεις είτε με επιθετικές μεταβιβάσεις, όταν μας έκλεβε την μπάλα. Παρά το γεγονός ότι αυτό το γνωρίζαμε και το δουλέψαμε, δυστυχώς συνέβη γι' άλλη μια φορά φέτος, όπως και σε κάποια φιλικά και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η πρώτη επίσκεψη του αντιπάλου στην περιοχή μας να είναι και γκολ. Δεν ξέρω αν είναι έλλειψη συγκέντρωσης ή αν υπάρχει φόβος.

Προσπαθώ να βρω τις αιτίες, το συζητάω με τα παιδιά αλλά δυστυχώς γι' ακόμα μία φορά επαναλήφθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Δεχθήκαμε γκολ σε καταστάσεις που και τις περιμέναμε και τις είχαμε δουλέψει. Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω και έτσι θα παλέψω μαζί με τα παιδιά προκειμένου να γίνουμε πιο δυνατοί και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι κουβαλάμε μια χρονιά πολύ δύσκολη και πως δεν διευκολύνουμε τον εαυτό μας με αυτές τις εμφανίσεις. Μπροστά χάνουμε πολλά γκολ και πίσω δεχόμαστε πολύ άνετα γκολ. Πρέπει να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν ήταν καλή η Λαμία ή κακός ο Αστέρας: "Ο Αστέρας ξεκίνησε το παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, απόλυτα την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας να βρει διαδρόμους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Όλα πάνε καλά και μετά δέχεσαι ένα γκολ. Αυτό όχι μόνο είναι ψυχολογικό σοκ για τους παίκτες αλλά σε αναγκάζει μετά να παίξεις πιο επιθετικά, αφήνοντας κενούς χώρους πίσω. Δηλαδή δυσκόλεψε στο τριπλάσιο την προσπάθεια που ήταν ήδη δύσκολη από την αρχή. Το ματς έτσι όπως εξελίχθηκε πήγε στα μέτρα του αντιπάλου, εμείς χάσαμε ευκαιρίες με το δοκάρι του Καλτσά και το τετ-α-τετ του Μανιά. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε έτσι ώστε να έρθει η κατάσταση του αγώνα υπέρ μας".

Για τη διάθεση των ποδοσφαιριστών και την περίπτωση του Τσουκαλά: "Δεν βλέπω τα παιδιά να μην έχουν διάθεση. Κάθε μέρα στις προπονήσεις οι παίκτες έχουν απίστευτη διάθεση και στον αγώνα δε νομίζω πως είδαμε παίκτες αδιάφορους, να μην προσπαθούν. Δεχόμαστε γκολ από το πουθενά και κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ειδικά στις στατικές φάσεις. Παίξαμε ζώνη, μικτή άμυνα με δύο ελεύθερους μπροστά και δεχθήκαμε ένα κρύο γκολ, το οποίο σου κόβει τα πόδια. Αν είχα παρατηρήσει πως δεν υπάρχει διάθεση από κάποιον, δεν θα τον έβαζα να παίξει.

Όσον αφορά στον Τσουκαλά, είναι ένα παιδί το οποίο έχει μπει στην αξιολόγηση μας από την αρχή της προετοιμασίας, μέσα από τις προπονήσεις όπως όλα τα παιδιά. Έχει μείνει λίγο πίσω στις αρχικές μας επιλογές κι αυτό είναι βάση της δικής του απόδοσης στα φιλικά. Υπήρξε ένα θέμα να βρει ομάδα να φύγει κι αυτό τον άφησε εκτός ομάδας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περίπου. Και δεν μπορείς να υπολογίζεις σ’ έναν παίκτη, ο οποίος έχει το μυαλό του να διαπραγματευτεί με άλλο σύλλογο. Από τη στιγμή όμως που η μεταγραφική περίοδος τελείωσε και έμεινε στην ομάδα, ξαναμπαίνει στην αξιολόγηση όπως όλοι οι παίκτες για να διεκδικήσει τη θέση του".

Για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας: "Στο δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, υπήρξε μία ολιγωρία τη στιγμή που η Λαμία έδιωξε την μπάλα. Νόμιζαν ότι βγήκε πλάγιο και είδα τους παίκτες να σταματάνε. Παρά το γεγονός πως το είχαμε δείξει ότι μετά τη στατική φάση εναντίον της, η Λαμία είναι πολύ επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Δυστυχώς κόλλησαν τα παιδιά, πρέπει όμως να ξαναδώ τη φάση".

Για το υλικό της ομάδας: "Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω αν η ομάδα ενισχυθεί γιατί οι ημέρες των μεταγραφών και των ελεύθερων παικτών είναι λίγες και μας πιέζει ο χρόνος. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη και να δουλέψουμε μ’ αυτά τα παιδιά. Γίνεται ανάλυση κάθε αγώνα, βρίσκουμε τα λάθη μας και τα δουλεύουμε. Έχουμε πικράνει τον κόσμο μας στον οποίο ζητάμε κι ένα μεγάλο συγγνώμη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ