ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η κριτική των παικτών του Αστέρα Τρίπολης

Η κριτική των παικτών του Αστέρα Τρίπολης
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr δίνει τον έλεγχο στους 14 παίκτες τους οποίους χρησιμοποίησε ο Στάικος Βεργέτης για τον Αστέρα στην ισόπαλη πρεμιέρα (1-1) των ομίλων του Europa League απέναντι στην Σπάρτα Πράγας.

Η διάταξη του Αστέρα (4-2-3-1)

ΚΟΣΙΤΣΚΙ: Σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στις τρεις από τις τέσσερις τελικές των Τσέχων προς την εστία ήταν εκεί, ωστόσο η μεγάλη επέμβαση ήταν στο 63' όταν έσωσε τον Αστέρα από αυτογκόλ του Γκοϊάν. Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

ΛΟΥΙ: Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, βοήθησε τον Αστέρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και στο διάστημα της πίεσης της Σπάρτα. Προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην αντίπερα όχθη χωρίς να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

ΓΚΟΪΑΝ: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σημείο αναφοράς της άμυνας του Αστέρα. Όπου ήταν η μπάλα, ήταν και ο αρχηγός να την απομακρύνει. Ωστόσο μία στιγμή αδράνειας στο 56' έφτανε και περίσσευε για τον Λάφατα που βγήκε στην πλάτη του Ρουμάνου και ισοφάρισε.

ΑΛΟΚΟ: Σε άλλο ένα παιχνίδι με αρκετά σκαπανεβάσματα στην απόδοσή του. Επικίνδυνος όπως στη φάση του 38' που απομάκρυνε άτσαλα σε αντίπαλο, καθοριστικός όπως στο 92' που χάρη στην επέμβασή του γλίτωσε από "έμφραγμα" η ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο και στο διάστημα στο οποίο ο Μάσα δεν έλεγε να γυρίσει πίσω να τον βοηθήσει. Στην επανάληψη ήταν από τους λίγους Αρκάδες που δεν έμεινε από δυνάμεις και ανέβηκε αρκετές φορές στην επίθεση δημιουργώντας μπελάδες στην Σπάρτα.

ΤΟΡΜΕΝΑ: Η έκπληξη στην ενδεκάδα από τον Στάικο Βεργέτη. Δεν ξεκίνησε καλά και υπέφερε στο διάστημα 14'-24' που κυριάρχησε η Σπάρτα. Στη συνέχεια όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έδωσε μάχες στο κέντρο και δίκαια χειροκροτήθηκε στην αλλαγή του.

ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: Χάθηκε και αυτός, όπως ο Τορμένα, στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του μοιράζοντας σωστά την μπάλα (14/17 πάσες). Δοκίμασε και το πόδι του δύο φορές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η ανασκόπηση του αγώνα Αστέρας-Σπάρτα Πράγας 1-1

ΦΟΥΝΤΑΣ: Με όρεξη στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως το καθαρό μυαλό την ώρα της τελικής ή της πάσας. Στο 49' πλάσαρε με εντυπωσιακό τρόπο τον Τσέχο τερματοφύλακα αλλά στάθηκε άτυχος, όπως και στο 66' όπου χτύπησε και αντικαταστάθηκε.

ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ: Ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα με φοβερή πάσα πάρε-βάλε στο Μάσα που έγινε ασίστ και μία τρομερή μπαλιά στον Γιάννου που έχασε το τετ-α-τετ (13'). Κινητήριος μοχλός του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε από δυνάμεις στην επανάληψη και έγινε αλλαγή στο 71'.

ΜΑΣΑ: Πέτυχε το πρώτο του γκολ φέτος και από τον... ενθουσιασμό του ξεχάστηκε στην επίθεση. Μετά τις φωνές του Βεργέτη βοήθησε τον Γιαννούλη στην άμυνα, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει και τον αγώνα στο 48' όταν σημάδεψε το δοκάρι. Ήταν ο "Αρκάς" με τις περισσότερες τελικές (4).

ΓΙΑΝΝΟΥ: Σε αντίθεση με τον Μάσα, δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα-δώρο του Μπερτόγλιο (13'). Έδωσε μάχες, βγήκε από την περιοχή και συμμετείχε στην ανάπτυξη του Αστέρα (10/15 πάσες). Κουράστηκε όμως και στη φάση του 86' δεν είχε ανάσες για να πλασάρει σωστά.

ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ: Μπήκε στη θέση του Φούντα, έδωσε φρεσκάδα με τα τρεξίματά του, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις πάσες (14/15) αλλά δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω για να απειληθεί σοβαρά η εστία των φιλοξενούμενων.

ΝΙΚΟ: Μπήκε στο 71' για να πάρει τον ρόλο του Μπερτόγλιο, ζήτησε και πήρε την μπάλα (21 πάσες σε τόσο μικρό διάστημα) ωστόσο δεν είχε την αποτελεσματικότητα του συμπατριώτη του. Δοκίμασε δύο φορές το πόδι του σε φάσεις που θα μπορούσε να ήταν πιο ομαδικός.

ΧΑΜΝΤΑΝΤΙ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 77' και πρόλαβε να θυμίσει γιατί είναι από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές του Αστέρα. Ίσως αν έμπαινε νωρίτερα να γινόταν πιο απειλητικός ο Αστέρας καθώς ο 30χρονος αμυντικός χαφ είναι από τους παίκτες που πατάνε την αντίπαλη περιοχή.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ