ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τσιλιανίδης: "Στην Εθνική με τον Αστέρα"

Asteras FC training session, Holland, July 31, 2016. Photo by: Andrianos Meltzanis / Reporter Images
Asteras FC training session, Holland, July 31, 2016. Photo by: Andrianos Meltzanis / Reporter Images REPORTER-IMAGES

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του μιλά στο Sport24.gr για τη νέο του βήμα με τον Αστέρα και θέτει τους στόχους των Αρκάδων για την επόμενη σεζόν.

Γνώρισε χαρές και πίκρες. Πανηγύρισε, αλλά και απογοητεύτηκε. Επέμεινε και δικαιώθηκε. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είναι δίχως αμφιβολία από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του στην Ελλάδα.

ΟΟΣΤΕΡΜΠΕΕΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βασίλης Τεμπέλης

Τίποτα δεν του στρώθηκε έτοιμο. Ανέβηκε σκαλί-σκαλί τις κατηγορίες, από τα ερασιτεχνικά έως τη SuperLeague. Είχε επιμονή, υπομονή αλλά και πρόγραμμα. Από φέτος στον Αστέρα. Νέα πραγματικότητα, νέες απαιτήσεις.

Το Sport24.gr ακολουθεί την προετοιμασία των Αρκάδων στο Όοστερμπεεκ της Ολλανδίας και μίλησε με τον 22χρονο άσο για τους στόχους της ομάδας της Τρίπολης τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες, τους δικούς προσωπικούς στόχους "γαλανόλευκης" απόχρωσης, αλλά και τη νέα θέση αυτή πίσω από τον επιθετικό, στην οποία τον τοποθετεί ο Μάκης Χάβος.

- Ήρθες φέτος από τον Ηρακλή στον Αστέρα. Πώς είναι το κλίμα εδώ στην ομάδα;

"Όλα είναι πολύ καλά, με το που ήρθα στην ομάδα τα παιδιά με αγκάλιασαν και με έβαλαν στο κλίμα του Αστέρα. Νιώθω σαν το σπίτι μου, έχω αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με όλους μου τους συμπαίκτες και είναι όλα καλά".

Asteras FC training session, Holland, July 31, 2016. Photo by: Andrianos Meltzanis / Reporter Images
Asteras FC training session, Holland, July 31, 2016. Photo by: Andrianos Meltzanis / Reporter Images REPORTER-IMAGES

- Στο φιλικό με την Κάμπουρ έπαιξες ως δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό. Αυτή είναι η θέση που σου ταιριάζει, ή προτιμάς να αγωνίζεσαι πιο πολύ στα άκρα;

"Αυτή είναι η θέση που μου αρέσει και πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο με τα χαρακτηριστικά που έχω. Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν και ως αριστερός εξτρέμ, όπως έχω πει ο κόουτς είναι αυτός που θα αποφασίσει που είναι καλύτερο να παίξω. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω".

- Από μια ομάδα με πολλούς Έλληνες όπως ο Ηρακλής, σε μια ομάδα με πολλούς Έλληνες όπως ο Αστέρας. Πόσο θετικό είναι αυτό κατά τη γνώμη σου και εάν βλέπεις ότι τα παιδιά αυτά μαζί, μπορείτε να χτίσετε τον Αστέρα για τα επόμενα πέντε χρόνια;

"Είναι δυσάρεστο που πολλές ελληνικές ομάδες αποφεύγουν να στηρίζονται σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Έλληνας έχει πολύ ταλέντο κι αυτό φαίνεται και στη δική μας ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου να στηρίζεσαι σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, από εκεί και πέρα είναι απαραίτητες οι προσθήκες ξένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι υπάρχουν στην ομάδα μας και είναι πολύ ποιοτικοί. Πέραν της ευκολίας της γλώσσας, είναι και άλλα πράγματα που μας συνδέουν.

Μακάρι αυτό να γίνεται και στις άλλες ελληνικές ομάδας, γιατί σε μια εποχή που θα έπρεπε να στηρίζονται οι Έλληνες παίκτες, αυτό βλέπουμε να μη γίνεται".

- Βλέπεις μέσα από τον Αστέρα και την κλήση σου στην Εθνική στο μέλλον;

"Ναι, ο στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να κληθεί στην εθνική του ομάδα. Έχω αγωνιστεί στην Κ21 της Εθνικής Ελλάδας, ευελπιστώ να βοηθήσω πάνω από όλα τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του κι από εκεί και πέρα εάν μπορώ να βοηθήσω την Εθνική, εύχομαι να γίνει".

- Έχεις κάνει πρωταθλητισμό με τον Ηρακλή στη Football League, μπορεί να ήταν διαφορετική κατηγορία αλλά δεν παύει να είναι πρωταθλητισμός. Αυτό θα σε βοηθήσει, πιστεύεις, να παλέψεις στο μέλλον με τον Αστέρα γιατί όχι και για ένα πρωτάθλημα, γιατί όχι και μια θέση στα προκριματικά του Champions League;

"Όπως είπες, έκανα πρωταθλητισμό με τον Ηρακλή στη Football League, πλέον οι στόχοι με τον Αστέρα είναι διαφορετικοί, είναι πολύ μεγαλύτεροι. Υπάρχει πίεση και επειδή είμαστε επαγγελματίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτή, να δώσουμε το 100% κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ότι σημαντικότερο μπορέσουμε. Είμαι έτοιμος να παλέψω, μαζί με όλους".

- Δύο φιλικά, δύο νίκες. Είναι στο σωστό δρόμο η ομάδα;

"Θέλουμε τις νίκες, αλλά σε αυτή τη φάση δεν παίζουμε μόνο για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι τακτικά προσπαθούμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα αυτά που ζητά ο προπονητής και όσον αφορά στα τρεξίματα της ομάδας - γιατί κι αυτά "χτίζονται" τη δεδομένη χρονική στιγμή - νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Χρειαζόμαστε δουλειά, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δουλέψουμε σε μερικά σημεία που το χρειαζόμαστε".

- Σε φοβίζει, σας φοβίζει το δύσκολο πρόγραμμα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος;

"Όχι, καθόλου. Εμένα προσωπικά δεν με φοβίζει κανένας αντίπαλος, τους σέβομαι όλους, θα αγωνιστώ για να νικήσουμε και πιστεύω ότι όλοι θα κάνουμε το ίδιο".

- Ο Μάκης Χάβος αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά. Είναι θετικό και για εσάς που έχετε κάποια χρόνια εμπειρίας, αλλά και για τα ακόμη πιο νέα παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε προετοιμασία;

"Του αρέσει πολύ να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, να τους βελτιώνει συνεχώς. Είναι καλό για όλους εμάς, να βελτιωνόμαστε, να αφομοιώνουμε το πνεύμα του νικητή, το οποίο μας μεταδίδει ο προπονητής".

- Ξεκίνησες από τη χαμηλές κατηγορίες με τον Ηρακλή, μέχρι να φθάσεις στη SuperLeague. Πόσο σε ωρίμασε αυτή η διαδικασία να ανέβεις σκαλί-σκαλί;

"Περάσαμε αρκετά δύσκολα χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες. Από τότε μέχρι τώρα, υπάρχει τεράστια διαφορά. Ήμουν παιδάκι, τώρα είμαι άντρας. Σκέφτομαι διαφορετικά, αγωνίζομαι διαφορετικά. Υπάρχουν διαφορές από κατηγορία σε κατηγορία και όπως έχω πει η SuperLeague είναι άλλο επίπεδο. Για να παίξεις, να σταθεροποιηθείς και να κάνεις το κάτι παραπάνω πρέπει να υπάρχει ποιότητα, να υπάρχουν τρεξίματα αλλά και να κυριαρχείς στις προσωπικές μονομαχίες.

Με βοήθησε το γεγονός ότι είχα πολλές συμμετοχές στις μικρότερες κατηγορίες και μου έδωσε περισσότερες εμπειρίες, αλλά και ερεθίσματα, ώστε να αντεπεξέλθω".

- Σε λίγες ημέρες ξεκινά το πρωτάθλημα. Θέλω να μου πεις, ποιος είναι ο στόχος του Αστέρα για τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες;

"Πιστεύω ότι ο Αστέρας, πρέπει να είναι μέσα στην πεντάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να παλέψει για την υψηλότερη δυνατή θέση. Ευελπιστώ να κάνουμε καλή πορεία στο Κύπελλο και να φθάσουμε μέχρι τον τελικό, εάν είναι δυνατόν. Όλα αυτά χρειάζονται πολλή δουλειά, προσπάθεια και να βλέπουμε το κάθε ματς, ξεχωριστά".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ