ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ιωαννίδης: "Τώρα θα δείτε έναν άλλον Αστέρα!"

Ιωαννίδης: "Τώρα θα δείτε έναν άλλον Αστέρα!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σίγουρος για την ανάκαμψη του Αστέρα εμφανίστηκε ο επιθετικός του, Νίκος Ιωαννίδης. Τι λέει για τους κιτρινομπλέ, τον Ελυθερόπουλο, την Ντόρμουντ αλλά και την Εθνική.

Ο Νίκος Ιωαννίδης “σκόραρε” στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή “Facelook στα γήπεδα”, με τον Θοδωρή Τσούτσο. Ο επιθετικός του Αστέρα φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της ομάδας. Τον αγώνα με τον Πλατανιά, το κακό ξεκίνημα, αλλά και τον νέο προπονητή, Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Μίλησε για τον εαυτό του, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και το όνειρο της κλήσης στην Εθνική Ανδρών.

Για τον αγώνα με τον Πλατανιά: “Με τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα, είναι η στιγμή να ανακάμψουμε. Να πάρουμε τη νίκη, με τη βοήθεια του κόσμου. Η διακοπή του πρωταθλήματος μας βοήθησε πολύ να δουλέψουμε με τον νέο προπονητλη. Μια νέα φιλοσοφία, να περάσουμε κανούρια κομμάτια στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι καιρός πλέον να τα δείξουμε στο γήπεδο.

Για τη δουλειά στην τακτική: “Είναι λογικό να δουλεύουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Ο προπονητής έχει λίγο καιρό που βρίσκεται εδώ και θέλει να περάσει τα δικά του στοιχεία. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Πιστευω ότι το Σάββατο θα τα δείξουμε”.

Για το άγχος της νίκης: “Είναι παιχνίδι στην έδρα μας. Και αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε. Στο ένα που είχαμε μέχρι τώρα δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, αλλά από τη στιγμή που δεν τα έχουμε καταφέρει στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, είναι καθήκον μας να κερδίσουμε τον Πλατανιά. Είναι αυτό που ζητάμε, μία νίκη για να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία. Ο Πλατανιάς είναι μια καλή ομάδα, το είχε δείξει από πέρυσι. Αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι εμείς θα το θέλουμε ακόμη περισσότερο”.

Για το κακό ξεκίνημα: “Τα φιλικά παιχνίδια έχουν μεγάλη διαφορά από τα επίσημα. Σίγουρα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, που είναι η αλήθεια, δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Από εκεί και πέρα αυτές είναι στιγμές που τις περνάει κάθε ομάδα. Σίγουρα ο κόσμος έχει δίκιο να αντιδράσει, αλλά θεωρώ ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Αυτή η ομάδα έχει να δείξει πάρα πολλά. Είναι μια καινούρια ομάδα, που στηρίζεται σε Ελληνες και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή. Ζητάμε και από τον κόσμο να περιμένει μαζί μας. Είναι ξένο για τον Αστέρα να έχει τέσσερις σερί ήττες. Δεν το έχει συνηθίσει. Αλλά το χειρότερο που εχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να πούμε εδώ τελείωσαν όλα. Οπότε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε”.

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: “Εχουμε να πάρουμε πάρα πολλά από εκείνον. Είναι ένας νέος προπονητής με μεγάλες φιλοδοξίες. Δουλεύει πάρα πολύ στην τακτική. Είναι λογικό. Πρέπει εμείς να κερδίσουμε από τον προπονητή μας. Προσπαθούμε να πρεσάρουμε πολύ, να φεύγουμε στην επίθεση την κατάλληλη στιγμή και αυτά είναι σημαντικά γιατί μας έλειπαν από τα προηγούμενα παιχνίδια. Το Σάββατο είναι μεγάλη ευκαιρία όλα αυτά να τα δείξουμε στο γήπεδο. Νομίζω ότι με τον Πλατανιά θα δούμε έναν αλλαγμένο Αστέρα. Εχουμε να κερδίσουμε από ανθρώπους όπως ο Ελευθερόπουλος και ο Στέλιος Βενετίδης, που επίσης έχει κάνει σπουδαία κεριέρα”.

Για το σκοράρισμα μόνο με πέναλτι: “Είναι κάτι που μας απασχόλησε πάρα πολύ. Ειδικά στα πρώτα δύο παιχνίδια, που δεν δημιουργήσαμε όπως σε άλλα. Είχαμε δει στα φιλικά να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και να σκοράρουμε. Αλλά το θετικό είναι ότι με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό δημιουργήσαμε. Εμένα δεν με χαροποιεί και πολύ ότι έχω πετύχει δύο γκολ με πέναλτι. Στα φιλικά είχαμε δει να σκοράρουν πολλοί παίκτες. Αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύω θα δημιουργούμε περισσότερο και θα αρχίσουμε να κερδίζουμε. Εύχομαι και εγώ να σκοράρω περισσότερο και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει βαθμούς. Αλλά το σημαντικό σε ένα γκολ είναι αυτό να δίνει βαθμούς. Οχι απλώς να γράφεται. Και νομίζω ότι από αυτή την εβδομάδα θα εμφανιστεί ένας άλλος Αστέρας, που θα θέλει περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλο. Η ομάδα αυτή έχει να δώσει πάρα πολλά, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Είναι ακόμη νωρίς να την κρίνουμε”.

Για τη στήριξη της ομάδας στο πρόσωπό του: “Το Α και το Ω για έναν ποδοσφαιριστή είναι να έχει ανθρώπους να τον στηρίζουν και να τον καταλαβαίνουν. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα ότι με εμπιστεύτηκαν και στηρίχθηκαν πάνω μου. Είναι μεγάλο βάρος ότι πρέπει να δείξω ποιος είμαι και δεν υπάρχει χρόνος. Είναι η μεγάλη μου ευκαιρία. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν πάρα πολλά από εμένα, ίσως και περισσότερα από όσα εγώ φαντάζομαι. Είναι κάτι που περίμενα πολύ καιρό. Το μόνο που έχω να κάνω είναι δείξω στους ανθρώπους του Αστέρα ότι σωστά έκαναν και με εμπιστεύτηκαν”.

Για την καριέρα του: “Η Ντόρτμουντ ήταν ένα σχολείο για εμένα. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αλλαξα ως ποδοσφαιριστής, άλλαξα τη νοοτροπία μέσα στο παιχνίδι. Είμαι τυχερός που το έζησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου φιλικό με την Ντόρτμουντ. Με βοήθησε πολύ και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ευτυχώς που υπήρχε εκεί. Νομίζω κάθε ποδοσφαιριστής που κάνει όνειρά θα ήθελε κάποια στιγμή να παίξει στο εξωτερικό. Νομίζω ότι αν ερχόταν η ευκαιρία θα πήγαινα και πάλι στη Γερμανία”.

Για την Εθνική: “Σίγουρα έχω στο μυαλό μου να κληθώ στην Εθνική. Είναι όνειρο, στόχος. Είχα την τύχη να παίξω σε όλες τις Εθνικές. Τώρα το επόμενο βήμα είναι η Εθνική Ανδρών. Είναι δύσκολο βέβαια, γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλα΄είναι στόχος που πρέπει να τον έχει κάθε Ελληνας ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στον Αστέρα που θα μπορούσαν να είναι μέλη της Εθνικής Ανδρών. Αλλά υπάρχει προπονητής για να κρίνει. Για εμάς μένει να δουλέψουμε”.

Για τον κόσμο: “Οι ομάδες και οι φίλαθλοι είναι σε όλα μαζί. Στα καλά και στα δύσκολα. Η ομάδα δεν απαρτίζεται από έντεκα παίκτες. Αλλά και από τον κόσμο. Αρα από χιλιάδες. Τους περιμένουμε όλους στο γήπεδο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρώτη μας νίκη”.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ