ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Δεμένος με τον Αστέρα στον υπερθετικό βαθμό"

Βεργέτης: "Δεμένος με τον Αστέρα στον υπερθετικό βαθμό"
INTIME SPORTS

Ευγνώμων για όσα έχει κάνει ο Αστέρας για τον ίδιο, εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος μίλησε και για το πώς θα προσεγγίσει το κρίσιμο παιχνίδι με τη Σπάρτα στην Πράγα.

Ο Στάικος Βεργέτης φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή "Facelook στα γήπεδα" με τον Θοδωρή Τσούτσο. Δείτε ένα απόσπασμα από όσα ανέφερε ο προπονητής του Αστέρα:

Για τον Αστέρα:" Ο Αστέρας από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και από τη στιγμή που επένδυσαν σ’ αυτόν οι ιδιοκτήτες, φτιάχτηκε για να μεγαλώνει, να βελτιώνεται και όπως είχα πει μετά από εκείνο το ματς με την Μάιντς πέρυσι, φτιάχτηκε για να σκαρφαλώνει βουνά. Σ’ αυτή την ανοδική πορεία του συλλόγου έχουν συντελέσει όλοι οι προπονητές οι οποίοι εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια και την τελευταία διετία έχω την τιμή να χαίρω της εμπιστοσύνης της διοίκησης και να είμαι εγώ αυτός που συνεχίζει αυτή την ανοδική πορεία του συλλόγου που οφείλεται στους πάντες".

Για τον ίδιο:" Είναι συγκλονιστικό να δίνει η ομάδα επίσημο ματς με την Τότεναμ, την Μπεσίκτας και την Μάιντς ή σε μεγάλα γήπεδα της Ελλάδας και κάποιες φορές να πετάει το μυαλό μου και να λέω αν θα μπορούσα να πάω να παίξω για δύο ώρες στο τοπικό ποδόσφαιρο που έπαιζα. Αγάπησα το ποδόσφαιρο μέσα από το τοπικό ποδόσφαιρο και πάντα το νοσταλγώ.Προσωπικά λοιπόν όταν πήγαινα στο Λύκειο και προκειμένου να η ξεφεύγω από τα διαβάσματα και τις εισαγωγικές εξετάσεις πήγα και έπαιζα εδώ στο τοπικό χώρο του ποδοσφαίρου στην Α.Ε.Τρίπολης. Μετά από δύο χρόνια με απέκτησε η ΑΕΚ Τρίπολης και παράλληλα εκείνη την περίοδο έκανα τα αθλήματα για να μπω στη Γυμναστική Ακαδημία. Τα φοιτητικά μου χρόνια είναι συνδυασμένα με την ΑΕΚ Τρίπολης όπου κατέβαινα τα Σαββατοκύριακα για να παίξω ποδόσφαιρο. Είχα τη μεγάλη ατυχία να κάνω δύο φορές εγχείρηση στο δεξί γόνατο από τραυματισμούς που είχα στο ποδόσφαιρο. Ενώ μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και απολάμβανα τη θέση του χαφ όπου έπαιζα στο κέντρο, μετά τους δύο χιαστούς αναγκάστηκα να μετατραπώ σ’ ένα φορ περιοχής όπου είχα λιγότερη κινητικότητα αφού δεν με βοηθούσε το γόνατό μου, αλλά ήμουν τόσο εραστής του ποδοσφαίρου όπου δεν μπορούσα να λείψω από αυτό".

Αν θα μπορούσε να σκεφτεί τον εαυτό του σε άλλη ελληνική ομάδα:" Εγώ δεν τον είχα σκεφτεί ούτε στον πάγκο του Αστέρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ξέρεις καν τι μπορεί να σου ξημερώσει. Θα πω κάτι για πρώτη φορά δημόσια. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να μου συμβεί είναι να είμαι για πολλά χρόνια προπονητής του Αστέρα. Αλλά εποικοδομητικός προπονητής του Αστέρα. Οχι απλά να είμαι επειδή κάποτε κάναμε μία πρόκριση ή κάποια άλλη επιτυχία. Να είμαι για πολλά χρόνια προπονητής του Αστέρα, αλλά ουσιαστικός, που βοηθαει τον Αστέρα να εξελίσσεται. Δεν θα μου άρεσε η σκέψη ή να βιώνω να μην βοηθάω την ομάδα".

Για τη στήριξη της διοίκησης σε ένα δικό της παιδί:" Αυτό που έχει κάνει η ομάδα με εμένα με δένει μαζί της στον υπερθετικό βαθμό. Καταρχάς η διοίκηση του Αστέρα έκανε κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δρώμενα. Δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό δεν το πουλάς για κανέναν και για τίποτα. Δηλαδή, ούτε για υλικά αγαθά ούτε για φυσικό πρόσωπο. Να έρθει, δηλαδή, κάποιος πασίγνωστος πρόεδρος και να σε ζητήσει. Δεν έχει συμβεί. Αλλά δεν πουλάς σε καμία περίπτωση αυτή την τιμή που σου έκαναν να σε επιλέξουν χωρίς να έχεις παρελθόν σε επαγγελματικό επίπεδο, να σε στηρίξουν και είχα τρεις δύσκολες περιόδους που με στήριξαν. Αυτό δεν το πουλάς για κανέναν. Νιώθω ευγνωμοσύνη, που για εμένα είναι βαριά λέξη, και που με επέλεξαν και που με στήριξαν. Αλλά αν κάποια στιγμή η παρουσία του Στάικου Βεργέτη θίγει τον Αστέρα θα πρέπει να φύγει. Τα πράγματα στον Αστέρα δεν είναι απρόσωπα και δεν θέλουν να είναι απρόσωπα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Αστέρα. Με πρωτεργάτες σε αυτό τους δύο ιδιοκτήτες. Θέλουν την αμεσότητα, θέλουν ο Αστέρας να είναι μία οικογένεια και οι ίδιοι το προωθούν αυτό και θέλουν να το εκλαμβάνει αυτό και ο κόσμος".

Για την κριτική που του είχε γίνει και τον κόσμο στο γήπεδο:" Η κρικτική είναι εφάμιλη με το ποδόσφαιρο. Αν πάψει να υπάρχει κριτική, το ποδόσφαιρο θα πάψει να έχει ενδιαφέρον. Καθένας κρύβει έναν προπονητή μέσα του. Για μένα δεν είναι πρόβλημα η κριτική είτε στην ομάδα είτε στο πρόσωπό μου. Εμένα με ενδιαφέρει να μην γίνεται κριτική που θίγει την ομάδα. Ο παίκτης θέλει τη στήριξη όταν τα πράγματα δεν του πηγαίνουν καλά. Εγώ τους παίκτες τους βλέπω σαν τα παιδιά μου. Κάνουν τα λάθη, τα μαλώνω, τα ξαναγκαλιάζω. Ετσι θέλω να τους βλέπει και ο κόσμος. Η ομάδα πρέπει να έχει μία μεγαλύτερη συμπάθεια. Θα ήθελα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο".

Για την Εθνική και τον Αστέρα:" Ο Αστέρας χτυπά για τα καλά την πόρτα της Εθνικής. Με τις εμφανίσεις των παιδιών τόσο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όσο και στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι η Εθνική να ανοίξει την πόρτα της σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά του Αστέρα, γιατί πραγματικά υπάρχουν παίκτες στην ομάδα, που μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική. Ολα θα έρθουν στην ώρα τους, είναι ζήτημα χρόνου να κληθούν κι άλλα παιδιά".

Για τον αγώνα με την Σπάρτα Πράγας:" Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το στενό πλαίσιο δουλειάς που έχουμε ορίσει και το οποίο περπατάμε τουλάχιστον αυτά τα δύο χρόνια που εγώ είμαι προπονητής. Βλέπουμε τον αντίπαλο προσεκτικά, λεπτομερέστατα, τον αναλύουμε και φτιάχνουμε ένα πλάνο αγώνα για το πώς θα πάμε να χτυπήσουμε αυτόν τον αντίπαλο. Προπονούμε αυτό το πλάνο, το εξηγούμε στους παίκτες, κατά μία έννοια τους πείθεις ότι αυτός ο τρόπος είναι παιδιά. Εμείς θα δούμε και αυτόν τον αγώνα έτσι. Εχει βέβαια άλλη βαρύτητα, ένα θετικό αποτέλεσμα θα σε κάνεις να διεκδικήσεις πράγματα που πριν μερικά χρόνια δεν φανταζόμασταν. Αλλά έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Εμείς θα πάμε για να αμυνθούμε οργανωμένα και να χτυπήσουμε. Η Σπάρτα είναι εξαιρετική ομάδα. Το είχα αναφέρει πριν από το εντός έδρας παιχνίδι μας και μάλιστα υπήρχαν και κάποια ειρωνικά σχόλια του τύπου μήπως παίζουμε με την Μπαρτσελόνα και δεν το έχουμε καταλάβει. Αλλά το είδαμε στο γήπεδο ότι είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Εχει ένα φοβερό μοντέλο λειτουργίας".

Για τη συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις:" Είναι μια φάση πρωτόγνωρη, αλλά και μια φάση που πολλοί ζηλεύουν να την ζήσουν. Είτε προπονητές είτε ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε ευνοημένοι που μπορούμε να την ζούμε. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική, θέλει τα δικά της ξεχωριστά στοιχεία, αλλά και οι τρεις χρειάζονται την ίδια σοβαρότητα".

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ