ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βάλσαμο η διακοπή για τον Αστέρα

Βάλσαμο η διακοπή για τον Αστέρα
INTIME SPORTS

Ένα διαφορετικό Αστέρα περιμένουν στην Τρίπολη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς επιστρέφουν οι τραυματίες και ο Στάικος Βεργέτης θα μπορέσει να παίξει το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα.

Ο Αστέρας του Στάικου Βεργέτη είναι μία ομάδα που κατά κύριο λόγο δημιουργεί. Με το αγαπημένο 4-2-3-1 του κόουτς, οι Αρκάδες εντυπωσίασαν την περσινή χρονιά με την μεσοεπιθετική τους λειτουργία. Και αυτό είχαν σκοπό να κάνουν και στη φετινή σεζόν, ωστόσο οι τραυματισμοί χτύπησαν αλύπητα το πιο δημιουργικό κομμάτι της μηχανής των κιτρινομπλέ.

Ο Μπερτόγλιο ήρθε ως αντικαταστάτης του Ρόλε και έχει αγωνιστεί μόλις σε 3 παιχνίδια. Με την Σπάρτα έδειξε μέσα στα πρώτα 10 λεπτά τι μπορεί να κάνει, βγάζοντας δύο κάθετες πάσες πάρε-βάλε σε Μάσα και Γιάννου. Ο Νίκο, το μπακ-απ του "Μπερτό", έχει αγωνιστεί μόλις 63 λεπτά. Άλλος ένας παίκτης που μπορεί να παίξει κάθετες μπαλιές, αυτές τις απαραίτητες για να ανοίξουν οι άμυνες των Πλατανιών αυτού του κόσμου.

Ο Λανθαρότε, η δεύτερη καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, έχει αγωνιστεί σε 2 αναμετρήσεις. Στα πιτς έμεινε για μικρό διάστημα και ο Φούντας με αποτέλεσμα ο Μάσα να έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια χωρίς ανάσες αλλά και σε μερικά από αυτά, χωρίς συμπαραστάτες στην τριάδα των επιτελικών χαφ. Πέρα από αυτό, ο Πάμπλο δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν "απειλείται" η θέση του καθώς δεν αποκτήθηκε μπακ-απ το καλοκαίρι.

Ουσιαστικά το 4-2-3-1 το είδαμε στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, όπου ο Αστέρας νίκησε στην Κομοτηνή δημιουργώντας 16 τελικές και "αυτοκτόνησε" με τον Παναιτωλικό χάνοντας πολλές ευκαιρίες (18 τελικές). Η παραγωγή φάσεων μειώθηκε δραματικά στη συνέχεια και είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι του με Πανιώνιο και Πλατανιά, είχε από 10 τελικές προσπάθειες. Το τελευταίο ματς που είδαμε τον Αστέρα της... Ολλανδίας, ήταν με τη Σπάρτα Πράγας όπου έβγαλε πολλές φάσεις και από ατυχία/αστοχία έμεινε στο 1-1.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογίες αλλά μία καταγραφή της πραγματικότητας. Ο Αστέρας το τελευταίο διάστημα δεν έχει τα υλικά για να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί, που ξέρει, που του αρέσει. Έχει βγάλει και τα... μάτια του με "εγκληματικά" λάθη όπως η ισοφάριση στη Μυτιλήνη, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 8 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές. Ωστόσο παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους, είμαστε μόλις στις αρχές Οκτώβρη. Και έρχεται η διακοπή- και μαζί της οι επιστροφές των τραυματιών- για να δουλέψουν οι κιτρινομπλέ και να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο σε 10 ημέρες.

ΥΓ: Σε χθεσινό Top-Gun υπήρξε αναφορά και σε λάθη που έγιναν το καλοκαίρι όπως η μη απόκτηση ενός βασικού γρήγορου στόπερ που θα κάνει δίδυμο εναλλάξ με τους Γκοϊάν-Σανκαρέ. Βαριά κορμιά και οι δύο, βγάζουν και τραυματισμούς με αποτέλεσμα να παίζει αρκετά ο Αλόκο που είναι καλός για... τέταρτος στόπερ. Αναφέρθηκε και πιο πάνω ότι ο Μάσα δεν έχει "αντίπαλο", ενώ καθυστέρησε πάρα πολύ η απόκτηση μπακ-απ του Γιάννου. Ο Έλληνας επιθετικός είναι άξιος αντικαταστάτης του Μπαράλες (ήδη έχει 5 γκολ) αλλά δεν έχει χάσει... δευτερόλεπτο από τα 8 παιχνίδια. Και στην Ευρώπη, καθώς δεν πρόλαβε να δηλωθεί ο Παπαδόπουλος, έχει πίσω του μόνο τον Σκούρτη που δεν έχει δείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλα του βασικού. Όλα τα παραπάνω όμως διορθώνονται από Γενάρη. Ο Αστέρας έχει ήδη υλικό για να παρουσιάσει μετά τη διακοπή ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό που μας έχει συνηθίσει.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ