ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιάννου: "Δεν με φοβίζει ότι δυναμώνει το πρωτάθλημα"

Γιάννου: "Δεν με φοβίζει ότι δυναμώνει το πρωτάθλημα"
REPORTER IMAGES

Ο Απόστολος Γιάννου μιλάει για την προετοιμασία του Αστέρα, τους λόγους που ήρθε στους κιτρινομπλέ, τους στόχους τόσο της ομάδας όσο και τους προσωπικούς αλλά και το συναγωνισμό στην επίθεση.

Μετά την εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο, όπου σκόραρε 12 τέρματα στο πρωτάθλημα, ο Απόστολος Γιάννου φόρεσε τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος και ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά. Το Sport24.gr συνάντησε τον 25χρονο επιθετικό στο Φένλο όπου εδώ και μία εβδομάδα χτίζεται ο Αστέρας.

Αποστολή στην Ολλανδία: Θοδωρής Κουνάδης

Ο Απόστολος Γιάννου ανακοινώθηκε από τον Αστέρα στις 9 του περασμένου μήνα και σήμερα συμπληρώνει 40 ημέρες ως επίσημο μέλος της οικογένειας των κιτρινομπλέ. Από αυτές, τις εφτά τις έχει περάσει στην Ολλανδία όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δείτε αναλυτικά τι μας είπε ο επιθετικός των Αρκάδων για όσα έχει ζήσει έως τώρα στον Αστέρα αλλά και για αυτά που έρχονται.

Γιάννου: "Δεν με φοβίζει ότι δυναμώνει το πρωτάθλημα"
REPORTER IMAGES

Για την έως τώρα προετοιμασία και το κλίμα που συνάντησε:

"Η προετοιμασία βγαίνει πολύ ευχάριστα, οι προπονήσεις είναι πιο πολύ με μπάλα. Υπάρχει και τρέξιμο αλλά είναι πιο πολύ σε φάση παιχνιδιών, κατοχής. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να ασχολείται συνέχεια με την μπάλα. Δεν καταλαβαίνεις ότι κουράζεσαι γιατί είναι ευχάριστη η προπόνηση. Το καταλαβαίνεις μετά όταν πας στο δωμάτιο ότι έχει γίνει σωστή δουλειά. Το κλίμα με εντυπωσίασε από την αρχή. Από την πρώτη μέρα όλα τα παιδιά, όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα ήταν πολύ φιλικοί. Και αφοσιωμένοι αποκλειστικά στην ομάδα."

Για τους λόγους που επέλεξε τον Αστέρα:

"Η φιλοσοφία του Αστέρα μου άρεσε πάντα, είναι μία ομάδα που κάθε χρόνο πηγαίνει και καλύτερα. Έχει στόχους, παίζει στο Europa League και είναι από τις πιο υγιείς ομάδες στην Ελλάδα."

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας:

"Στόχος του Αστέρα είναι να βγει στα πλέι-οφ, να πάρει τουλάχιστον την ίδια θέση και αν γίνεται να βγει και στην πρώτος. Να κάνει άλλο ένα άλμα, να παίξει στο Champions League. Αλλά θα το δούμε βήμα-βήμα. Να ξεκινήσει καλά η χρονιά, να παίξουμε τα ευρωπαϊκά και να βλέπουμε τα πράγματα παιχνίδι με παιχνίδι. Η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από άλλες, θα είναι στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, δυνατές ομάδες με ιστορία. Αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν μας φοβίζει, εμένα προσωπικά όχι."

Για τους προσωπικούς του στόχους στη σεζόν:

"Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, άλλωστε ο τρόπος του παιχνιδιού μου δεν είναι ποτέ να αναδείξω τον εαυτό μου. Θέλω να διακριθώ μέσα από την ομάδα, να βάλω όσα γκολ γίνεται ή αν δεν πετύχω όσα πέρσι, να βοηθήσω την ομάδα με ασίστ, με οτιδήποτε χρειαστεί για να πετύχεις τον στόχο της."

Γιάννου: "Δεν με φοβίζει ότι δυναμώνει το πρωτάθλημα"
REPORTER IMAGES

Για τους άλλους δύο επιθετικούς του Αστέρα:

"Όλοι οι παίκτες στην ομάδα έχουν ποιότητα, είναι φτασμένοι, γι΄αυτό άλλωστε είναι και στον Αστέρα. Και ο Σκούρτης έκανε πέρσι μία πολύ καλή σεζόν και ο Μπαράλες μία τρομερή χρονιά. Είναι καλό να υπάρχει συναγωνισμός σε όλες τις θέσεις, για να μην επαναπαύεσαι και να δίνεις το κάτι παραπάνω. Έτσι μόνο βελτιώνεσαι."

Για τη θέση που προτιμά να παίζει στην επίθεση:

"Μου ταιριάζει περισσότερο να παίζω στην κορυφή της επίθεσης κάτι που έκανα για πρώτη φορά πέρσι. Θέλω να παίζω 9άρι, αλλά πάνω απ' όλα θέλω να παίζω καλά για την ομάδα. Θέλω να βάζω και γκολ αλλά και να έχω συμμετοχή και σε άλλα σημεία του γηπέδου."

Για το αν ανησυχούν οι γονείς του από την Αυστραλία για όσα γίνονται στην Ελλάδα:

"Οι γονείς μου όλη ημέρα ασχολούνται με την Ελλάδα. Θέλουν να γυρίσουν πίσω, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε κρίση, γιατί αγαπούν την πατρίδα μας. Αλλά δεν ανησυχούν για μένα γιατί ξέρουν ότι εδώ που ήρθα είναι μία νοικοκυρεμένη και υγιής ομάδα. Το βρίσκεις σπάνια στην Ελλάδα, ευχαριστιέσαι να παίζεις ποδόσφαιρο εδώ, αφοσιώνεσαι μόνο σε αυτό. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έχω αγωνιστεί όπου αντί να αφοσιωθείς στην μπάλα και να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι, σκέφτεσαι όλα τα άλλα. Τα παρέχουν όλα στον Αστέρα, μπορείς να δουλέψεις και να βελτιωθείς εδώ, κάνοντας και το παραπάνω βήμα."

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ