ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 

"Δεν κάνουμε ούτε κέντα"

"Δεν κάνουμε ούτε κέντα"

Διαβάστε τις συγκεκριμένες προτάσεις του Αστέρα στο συμβούλιο της Super League αλλά και την ατάκα του Γιάννη Καϋμενάκη προς τους τέσσερις μεγάλους.

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, εκπροσώπησε την ομάδα στην έκτακτη συνάντηση των ομάδων της Super League. Mαζί του έφερε και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, προκειμένου να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο.

"Εγώ είμαι ο μοναδικός που έφτασα στον Πρωθυπουργό πριν από τέσσερα χρόνια και κατέθεσα συγκεκριμένο πλάνο για το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος από εσάς δεν έχει προβεί σε παρόμοια κίνηση. Εμείς χάσαμε το Κύπελλο που λαχταρούσε ολόκληρη η Αρκαδία και η Πελοπόννησος από τον Γιάχο. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε τα κανάλια και τις εφημερίδες να πυροδοτούν το κλίμα... Εμείς οι «μικροί», ούτε κανάλια, ούτε σάιτ, ούτε ραδιόφωνα και εφημερίδες έχουμε για να πυροδοτούμε το κλίμα", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ενώπιον των ιδιοκτητών των ομάδων της Super League.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας: "Κι εμείς διαμαρτυρόμαστε για τους διαιτητές. Για παράδειγμα, πριν από δύο εβδομάδες, στην Τούμπα κάναμε 4 φάουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα στις καθυστερήσεις και οι ποδοσφαιριστές μας είδαν 3 κίτρινες κάρτες. Ο ΠΑΟΚ με 17 φάουλ πήρε 4 κάρτες... Δείτε την αναλογία. Τόσο περισσότερο βαράμε εμείς δηλαδή; Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι φταίει ο ΠΑΟΚ. Λέω ότι φταίει η κάκιστη νοοτροπία των διαιτητών. Τα ανθρώπινα λάθη τα καταλαβαίνουμε και θέλουμε να γίνονται μόνο τέτοια...", τόνισε και στη συνέχεια κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις, τις οποίες εδώ και μια τετραετία είχε εισηγηθεί ο Αστέρας μέσω του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου για τη βελτίωση της διαιτησίας και την απομάκρυνση της καχυποψίας.

Η πρόταση του Αστέρα για τη διαιτησία

Όπως αναφέρει η πρόταση, ο έλεγχος της απόδοσης του αρχιδιαιτητή πρέπει να γίνεται από τη Λίγκα με τον εξής τρόπο: Ο αρχιδιαιτητής θα αμείβεται με ένα ποσό 15.000 ευρώ ανά μήνα (περίπου 1.000 ευρώ ανά ΠΑΕ). Η θητεία του θα είναι διετής και η αντικατάσταση του θα γίνεται ΜΟΝΟ με τον εξής τρόπο: Στο τέλος του πρώτου γύρου οι ομάδες θα ψηφίζουν για το αν έμειναν ευχαριστημένες από τη διαιτησία. Αν λάβει εννέα ψήφους και άνω, συνεχίζει.

Στο τέλος του πρωταθλήματος, οι ομάδες ψηφίζουν για το αν είναι ικανοποιημένες από τη διαιτησία. Με εννέα ψήφους, ο αρχιδιαιτητής, συνεχίζει. Με 10 ψήφους θα λαμβάνει επιπλέον πριμ 30.000 ευρώ. Με 11 ψήφους, το πριμ θα ανέρχεται στις 50.0000 ευρώ. Με 12, το πριμ θα είναι 100.000 ευρώ, ενώ με πάνω από 12 ψήφους το πριμ θα ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Μετά το πέρας του δεύτερου έτους, για να ανανεωθεί η θητεία του θα πρέπει να έχει την αποδοχή τουλάχιστον 11 ομάδων. 

Σε ό,τι αφορά τους παρατηρητές, θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή που θα επιλέγει, θα ορίζει και θα ελέγχει τους παρατηρητές. Τέλος, οι πίνακες θα περιλαμβάνουν 20 έως 22 διαιτητές και 40 βοηθούς, απ όπου μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου οι τρεις τελευταίοι του πίνακα των διαιτητών και οι 6 τελευταίοι του πίνακα των βοηθών δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης. 

"Δεν κάνουμε ούτε κέντα"

"Πρέπει να σταματήστε να μαϊμουδίζετε. Όποιος από τους μεγάλους δεν θέλει, τότε να πάει να παίξει μόνος του. Είναι σα να παίζουμε πόκα και εσείς να είστε ο άσος, ο ρήγας, η ντάμα και ο βαλές και εμείς να είμαστε το 5, το 7, το 8. Δεν κάνουμε ούτε κέντα δηλαδή... Γιατί μας θέλετε λοιπόν; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς όταν εσείς οι τέσσερις τρώγεστε;", αναρωτήθηκε ο Γιάννης Καϋμενάκης.

Μετά από αυτή τη συνάντηση, στον Αστέρα  περιμένουν τη συνάντηση της Επιτροπής με την ΕΠΟ προκειμένου να εγκριθούν αυτές οι προτάσεις, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε συμφωνούν με το σύνολο των ομάδων για τη μη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος. 

Να σημειωθεί ότι θετικά βλέπουν στον Αστέρα  και την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για τα έσοδα από τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης. "Το 40% να πηγαίνει στη Λίγκα και να μοιράζεται στις υπόλοιπες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα, ενώ όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και βγάζουν χρήματα από αυτό, θα πρέπει ανταποδοτικά να επιστρέφουν μέρος των εσόδων για την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας του αθλήματος".

Δυσαρέσκεια και απορία

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στις τάξεις του Αστέρα για τον τρόπο που κάποιες ομάδες χειρίζονται τα οπαδικά ή τα "καμουφλαρισμένα" Μέσα Ενημέρωσης, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του κοινού και το χειροκρότημα στο παιχνίδι εντυπώσεων. Σημείο που θεωρούν ότι αποτελεί μια από τις βασικές πληγές διαφθοράς στο  ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ως συνέπεια να την πληρώνει το σύνολο του αθλήματος και όχι όσοι πραγματικά έχουν ευθύνες.

Τέλος, από τον Αστέρα τόνιζαν ότι είναι απορίας άξιο το πώς έχουν καταγγελτικό λόγο άνθρωποι οι οποίοι καταγράφηκαν από τον υπερκοριό και μάλιστα σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες να υπόσχονταν να δώσουν παιχνίδι σε περίπτωση που η ομάδα τους έχει σωθεί.

photo credits: Action Images

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τα τρόφιμα που θα σε σώσουν σε περίπτωση πολέμου

Η Σουηδία τύπωσε ένα εγχειρίδιο με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες της αν ξεσπάσει πόλεμος, και όλοι αναρωτιόμαστε αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24