ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Νίκησε κούραση και Κάμπουρ

Νίκησε κούραση και Κάμπουρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αστέρας νίκησε με σκορ 3-1 την Κάμπουρ και ικανοποίησε με την απόδοση του στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

Με δύο γκολ του Νίκου Ιωαννίδη κι ένα του Νίκου Καλτσά, ο Αστέρας νίκησε με σκορ 3-1 την Καμπούρ κι άφησε θετικά δείγματα γραφής στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του, επί ολλανδικού εδάφους.

Το ματς στο Έπε, περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από το Όστερμπεεκ, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Αστέρα, ξεκίνησε με επιθετική πρωτοβουλία εκ μέρους των Αρκάδων.

Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, η ομάδα της Τρίπολης βρήκε δίχτυα με τον Νίκο Ιωαννίδη, μετά από ωραία κίνηση από τη δεξιά πλευρά.

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα, δεν άργησε παρά μόνο τρία λεπτά. Στο όγδοο του ματς, ο Νίκος Καλτσάς έπιασε κοιμώμενη την άμυνα της Κάμπουρ και τον γκολκίπερ αυτής εκτός θέσης και με εξαιρετική λόμπα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Μάσα ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, ο Δημούτσος έκανε την κίνηση, αλλά η πολύ ωραία έμπνευσή του δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα.

Στο 34ο λεπτό, από ανάπτυξη από το αριστερό άκρο – αντίθετα με τα δύο πρώτα γκολ τα οποία προήλθαν από τα δεξιά – ήρθε το τρίτο γκολ του Αστέρα και δεύτερο του Νίκου Ιωαννίδη.

Ο Ρασίντ Χαμντανί βγήκε από τα αριστερά, έκανε και τη σέντρα κι ο Νίκος Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κάμπουρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άμυνα του Αστέρα, δεν απειλήθηκε σε κανένα χρονικό σημείο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ακολούθησε πτωτική πορεία στο δεύτερο ημίχρονο και ο αριθμός των φάσεων ελαχιστοποιήθηκε σε σχέση με το πρώτο.

Η Κάμπουρ, για την οποία το ματς αποτελούσε πρόβα-τζενεράλε καθώς ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 5 Αυγούστου, λίγο έλειψε να σκοράρει μετά την ασταθή απόκρουση του Τόμας Κοσίτσκι, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να διορθώνει το λάθος του, αλλά και να προβαίνει σε εξαιρετική απόκρουση, λίγα λεπτά αργότερα.

Τελικά η Κάμπουρ κατάφερε να μειώσει με το γκολ του Μπλάκσον, στο 84 λεπτό. Η γενική εντύπωση που μένει για τον Αστέρα είναι θετική, με τις πολλές αλλαγές να παίζουν το ρόλο τους.

Πώς έπαιξε ο Αστέρας

Ο Τόμας Κοσίτσκι ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, άλλωστε ο Αντόνιο Ντοναρούμα δεν έχει παρά λίγες ημέρες στην ομάδα. Διόρθωσε την ασταθή απόκρουσή του, ενώ προέβη και σε εξαιρετική απόκρουση.

Το βασικό αμυντικό δίδυμο αποτελείτο από Κουρμπέλη και Τριανταφυλλόπουλο, με τους δύο να έχουν εξαιρετική συνεργασία, ο πρώτος με την ηρεμία, ο δεύτερος με το δυναμισμό, χαρακτηριστικά που τους συνοδεύουν.

Στο δεξί αμυντικό άκρο, εξαιρετικός ήταν ο νεοαποκτηθείς Μανώλης Μπέρτος, όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά με τις προελάσεις. Σταθερός και σταθερά ο Γιαννούλης στο αριστερό άκρο, με τους Χαμντανί και Δημούτσος να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών χαφ.

Στην τριάδα, ο Νίκος Καλτσάς αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, ο Πάμπλο Μάσα στο αριστερό και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Νίκο Ιωαννίδη.

Ο Χαμντανί ήταν εξαιρετικός, με σωστές πάσες ανταποκρινόμενος πλήρως στο ρόλο του, αυτό του «ενδιάμεσου» που του έχει δώσει ο Μάκης Χάβος.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία του Νίκου Καλτσά με τον Μανώλη Μπέρτο στο πρώτο ημίχρονο. Και οι δύο αποκτήθηκαν από τον Αστέρα την τρέχουσα θερινή μεταγραφική περίοδο και ήταν λες κι έπαιζαν χρόνια.

Σε αυτό το 4-2-3-1 του Χάβου έδειξαν να έχουν καλή «χημεία», άλλωστε τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν από τα δεξιά.

Ο Ιωαννίδης απέδειξε ότι είναι σε ιδιαίτερα καλή φάση στην προετοιμασία, δεν είναι μόνο τα δύο γκολ αλλά και ο ζήλος που απέδειξε στις φάσεις. Ενώ κι ο Πάμπλο Μάσα, ο οποίος κινήθηκε σε ρηχά νερό στο πρώτο ημίχρονο, «ανέβηκε» στο δεύτερο. Το ίδιο συνέβη και με τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Από τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, ξεχώρισαν ο Νίκο Φερνάντες και ο Στανισάβλιεβιτς, ενώ ιδιαίτερα μαχητικός εμφανίστηκε ο ταλαντούχος Ιβοριανός, Σεντρίκ Γκοντό, ο οποίος είναι υπό δοκιμή.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κοσίτσκι, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Χαμντανί, Δημούτσος, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα, Ιωαννίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Σεφίλ, Τσιώλης, Κώτσιρας, Πότσι Τσάβες, Στανισάβλιεβιτς, Νίκο Φερνάντες, Γκοντό, Παπαγγελής, Νάτσης.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ