ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μπερτόγλιο: "Διπλό όνειρο η Αργεντινή και ο Μαραντόνα"

Μπερτόγλιο: "Διπλό όνειρο η Αργεντινή και ο Μαραντόνα"
REPORTER IMAGES

Το Sport24.gr συνάντησε, στο πλαίσιο του αγώνα του Αστέρα με τη Φιτέσε, τον Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος μας μίλησε για τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής επί Ντιέγκο Μαραντόνα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που άφησε τις περισσότερες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Αστέρα στο Φένλο. Ήδη του έχουμε κάνει ειδική μνεία τόσο μετά το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ, όσο και μετά την αναμέτρηση με την Μπέβερεν. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσει και ο ίδιος.

Αποστολή στην Ολλανδία: Θοδωρής Κουνάδης

Αφού είδαμε τον Μπερτόγλιο για πρώτη φορά ως αριστερό εξτρέμ στο 4-3-3 απέναντι στην Φιτέσε, όπου κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Αστέρας, τον γυρίσαμε πέντε χρόνια πίσω. Τότε που αγωνίστηκε για την Αργεντινή σε φιλικό με την Αϊτή, μόλις στα 20 του. Σκοράροντας μάλιστα 2 τέρματα στο τελικό 4-0.

"Ήταν το όνειρό μου, το μεγαλύτερο όνειρό μου να φορέσω κάποια ημέρα τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Και το πραγματοποίησα πολύ νωρίς", μας λέει ο Φακούντο.

Προπονητής σε εκείνη την εθνική ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Τι σήμαινε για τον Μπερτόγλιο αυτή η συνύπαρξη; "Ήμουν πολύ ευτυχισμένος γιατί ξέρουμε τι είναι ο Μαραντόνα. Όλοι θα θέλαμε να είχαμε προπονητή τον Ντιέγκο. Ουσιαστικά εκπλήρωσα δύο όνειρά μου τότε, να αγωνιστώ με την Αργεντινή και να μου δίνει οδηγίες ο Μαραντόνα".

Μπερτόγλιο: "Διπλό όνειρο η Αργεντινή και ο Μαραντόνα"

Αφήσαμε το 2010 και γυρίσαμε στο τώρα. Πρώτες ημέρες στον Αστέρα και τρία φιλικά προετοιμασίας. Πώς βλέπει τα πράγματα έως τώρα ο 25χρονος μέσος; "Ο Αστέρας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Φέτος έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά και δουλεύουμε όλοι μαζί πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό γιατί όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό".

Όσον αφορά τον στόχο του στη φετινή σεζόν, ο Μπερτόγλιο απάντησε χωρίς σκέψη: "Ο στόχος μου είναι ίδιος με τον στόχο της ομάδας. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του".

Τέλος, τον ρωτήσαμε αν στο μυαλό του συνεχίζει να υπάρχει η εθνική Αργεντινής, με την οποία δεν έχει άλλη συμμετοχή πέρα από τον αγώνα με την Αϊτή: "Πάντα μέσα στο μυαλό μου είναι η επιστροφή στην εθνική, πάντα", σημείωσε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Μπερτόγλιο.

Δείτε τα τέρματα του Μπερτόγλιο με την αλμπισελέστε:



TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ