ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όταν ο Αστέρας πάτησε στην ευρωπαϊκή κορυφή!

Όταν ο Αστέρας πάτησε στην ευρωπαϊκή κορυφή!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιστορία έγραψε ο Αστέρας Τρίπολης ακριβώς πριν ένα χρόνο (26/11) στην Πράγα, όταν αντιμετώπισε την Σπάρτα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Αστέρας είναι από το βράδυ της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2015, η ελληνική επαρχιακή ομάδα με τους περισσότερους αγώνες στην Ευρώπη. Παρά την ήττα από την Σπάρτα με 1-0, έγραψε ιστορία στην Πράγα καθώς αγωνίστηκε για 23η φορά στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον ΟΦΗ των 22 αναμετρήσεων.

Ακολούθησε και το ματς με την Σάλκε στην Τρίπολη, έτσι οι κιτρινομπλέ παραμένουν στην κορυφή έχοντας δώσει 24 αγώνες, όλους για το Europa League. Οι Αρκάδες συμμετείχαν 4 σερί χρονιές στην Ευρώπη (2012/13 έως 2015/16), τις δύο τελευταίες στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Ακολουθεί ο ΟΦΗ ο οποίος έχει δώσει 22 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις σε 5 συμμετοχές, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΛ με 20 αγώνες σε 6 συμμετοχές. Η ομάδα από την Λάρισα είναι και η μοναδική από την επαρχία που έχει αγωνιστεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Συνολικά ο Αστέρας είναι 7ος σε παιχνίδια στη λίστα με τις ελληνικές ομάδες πίσω από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη και Πανιώνιο, με τον τελευταίο να μετρά 34 παιχνίδια. Πέρα από όλες τις επαρχιακές ομάδες, έχει αφήσει πίσω του- μεταξύ άλλων- και τον Ηρακλή που έχει σταματήσει στα 20 ματς.

Όταν ο Αστέρας πάτησε στην ευρωπαϊκή κορυφή!
TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ