ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ντοναρούμα στο Sport24.gr: "Ήρθα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα"

Ντοναρούμα στο Sport24.gr: "Ήρθα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα"

Ο Ιταλός γκολκίπερ του Αστέρα, Αντόνιο Ντοναρούμα, μίλησε από το Όοστερμπεεκ της Ολλανδίας στο Sport24.gr για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα και θέτει τους στόχους για τη νέα σεζόν. Τι είπε για Μπουφόν, Λεάλι αλλά και τον αδερφό του.

Είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα. Αυτός που καλείται να επαναφέρει την ασφάλεια κάτω από τα γκολπόστ των Αρκάδων. Η προσθήκη του 26χρονου Ιταλού γκολκίπερ, Αντόνιο Ντοναρούμα, προφανώς και αποτελεί μια σημαντική μεταγραφή για την ομάδα της Τρίπολης.

Η εμπειρία του από το πρωτάθλημα της γειτονικής χώρα, μεγάλη. Η ικανότητά του δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το Sport24.gr βρίσκεται στο Όοστερμπεεκ, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Αστέρα και μίλησε με τον Αντόνιο Ντοναρούμα.

Αυτός, με τη σειρά του, εξήγησε το λόγο για τον οποίον ήρθε στην Ελλάδα, αποκάλυψε τους Έλληνες αλλά και συμπατριώτες του με τους οποίους μίλησε πριν αποδεχθεί την πρόταση, έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν κι έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους της ομάδας. Τι είπε για Μπουφόν, Λεάλι αλλά και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

- Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό σου όταν ήρθε η πρόταση του Αστέρα; "Όταν έφθασε η πρόταση από τον Αστέρα, τη σκέφτηκα προσεκτικά γιατί ήταν η κατάλληλη ευκαιρία που περίμενα για να βγω εκτός Ιταλίας, για μια νέα εμπειρία. Εξάλλου κι ο Αστέρας είναι μια πολύ σημαντική ομάδα στην Ελλάδα, η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Ήρθα σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες".

- Τι ήξερες για τον Αστέρα πριν έρθεις στην Τρίπολη για να υπογράψεις;
"Είχα δει μερικά ματς της ομάδας στο Europa League, όταν με κάλεσαν από την ομάδα μίλησα με μερικούς πρώην συμπαίκτες μου Έλληνες, όπως ο Ταχτσίδης και ο Τζόρβας. Και οι δύο μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Αστέρα, γενικά με όποιον μίλησα μου είπε να αποδεχτώ αμέσως αυτή την πρόκληση".

- Η πρώτη σου εμπειρία εκτός Ιταλίας. Τι περιμένεις; Οι πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα; "Ήταν κάτι που μου ήρθε ξαφνικά, κάτι που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για μένα. Τώρα, προσπαθώ να προσαρμοστώ, θέλω σε βάθος χρόνου να μάθω και την ελληνική γλώσσα, για να επικοινωνώ με όλο τον κόσμο. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ ωραίες. Κατάγομαι από τη Νάπολι, οπότε είναι πολύ παρόμοια..."

- Η θέση του τερματοφύλακα είναι "ευαίσθητη". Είσαι αποφασισμένος να πάρεις γάντια βασικού από την πρώτη κιόλας σεζόν;
"Αν και είναι η πρώτη μου εμπειρία εκτός Ελλάδας, στόχος μου είναι να παίζω και να αποδείξω την αξία μου μέσω των προπονήσεων και κυρίως μέσω των ματς".

Ντοναρούμα στο Sport24.gr: "Ήρθα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα"
REPORTER IMAGES

- Οι πρώτες εντυπώσεις από τους νέους σου συμπαίκτες;
"Θετικές, είναι πολύ θετικές. Μερικοί μιλούν ιταλικά, καταλαβαίνω και αγγλικά. Επικοινωνούμε πολύ καλά".

- Ο στόχος σου για τη νέα σεζόν;
"Να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και ο,τι κάνουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Να παίξουμε αληθινά καλό ποδόσφαιρο. Για την Ευρώπη, ισχύει το ίδιο. Κοιτάζουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά για να πετύχουμε το στόχο μας".

- Στην Ελλάδα βρίσκονται και άλλοι συμπατριώτες σου. Ο Στραματσόνι, ο Μέστο, ο Λεάλι... τους γνωρίζεις;
"Δεν μίλησα με τον κύριο Στραματσόνι, είχα μιλήσει με τον Μέστο. Τον γνωρίζω από την Τζένοα. Μου είπε τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και με βοηθά σε αυτά τα πρώτα βήματα.

Ο Λεάλι, ο Λεντέσμα είναι παίκτες που έχουν παραστάσεις από την Ιταλία και το γεγονός ότι ήρθαν στην Ελλάδα, μόνο καλό κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τον Λεάλι έπαιξα αντίπαλος, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά κι άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό".

- Δύο τερματοφύλακες στην ίδια οικογένεια (ο αδερφός του, Τζανλουίτζι, είναι 17 χρονών κι αγωνίζεται στη Μίλαν). Υπάρχει κόντρα;
"Όχι, αντίθετα θα έλεγα είναι κάτι πολύ καλό. Είμαστε δύο τερματοφύλακες, αλλά πάνω από όλα δύο άνθρωποι που έχουμε λάβει καλή ανατροφή και αξίες της ζωής από τους γονείς μας. Γι' αυτό και είναι υπερήφανοι οι γονείς μας για εμάς".

Ντοναρούμα στο Sport24.gr: "Ήρθα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα"

- Ο Τζανλουίτζι είναι το νέο παιδί-θαύμα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Θα είναι ο διάδοχος του συνονόματου του, Μπουφόν;
"Ελπίζω ότι ναι. Προς το παρόν, για την ώρα, δείχνει ότι έχει όλες τις ικανότητες για να διαδεχτεί τον Μπουφόν. Αλλά, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει έτσι. Και το ξέρει και ο ίδιος".

- Ένα μήνυμα για τους φίλους του Αστέρα;
"Να πιστεύουν στην ομάδα, στους παίκτες, ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε κάτι"

- Οι καλύτεροι τερματοφύλακες στην Ιταλία, ποιοι είναι;
"Ο Μπουφόν και ο ο αδερφός μου (γέλια)". Γενικά στην Ιταλία έχουμε παράδοση στους τερματοφύλακες, είναι γιατί μαθαίνουμε από μικρή ηλικία τα μυστικά της θέσης".

- Μίλησες με τον αδερφό σου, πριν έρθεις στον Αστέρα;
"Ναι, μίλησα όταν ήρθε η πρόταση και μου είπε. Πήγαινε μην το σκέφτεσαι καθόλου. Είναι ευκαιρία να δείξεις την αξία σου".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ