ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Δεν μπορούσα και δεν... έπρεπε να αρνηθώ να βοηθήσω"

Βεργέτης: "Δεν μπορούσα και δεν... έπρεπε να αρνηθώ να βοηθήσω"

Ο Στάικος Βεργέτης έχει περάσει μια δεκαετία της ζωής του στον Αστέρα και δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση που του έγινε από τους Αρκάδες σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα.

Στην περίπτωση της επιστροφής του Στάικου Βεργέτη στον Αστέρα όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Την Τετάρτη ο Έλληνας προπονητής ήταν ακόμα στην Κύπρο και την Πέμπτη το μεσημέρι είχε ολοκληρώσει την πρώτη του προπόνηση με τους Αρκάδες.

Λίγη ώρα αργότερα ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο επίσημο κανάλι του Αστέρα στο youtube για την πρόταση που δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αρνηθεί αλλά και για τον πόλεμο στον οποίο είναι προετοιμασμένος να πάει μαζί με τους συνεργάτες του, τους παίκτες του και τον κόσμο των Αρκάδων.

Χαρακτηριστικά είπε αρχικά:

"Τα συναισθήματα είναι λίγο μπερδεμένα μέσα μου. Η αλήθεια είναι ότι χθες τέτοια ώρα δεν ήξερα τίποτα και έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Χθες τέτοια ώρα ήμουν στην Κύπρο και σήμερα έχω τελειώσει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα του Αστέρα. Είναι λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα αλλά στην ομάδα στην οποία έχω περάσει τη μία από τις τέσσερις δεκαετίες της ζωής μου δεν μπορείς και δεν πρέπει να αρνηθείς να την βοηθήσεις σε μια δύσκολη κατάσταση, όπως βιώνει τώρα".

Σε ερώτηση για το αν παρακολουθούσε την πορεία του Αστέρα τόνισε:

"Συνέβαινε πολύ συχνά, τις περισσότερες φορές, το 90% των αγώνων να παίζουμε την ίδια ώρα, η ομάδα που ήμουν στην Κύπρο με τον Αστέρα και δεν πλήρη επίγνωση όλων των αγώνων. Η πορεία όμως μου έδινε μια θλίψη, μια στεναχώρια και απλά ήμουν μακριά και δεν μπορούσα να βοηθήσω".

Όσο για το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει:

"Τώρα αυτό που κάνεις είναι στέκεσαι στα πόδια σου, δουλεύεις. Δουλεύεις με γνώση, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση, μεταδίδεις στους παίκτες πάνω απ' όλα ψυχολογία, μεταδίδεις στους παίκτες την τεχνογνωσία του μοντέλου που θες να παίξει η ομάδα και πάμε στον πόλεμο".

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του είπε:

"Είμαι πολύ πιο ώριμος με την έννοια ότι ακόμα και η απόλυση, ακόμα και μια περίοδος εκτός ποδοσφαίρου, είναι στοιχεία που σου δίνουν ωρίμανση. Επιμορφώθηκα θεωρώ πολύ περισσότερο ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ήταν ένα εποικοδομητικό διάστημα ο καιρός που έμεινα εκτός αγώνων. Μετά ξεκινάω μια νέα περιπέτεια σε μια ομάδα στην Κύπρο, τη Νέα Σαλαμίνα, όπου είναι μια φοβερή και συγκλονιστική εμπειρία ζωής. Μια ομάδα με την οποία καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε ένα βήμα πριν τα play off. Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια καινούρια εμπειρία σε μια άλλη χώρα, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και μόνο αυτά τα βιώματα μπορούν να σου προσφέρουν εμπειρία και γνώσεις".

Και για τον κόσμο του Αστέρα, δήλωσε:

"Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής. Από την μια ο κόσμος να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη καμπή, να μην της γυρίσει την πλάτη και από την άλλη εμείς να προσπαθήσουμε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος να τον ζεστάνουμε πάλι. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα με πρωτεργάτη εμένα και συνοδοιπόρους τα παιδιά και τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Να είναι κοντά μας".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ