ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σουκουλίνι στο Sport24.gr: "Ποδοσφαιριστή σαν τον Φαρίνια δεν συναντάς κάθε μέρα"

Σουκουλίνι στο Sport24.gr: "Ποδοσφαιριστή σαν τον Φαρίνια δεν συναντάς κάθε μέρα"

O άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Μπρούνο Σουκουλίνι, σκιαγραφεί στο Sport24.gr το προφίλ του παλιού του συμπαίκτη στη Ράσινγκ Κλουμπ και νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Αστέρα, Λουίς Φαρίνια.

0 25χρονος Αργεντινός μέσος, Λουίς Φαρίνια, είναι κι επίσημα παίκτης του Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης κινήθηκε αθόρυβα, μεθοδικά κι έκλεισε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της.

Ο "Λούτσο" θα φορά τη νέα σεζόν την "κιτρινομπλέ" φανέλα ως δανεικός από την Μπενφίκα. Μια σπουδαία μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα και για τα δεδομένα επαρχιακής ομάδας.

Αργεντινός με θητεία σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Αργεντινής, σε ηλικία 25 ετών, τον οποίο απέκτησε η Μπενφίκα μετά από ενδελεχές scouting. Παραστάσεις από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου, τη La Liga, με τη φανέλα της Ντεπορτίβο.

Ο συμπατριώτης του μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Μπρούνο Σουκουλίνι, ο οποίος το δεύτερο εξάμηνο της περυσινής σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ως δανεικός από τους "πολίτες" υπήρξε συμπαίκτης με τον "Λούτσο" στη Ράσινγκ Κλουμπ και σκιαγραφεί για λογαριασμό του Sport24.gr το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των Αρκάδων.

Σουκουλίνι στο Sport24.gr: "Ποδοσφαιριστή σαν τον Φαρίνια δεν συναντάς κάθε μέρα"

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του; Τι είναι αυτό που τον ξεχωρίζει, που τον κάνει διαφορετικό; Πώς έφθασε να θεωρείται "αποκάλυψη" του πρωταθλήματος Αργεντινής;

"O Λουίς είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να ταράξει κάθε ισορροπία από τη μέση και μπροστά. Είναι από αυτή την κλάση ποδοσφαιριστή που δεν συναντάς κάθε ημέρα. Η επιτόπια ντρίμπλα του είναι κάτι το απίστευτο, ντριμπλάρει κι επιταχύνει ταυτόχρονα. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που μου έτυχε να κάνω προπόνηση και να παίξω μαζί.

Μπορεί να είναι η έκπληξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Κι αυτό χάρη στην ευφυΐα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο ακούμπημα της μπάλας. Πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο να του πάρεις την μπάλας, να τον κόψει κανείς στο ένας εναντίον ενός. Είναι αξία για την ομάδα, αν οι συμπαίκτες του τον στηρίξουν".

Αποκτήθηκε από την ομάδα της Τρίπολης για να βοηθήσει τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην επίθεση. Ποια είναι η πραγματική θέση του Φαρίνια; Εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός ή δεκάρι;

Σουκουλίνι στο Sport24.gr: "Ποδοσφαιριστή σαν τον Φαρίνια δεν συναντάς κάθε μέρα"

"Όταν ο Λουίς βγήκε ως "αποκάλυψη" του πρωταθλήματος Αργεντινής, έπαιζε μόνος μπροστά από τους κεντρικούς. Περισσότερο ως δεκάρι θα έλεγα. Δεν είχε αρμοδιότητα να μαρκάρει, αλλά όταν έπαιρνε την μπάλα ήξερες ότι πολύ δύσκολα θα τη χάσει. Ήταν ο ιδανικός παίκτης για την αντεπίθεση.

Πολλά από τα γκολ των Ροδρίγο ντε Πάουλ και του Βιέτο, προήλθαν από τα πόδια του Λούτσο στη Ράσινγκ Κλουμπ. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Εξάλλου υπάρχουν και παιδιά από την Αργεντινή στο ρόστερ του Αστέρα".

Τέλος ο 23χρονος αμυντικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι ευχήθηκε μέσα από το Sport24.gr καλή επιτυχία στον Λούις Φαρίνια και να ακολουθήσει στην Ελλάδα τα βήματα του ενός συμπατριώτη του, πρώην ποδοσφαιριστή του Αστέρα.

"Ελπίζω να πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής και να "ξεδιπλώσει" το ταλέντο του, όπως το έκανε και ο Μπράιαν Λούι ένας άλλος ποδοσφαιριστής που πήγε στον Αστέρα από τη Ράσινγκ."

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ