ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το 3/3 ο Αστέρας, 3-1 την Γκεντσλέρμπιρλιγί

Το 3/3 ο Αστέρας, 3-1 την Γκεντσλέρμπιρλιγί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αστέρας μετά τις Σιβόλντε και Κάμπουρ νίκησε και την Γκεντσλέρμπιρλιγί – στο πιο δυνατό φιλικό – με τους Καλτσά, Ιωαννίδη και Γιαννούλη να διαμορφώνουν το τελικό 3-1.

Οι Καλτσάς, Ιωαννίδης και Γιαννούλης βρήκαν δίχτυα και ο Αστέρας νίκησε με 3-1 την Γκεντσλέρμπιρλιγί, στο τρίτο, πιο δυνατό και τελευταίο τεστ επί ολλανδικού εδάφους. Μόνο νίκες για τους Αρκάδες στα φιλικά με Σιβόλντε, Κάμπουρ και Γκεντσλέρ.

Αποστολή στο Όοστερμπεκ: Βασίλης Τεμπέλης

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Νίκος Καλτσάς υποδέχθηκε την μπάλα από τον Νίκο Ιωαννίδη και την έστειλε στα δίχτυα του Χοπφ, ανοίγοντας το σκορ για τους "κιτρινομπλέ".

Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 10’, ο Αστέρας έκανε το 2-0 με τους πρωταγωνιστές να αλλάζουν ρόλους. Ο Καλτσάς άνοιξε την μπάλα προς τα εμπρός, ο Νίκος Ιωαννίδης την παρέλαβε, με εξαιρετική προσποίηση εν κινήσει «άδειασε» τον αντίπαλό του, και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας της Τρίπολης.

Με την Γκεντσλερμπιρλιγί να είναι ωσάν χαμένη στον αγωνιστικό χώρο του Πόπενταλ, στην Ολλανδία, και πλήρως παραδομένη στις ορέξεις των Αρκάδων, το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Αυτό έγινε στο 17ο λεπτό, όταν ο Νίκος Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αρρυθμία της ομάδας της Άγκυρας, την «έσπασε» στον Γιαννούλη κι ο αριστερός μπακ του Αστέρα έστειλε τον Χοπφ, να την μαζέψει για τρίτη φορά από τα δίχτυα της εστίας του.

Οι Τούρκοι στο μόνο που ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα προκαλώντας τον εύλογο εκνευρισμό των παικτών του Αστέρα, καθώς το τελευταίο που θα ήθελε ο Μάκης Χάβος και κάθε προπονητής, θα ήταν κάποιος τραυματισμός οδεύοντας προς το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Στο 58ο λεπτό, ο Νίκος Ιωαννίδης είχε την ευκαιρία και για δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά δεν ήταν τόσο εύστοχος.

Στο 64ο λεπτό, ο Χαμντανί δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο στο χώρο του κέντρου, έχασε την μπάλα, έπεσε κάτω στο έδαφος και όλοι οι παίκτες του Αστέρα σταμάτησαν, περιμένοντας είτε την υπόδειξη του διαιτητή για φάουλ, είτε τους συναδέλφους τους της Γκεντσλέμπιρλιγί να σταματήσουν για fair-play.

Τίποτε από τα δύο δε συνέβη, οι Τούρκοι συνέχισαν τη φάση και ο Μουρίτσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αντόνιο Ντοναρούμα μειώνοντας σε 3-1.

Όλοι οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα στον διαιτητή, ο οποίος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Νίκο Καλτσά.

Βάσει συμφωνίας, ο παίκτης έγινε αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Στανισάβλιεβιτς.

Πώς έπαιξε ο Αστέρας

Ίδια ενδεκάδα, όπως και στο ματς με την Κάμπουρ, παρέταξε ο Μάκης Χάβος και με αντίπαλο την Γκεντσλέρμπιρλιγί. Σε παράταξη 4-2-3-1 με τον Κοσίτσκι κάτω από τα γκολπόστ, τον Μπέρτο δεξιά, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουρμπέλη ως αμυντικό δίδυμο.

Χαμντανί και Δημούτσος τα αμυντικά χαφ, ο Καλτσάς ως δεξί εξτρέμ, ο Μάσα ως αριστερό, ο Τσιλιανίδης πίσω από τον ομοναδικό προωθημένο, Νίκο Ιωαννίδη.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Χάβος άλλαξε θέσεις στον Τσιλιανίδη και τον Μάσα, με τον Αργεντινό να περνά στο κέντρο.

Ο Μάκης Χάβος προέβη σε δύο αλλαγές, με τον Αντόνιο Ντοναρούμα να παίρνει τη θέση του Κοσίτσκι και να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο κάτω από τα γκολπόστ του Αστέρα. Ενώ και ο Πότσι Τσάβες, πέρασε στη θέση του Κοσμά Τσιλιανίδη. Καμία τακτική αλλαγή επί της ουσίας.

Στα θετικά προσμετράται η εξαιρετική παρουσία των Καλτσά και Ιωαννίδη. Αμφότεροι, κατάφεραν να σκοράρουν και στα τρία φιλικά που έδωσε ο Αστέρας επί ολλανδικού εδάφους.

Για ένα ακόμη ματς, Χαμντανί και Δημούτσος συνέθεσαν εκπληκτικό δίδυμο και αποτέλεσαν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης του Αστέρα.

Εξαιρετική η συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας, εκτός από τη φάση του γκολ, αν κι αυτή ξεκίνησε από φάουλ που δεν υπέδειξε ο διαιτητής.

Ο Μάσα είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Τσιλιανίδη, ακόμη κι όταν ο Μάκης Χάβος τους άλλαξε θέσεις μεταξύ τους.

Ενώ ο Αστέρας ψάχνει κι άλλον φορ, ο Νίκος Ιωαννίδης συνεχίζει να δίνει τη λύση. Πανέμορφο γκολ από τον Έλληνα φορ, συμμετοχή και στο πρώτο και στο τρίτο της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Σταύρου Τσουκαλά άλλαξε το σύστημα. Ο Πότσι Τσάβες έδειξε για ένα ακόμη ματς ορεξάτος, γυρνώντας πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα.

Ο Σεντρίκ Γκοντό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο – θα υπογράψει στον Αστέρα μόλις η ομάδα μεταβεί στην Τρίπολη – έδειξε να είναι ανεβασμένος και να κυνηγά όλες τις φάσεις.

Η σύνθεση του Αστέρα: Κοσίτσκι (56' Ντοναρούμα), Μπέρτος (85' Ιγκορ), Γιαννούλης (85' Ασεν), Κουρμπέλης (80' Σεφίλ), Τριανταφυλλόπουλος, Χαμντανί (73' Τσουκαλάς), Δημούτσος (80' Νίκο), Καλτσάς (64' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (73' Κώτσιρας), Τσιλιανίδης (56' Τσάβες), Ιωαννίδης (80' Γκοντό).

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ