ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιώργος Αντζουλάς: Ο 18χρονος στόπερ του Αστέρα με τα 15 "20άρια" στον έλεγχο!

Γιώργος Αντζουλάς: Ο 18χρονος στόπερ του Αστέρα με τα 15 "20άρια" στον έλεγχο!

Οι 18χρονοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Αντζουλάς και Γιάννης Χριστόπουλος, απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο και τα αριστεία μπορούν να συνδυαστούν αν το θέλεις πραγματικά και δουλεύεις μεθοδικά. Τι λένε οι δυο αμυντικοί των Αρκάδων στο Sport24.gr.

Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε γονιού όταν το παιδί του ασχολείται με τον αθλητισμό και δη όταν αυτό αρχίζει να γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μη τυχόν βάλει στο... περιθώριο την εκπαίδευση του. Να μην είναι αμελής στα μαθήματα του και τα βροντήξει με απώτερο σκοπό να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για ποδόσφαιρο, εκεί που δυστυχώς επικρατεί λίγο παραπάνω η άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές συνήθως είναι και κακοί μαθητές και δεν τα "παίρνουν τα γράμματα". Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού υπάρχουν αρκετοί εν ενεργεία και μη ποδοσφαιριστές που είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένοι.

Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυάσει κανείς ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο και σχολείο αλλά όχι ακατόρθωτο αν υπάρχει μεθοδικότητα και όρεξη.

Κάτι το οποίο έρχονται να αποδείξουν στην πράξη δυο 18χρονοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης οι οποίοι φοιτούν στην Γ' Λυκείου σε σχολείο της Τρίπολης και στον έλεγχο που πήραν για την παρουσία τους στο πρώτο τετράμηνο ήταν άριστοι! Κάτι που δεν το λέμε εμείς αλλά οι καθηγητές τους με τους βαθμούς που τους έβαλαν και οι ελέγχοι τους.

Ο λόγος για τους κεντρικούς αμυντικούς Γιώργο Αντζουλά και Γιάννη Χριστόπουλο (ο πρώτος είναι αριστερά στην κεντρική φωτογραφία και δεξιά του ο Χριστόπουλος) οι οποίοι αν και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στους Αρκάδες από το περασμένο καλοκαίρι, δεν παράτησαν το διάβασμα αλλά αντίθετα έδειξαν μεγαλύτερη πρόοδο θέλοντας το προσεχές καλοκαίρι να επιτύχουν και στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντζουλάς έχει έναν έλεγχο που βλέπεις... δεκαπέντε "20άρια", ούτε ένα 19!!! Από κοντά και ο Χριστόπουλος που έχει μόλις δυο "19άρια" στα 15 μαθήματα του ελέγχου.

Το Sport24.gr μίλησε με τους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αστέρα (συμμαθητές, κάθονται στο ίδιο θρανίο) για να δει ποιο είναι το μυστικό. Πώς μπορούν και συνδυάζουν μπάλα, προπονήσεις, ταξίδια με διάβασμα, διαγωνίσματα και αυτές τις εκπληκτικές επιδόσεις.

ΑΝΤΖΟΥΛΑΣ: "ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ"

Ο λόγος πρώτα στον μεγαλύτερο, κατά μερικούς μήνες, Γιώργο Αντζουλά ο οποίος τονίζει πως αν έχεις μεθοδικότητα όλα γίνονται, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος μελετά πάντα το πρωί ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που στις αποστολές του Αστέρα ή της Εθνικής Νέων όπου αποτελεί βασικό μέλος είχε κοντά του τα βιβλία του.

Γιώργος Αντζουλάς: Ο 18χρονος στόπερ του Αστέρα με τα 15 "20άρια" στον έλεγχο!

Πώς κατάφερες να συνδυάσεις το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο με άριστους βαθμούς:
"Θέλει προσπάθεια και θέληση, άμα το θέλεις όλα γίνονται, αρκεί να το θέλεις πολύ".

Ήσουν πάντα όσο καλός μαθητής ή φέτος που είσαι στην τελευταία τάξη του Λυκείου έχεις εξελιχθεί τόσο πολύ;
"Πάντα είχα καλούς βαθμούς, ήμουν μαθητής του 19".

Ποιο είναι το μυστικό σου;
"Ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί, διαβάζω εκείνη την ώρα επειδή έχω καθαρό μυαλό και εν συνεχεία πάω σχολείο, μετά προπόνηση και γυρνάω αργά το απόγευμα".

Τι θες να κάνεις στο μέλλον, μια καριέρα ως ποδοσφαιριστής ή κάτι που να έχει σχέση με την εκπαίδευση σου;
"Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Αυτό θέλω να κάνω μεγαλώνοντας, να παίζω επαγγελματικά και σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια ρόλο παίζει και η τύχη για αυτό και πρέπει να έχεις και άλλα εφόδια στην ζωή σου".

Γιώργος Αντζουλάς: Ο 18χρονος στόπερ του Αστέρα με τα 15 "20άρια" στον έλεγχο!

Λείπεις συχνά με την ομάδα σου ή την Εθνική Ελλάδος, πως καταφέρνεις και δεν μένεις πίσω στην ύλη; "Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και στην Εθνική έχω πάρει βιβλία μαζί μου για να διαβάσω και να μην μείνω πίσω. Φυσικά με βοηθούν και οι καθηγητές μου και τα ιδιαίτερα που κάνω σπίτι μου".

Οι γονείς σου πρέπει να είναι... διπλά χαρούμενοι;
"Ναι όντως οι γονείς μου χαίρονται και ό,τι κάνει χαρούμενους τους γονείς μου κάνει και εμένα".

Οι προπονητές σου στον Αστέρα τι σου λένε;
"Μου λένε μπράβο και μου δίνουν συγχαρητήρια ενώ με προτρέπουν να συνεχίσω έτσι και να κοιτάω και το σχολείο μου".

Για τις Πανελλήνιες έχεις στο μυαλό σου κάποιες συγκεκριμένες σχολές;
"Δεν έχω στόχο κάποια συγκεκριμένη σχολή. Θα δώσω, θα δω πως θα πάω και εν συνεχεία θα κάνω την καλύτερη επιλογή".

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΑΙΡΝΩ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ"

Από κοντά και ο Γιάννης Χριστόπουλος ο οποίος αρκετά ρεαλιστικά σημειώνει πως μετά το ποδόσφαιρο τα εφόδια για να συνεχίσει στη ζωή του θα τα πάρει μέσω της εκπαίδευσής του.

Ο 18χρονος στόπερ έχει μελετήσει και αυτός σε αποστολές των ομάδων του, ενώ τονίζει πως έχει δεχθεί και το πείραγμα των συμπαικτών του αλλά πλέον όλοι γνωρίζουν ότι φέτος είναι η κρισιμότερη χρονιά.

Πώς κατάφερες να συνδυάσεις το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο με άριστους βαθμούς;
"Με σκληρή δουλειά και το κεφάλι κάτω. Το σχολείο θα βοηθήσει τη μετέπειτα ζωή μου, ύστερα από το ποδόσφαιρο. Το οποίο θέλει και τύχη γιατί είναι ένα δύσκολο άθλημα".

Πάντα είχες τόσο υψηλούς βαθμούς;
"Ναι, πάντα ήμουν μαθητής του 19. Ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και γι' αυτό προσπαθώ να το πετύχω".

Σε ποια σχολή θα ήθελες να περάσεις;
"Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά. Μπορεί και σε ΤΕΦΑΑ και κοιτάω και ποια επαγγέλματα έχουν προοπτική για το μέλλον".

Οι γονείς σου τι σου λένε;
"Είναι κάπως ενθουσιασμένοι. Δεν με πιέζουν, βλέπουν ότι προσπαθώ από μόνος μου. Με επαινούν όποτε χρειάζεται αλλά όχι συνέχεια. Ό,τι οφείλω, κυρίως το οφείλω σε αυτούς".

Γιώργος Αντζουλάς: Ο 18χρονος στόπερ του Αστέρα με τα 15 "20άρια" στον έλεγχο!

Έχεις πολλές υποχρεώσεις καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα με τα παιχνίδια. Υπήρχαν φορές που πήρες στις αποστολές βιβλία για να διαβάσεις;
"Ναι φυσικά έχει συμβεί και αυτό. Ιδίως όταν ήξερα ότι τις επόμενες μέρες έπρεπε να είχα διαβάσει καλά για ένα μάθημα".

Οι συμπαίκτες του και συνομήλικοι σου τι σου λένε όταν σε βλέπουν να διαβάζεις στο ξενοδοχείο;
"Επειδή είμαι αρκετό καιρό στην ομάδα με πείραξαν λίγο στο χαλαρό, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι η τελευταία μας χρονιά και φέτος πρέπει να ρίξουμε περισσότερο διάβασμα απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ