ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μποροβήλος: "Θέλουν να πλήξουν τον Αστέρα"

Μποροβήλος: "Θέλουν να πλήξουν τον Αστέρα"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Αστέρα και της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη μιλώντας μεταξύ άλλων για τον Μπαράλες, τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά και τα σενάρια περί πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του.

Στον "αέρα" του Αρκαδία 93.8 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα και της Super League, Γιώργος Μποροβήλος. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πώς κυλά ο προγραμματισμός του Αστέρα;

"Η φετινή χρονιά μας έδωσε την πολυτέλεια του χρόνου έτσι ώστε να προγραμματιστούν σωστά όλα όσα αφορούν την ομάδα, όχι μόνο μεταγραφικά. Το τι ομάδα θα έχει ο Αστέρας θα το δούμε στον καθρέφτη της προσπάθειας, στο γήπεδο. Πιστεύουμε πως θα είμαστε καλύτεροι και αυτό το χρονικό αβαντάζ θα αποδειχθεί ευεργετικό και θετικό ώστε ο Αστέρας να έχει ακόμα καλύτερο πρόσωπο".

-Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση Μπαράλες;

"Υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον για τον Μπαράλες. Όμως δεν υπάρχει καμία πρεμούρα από τον Αστέρα για να τον πουλήσει. Εάν και εφόσον ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που υπαγορεύουν την μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή μας, τότε θα γίνει. Εξάλλου, έχουμε πει πολλές φορές πως ο Αστέρας δεν είναι νεκροταφείο ποδοσφαιριστών. Δεν είναι μόνο η οικονομική πλευρά, αλλά και αυτή του ποδοσφαιριστή.

Εάν δεχθεί μία πρόταση που είναι προς το καλύτερο της καριέρας του, τότε ο Αστέρας δεν θα σταθεί εμπόδιο. Εάν, όμως, δεν ικανοποιηθεί και ο ίδιος αλλά και η ομάδα τότε, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να έχουμε μαζί μας και τη νέα χρονιά τον Χερόνιμο. Αλλωστε, πιο έμπειρος πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορέσει ακόμη περισσότερο να μας βοηθήσει. Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα έλεγα πως τα πράγματα είναι 50%-50%. Δεν μπορεί κανείς να πει πως θα μείνει, δεν μπορεί κανείς να πει πως θα αποχωρήσει".

-Σε περίπτωση που αποχωρήσει, ο Αστέρας θα προσχωρήσει σε μεταγραφή;

"Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μπαράλες τότε σίγουρα θα αποκτηθεί σέντερ φορ. Σχετικά με τον σχεδιασμό της ομάδας και αυτούς που θεωρούμε πρώτες λύσεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Εάν υπάρξει μία περίπτωση που θα κρίνουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει, φυσικά δεν θα πούμε όχι. Υπάρχουν, όμως, θέσεις που προσδοκούμε πως θα αποδώσουν, όχι στο άμεσο μέλλον, αλλά στο απώτερο. Ετσι λοιπόν, θα κινηθούμε για την απόκτηση 2-3 ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που ίσως αποδειχθούν, στην πράξη, χρήσιμοι ακόμα και για τις πρώτες θέσεις".

-Ολοκληρώθηκε το παζλ των ομάδων της Super League; Εχουμε στο πρωτάθλημα Βέροια και Κέρκυρα;

"Βέροια έχουμε σίγουρα, ολοκληρώθηκαν τα στάδια της δικαιοσύνης και η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί μέλος της Super League. Σχετικά με την περίπτωση της Κέρκυρας, την Τετάρτη εκδικάζεται η υπόθεσή της στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και αναμένουμε την απόφασή της μέχρι την Παρασκευή".

-Οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν κανονικά;

"Βεβαίως, διότι έχει ψηφιστεί σχετικά με τις αδειοδοτήσεις να μην υπάρχει θέμα υποβιβασμού, αλλά άλλες ποινές. Είμαστε πεπεισμένοι πως στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα υπάρχουν φαινόμενα, όπως με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ, αλλά αντιθέτως θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων μέχρι το τέλος.

Φροντίσαμε φέτος με τροποποίηση των κανονισμών να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Θυμίζω πως πλέον αν υποβιβαστεί μία ομάδα για να σβήσει τα χρέη της δεν θα μπορέσει να ανέβει. Και για να το κάνει θα πρέπει να είναι την πρώτη χρονιά στην τετράδα, να ανέβει τη δεύτερη και να ξεχρεώσει το 50%. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξει πλέον μία ομάδα τον υποβιβασμό για να σβήσει χρέη. Παύει αυτό να είναι η εύκολη λύση".

-Διαβάζουμε για συμμαχίες, ομάδες που συνεργάζονται και γενικά το παρασκήνιο βλέπουμε να κυριαρχεί. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που προκαλούν τέτοιες εξελίξεις;

"Υπήρχαν πάντα ζητήματα αν συμβαίνει το Α ή το Β. Είτε υπαρκτά είτε ανύπαρκτα ζητήματα ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, που φροντίζει να θωρακιστεί απέναντι σε όλα αυτά".

-Σίγουρα θα έχετε διαβάσει τα σενάρια που θέλουν να ετοιμάζεται πρόταση μομφής προς το πρόσωπό σας στη Super League. Πώς θα τα σχολιάζατε;

"Φυσικά, διαβάζω τον Τύπο για να ενημερώνομαι. Επεσε και στα δικά μου μάτια αυτό που λέτε, όμως δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Το μόνο που έχω να πω είναι πως ο Αστέρας έχει μπει στο κλαμπ των μεγάλων και είναι λογικό να ενοχλεί. Υπάρχουν τέτοια ζητήματα και τέτοια δημοσιεύματα που σκοπό έχουν να πλήξουν τον Αστέρα, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για όλους. Είναι πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας επαγγελματικός σύλλογος.

Καθιερώθηκε στην κορυφαία κατηγορία, βγαίνει 4 χρόνια στην Ευρώπη, δύο συνεχόμενα μπαίνει σε ομίλους, έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου, σε ημιτελικούς, είναι αήττητος στην Τρίπολη, έβγαλε πρώτο σκόρερ και έχει πολλές ακόμα διακρίσεις. Τα επιτεύγματα της ομάδας έχουν ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναγκάζουν το καθένα να διερωτάται «από πού ήρθαν αυτοί».

Κάπου εκεί ενοχλεί και κάπου εκεί βλέπουμε και ακούμε διάφορα τα οποία όμως δεν μας αγγίζουν. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που θα συνεχίσει να συγκινεί τους Ελληνες φιλάθλους και σας λέω πως από μετρήσεις που έχουν γίνει, ο Αστέρας είναι μακράν η πιο αγαπητή ομάδα, πέρα από την πρώτη συλλογική προτίμηση. Τα παιχνίδια του Αστέρα έχουν μεγάλη θεαματικότητα και η συμπάθεια του κόσμου αποτελεί την εκτίμηση σε ένα υγιές κύτταρο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ