ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παντελίδης: "Περιμέναμε την κόπωση του αντιπάλου και πιέσαμε ψηλά"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάββας Παντελίδης εξήγησε με ποιον τρόπο θέλησε να εκμεταλλευτεί τακτικά την κόπωση των παικτών του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως κάθε βαθμός είναι σημαντικός για τον στόχο του Αστέρα στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και το τελικό 1-1 στο "Θ. Κολοκοτρώνης":

"Ασφαλώς είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Απλώς νομίζω ότι η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου μάς έδωσε δύναμη για όλο το ματς, γιατί νομίζω ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο.

Απλώς στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές μάς πίεσε λίγο παραπάνω στο τελευταίο μισάωρο και εκεί αν δεν είσαι προσεκτικός, μπορεί να χάσεις το ματς χωρίς να το καταλάβεις. Είναι τέτοια η ποιότητα του αντιπάλου.

Πιέσαμε αρκετά ψηλά στο πρώτο ημίχρονο, βρήκαμε τις φάσεις, αλλά δεν τις τελειώσαμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η κόπωση αρκετών παικτών του Ολυμπιακού από το ματς με την ΑΕΚ.

Το περιμέναμε και για αυτό πιέσαμε ψηλά για να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό του γηπέδου στα πόδια του. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Πάει όμως αυτό το παιχνίδι. Τελείωσε. Πάμε στο επόμενο", τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Αστέρα.

Ήταν η πιο ισορροπημένη εμφάνιση και πιο γεμάτη από τη στιγμή που αναλάβατε την ομάδα. Συμφωνείτε με αυτό;

Προέκυψε από την ανάγκη του αντιπάλου να κερδίσει το παιχνίδι που μας έδωσε χώρους από πολύ νωρίς. Επαναλαμβάνω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν την ίδια ενέργεια που είχαν με την ΑΕΚ και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε.

Πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο βαθμός για τους υψηλούς στόχους του Αστέρα που είναι η επιστροφή στην Ευρώπη;

Κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Τώρα δεν έχει να κάνει με το πόσο σημαντικός είναι. Έχουμε αρκετά παιχνίδια, έχει το πρωτάθλημα πολύ δρόμο. Κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός.

Σε λίγες μέρες τελειώνει η μεταγραφική περίοδος.

Παίζεις με τον πόνο μου (γέλια).

Θα γίνει κάτι;

Παίζεις με τον πόνο μου (γέλια). Το ξαναλέω. Υπάρχουν προπονήσεις που κάνουμε μόνο με 16 ποδοσφαιριστές.

Με την εμφάνισή του ο Αστέρας έδειξε ότι είναι "ομάδα". Και αυτά τα ακούμε... βερεσέ ότι ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος (ερώτηση ρεπόρτερ Αστέρα).

Δεν είναι απόλυτο αυτό που λέτε. Δεν είναι έτσι. Είναι ποδοσφαιριστές και αυτοί.

Τον Μανιά γιατί αποφασίσατε να τον βγάλετε στο τέλος;

Επειδή ο Ολυμπιακός έχει δύο ψηλά παιδιά, από εκεί και πέρα αν βγούμε στην επίθεση είναι προτιμότερος ο Τόνσο που στρίβει πιο γρήγορα.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ