ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
Αστέρας, πανηγυρικό, Μπερτόγλιο INTIME SPORTS

Ο εξαιρετικός Αστέρας νίκησε 2-0 το ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη, έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλό του στο Europa League και πάει στην Πράγα για τον "τελικό" με τη Σπάρτα. Απαράδεκτοι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, δεν σταμάτησαν να πετούν φωτοβολίδες.

Τώρα ο Αστέρας μπορεί να ελπίζει. Η νίκη (2-0) του σε βάρος του ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του group K του Europa League, του επιτρέπει να πιστεύει πως μπορεί να κάνει την έκπληξη και να περάσει στους "32" της διοργάνωσης. Όλα για όλα με τη Σπάρτα στην Πράγα και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, απόλυτα προσηλωμένη απέναντι στους Κύπριους, ήταν καλύτερη και έφτασε πανγηγυρικά στο τρίποντο. Αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα είχε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. O Aστέρας είχε σκοράρει και στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια στην έδρα του στην Ευρώπη. Το ίδιο έκανε και στο 11ο.

Έφτασε στην πέμπτη ευρωπαϊκή του νίκη, στην πρώτη εφετινή, και επομένως η μοναδική εντός έδρας ήττα είναι αυτή από την Τότεναμ. Μελανό σημείο του αγώνα της Πέμπτης (5/11) η στάση των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, που πετούσαν διαρκώς φωτοβολίδες, άναψαν φωτιές στην κερκίδα που τους φιλοξένησε και το ματς διεκόπη για περίπου 14 λεπτά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Oliver Drachta (Αυστρία)

Βοηθοί: Roland Brandner, Stefan Kuehr (Αυστρία)

4ος: Roland Riedel (Αυστρία)

Γκολ: Μπερτόγλιο (2'), Γιάννου (45'+1')

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο (64' Χαμντανί), Λανθαρότε (63' Φούντας), Μάσα, Γιάννου (82' λ. τρ. Αλόκο).

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Μάριο Σέρζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (64' Αλεξάνδρου), Αρτυματάς (77' Χαραλαμπίδης), Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς, Πιατκόβσκι (46' Καβενάγκι), Βάντερ.

Κάρτες: Λανθαρότε (25'), Γιάννου (45'+1') - Αρτυματάς (43'), Αντωνιάδης (61')

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η βαθμολογία του ομίλου

(σε 4 ματς)

1. Σάλκε 8 (10-3)

2. Σπάρτα Πράγας 6 (6-4)

3. Αστέρας 4 (4-7)

4. ΑΠΟΕΛ 3 (2-8)

Η επόμενη αγωνιστική:

(26 Νοεμβρίου)

Σάλκε - ΑΠΟΕΛ

Σπάρτα Πράγας - Αστέρας

Το φιλμ του αγώνα

Με σχηματισμό 4-2-3-1 και τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Στάικος Βεργέτης. Οι Θεοδωρόπουλος και Μάσα πήραν αντίστοιχα τις θέσεις των Μπαντή και Παπαδόπουλου, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ενώ ο Παντελιάδης αυτή του τραυματία Γιαννούλη. Κάτω από τα γκολπόστ λοιπόν ο Θεοδωρόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Λούι, αριστερά ο Παντελιάδης, με τους Σανκαρέ και Ζησόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί μέσοι οι Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας, η μεσοεπιθετική τριάδα με τους Μπερτόγλιο, Λανθαρότε και Μάσα και ασφαλώς στην κορυφή ο Γιάννου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια από την άλλη χρησιμοποίησε τον Βάτερμαν στην εστία. Δεξί μπακ ο Σέρτζιο, αριστερό ο Αντωνιάδης, με στόπερ τους Καρλάο και Αστίθ. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής απαρτιζόταν από Αρτυματά, Βινίσιους και Μοράις, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Πιατκόφσκι, Στίλιτς και Βάντερ.

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Η εκκίνηση του Αστέρα στο ματς ήταν εκπληκτική. Γκολ στο 2' με τον Μπερτόγλιο, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, από σοβαρό λάθος του Αντωνιάδη που αντί να διώξει με δύναμη έδωσε πάσα στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό των Αρκάδων! Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα μετά το τέρμα των γηπεδούχων και η πρώτη σοβαρή απειλή ήρθε στο 17' Ο Στίλιτς μέσα στην περιοχή της ομάδας της Τρίπολης έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Μπερτόγλιο πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Οι Κύπριοι είχαν την υπεροχή. Δηλαδή την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα νευρικότητα στο παιχνίδι τους, πολλές άστοχες μεταβιβάσεις και ενώ οι "κυανοκίτρινοι" κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα δίχως ιδιαίτερη... κόπωση. Αυτά έβλεπε ο Κετσπάγια και "τρελαινόταν". Όπως ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα, έτσι έκλεισε. Με δεύτερο γκολ. Μπερτόγλιο στον Μάσα, σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Γιάννου και 2-0! Στο 45'+1'!

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Ο Μπερτόγλιο θα μπορούσε να στείλει και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το χτύπημα φάουλ στο 51' πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Γεωργιανός τεχνικός έριξε στο ματς στο δεύτερο μισό τον Καβενάγκι, μήπως και γυρίσει το... πράγμα. Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 56'. Ο Στίλιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Βεργέτης αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον καλύτερο παίκτη του, τον Μπερτόγλιο, ώστε να κρατηθεί το 2-0. Για αυτό έβαλε στο ματς τον Χαμντανί, που είναι κλασικός κόφτης. Ο Στίλιτς απείλησε και πάλι τον Θεοδωρόπουλο, αυτή τη φορά στο 67'. Το καλοτραβηγμένο σουτ, ωστόσο, με το αριστερό στην κίνηση, πέρασε εκτός εστίας. Έβλεπαν την κακή εμφάνιση της ομάδας τους οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και είπαν να ξεσπάσουν στο 68'. Πώς; Ρίχνοντας ένα σωρό φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Αυστριακός ρέφερι να διακόψει για περίπου 14 λεπτά τον αγώνα, αφού προηγουμένως ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA, για να δει πώς θα κινηθεί. Αν δηλαδή συνεχίσει ή όχι την αναμέτρηση.

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Περισσότερο κακό στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ έκανε η διακοπή, μια και με την επανέναρξη του ματς οι Αρκάδες έχασαν καλές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 73', λεπτό κατά το οποίο ο Μάσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε ο Βάτερμαν. Η άλλη στο 76', όταν το σουτ του Γιάννου εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ. Ακολούθησε και τρίτη, με σουτ του Φούντα στο 81' που πέρασε άουτ. Το δυσάρεστο ήταν που ο Γιάννου γύρισε το αριστερό του πόδι και έγινε αλλαγή στο 82'. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα. Αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμεναν.

Ο MVP του αγώνα

Φακούντο Μπερτόγλιο. Αυτός ο "δαιμόνιος" Αργεντίνος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, να "τρυπήσει" με τις μπαλιές του την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και γενικά να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους Κύπριους το διάστημα που αγωνίστηκε. Έγινε αλλαγή από τον Στάικο Βεργέτη προκειμένου να γίνει πιο αμυντικογενές το σχήμα και να διατηρηθεί το προβάδισμα.

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα. Σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γιάννου έκανε το 2-0 και "έκοψε" τα πόδια των αντιπάλων. Διαφορετικό να μπεις στο δεύτερο μέρος με 1-0 και άλλο με 2-0.

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Αυστριακός Ντράχτα πέρασε απαρατήρητος. Όποτε χρειάστηκε να "κιτρινίσει" το έπραξε σωστά, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν υπήρξε κάποια φάση που να τον δυσκόλεψε. Κοινώς, εξαιρετικός. Και αυτός και οι βοηθοί του.

Μας άρεσε

Το παιχνίδι του Αστέρα. Αυτή τη φορά οι "κυανοκίτρινοι" ήταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους, βρήκαν δύο φορές στόχο, ενώ αμυντικά τα πήγαν περίφημα. Περιόρισαν αισθητά τους αντιπάλους τους, ο Καβενάγκι ήταν άφαντος όσο έπαιξε και συνολικά ήταν μία πολύ μεστή εμφάνιση. Άξιος νικητής ο Αστέρας.

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Το παρατράβηξαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Έριχναν τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη. Και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. Ειδικά στο 68' τις έριξαν απανωτές και μάλιστα σε ένα σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωματικοί. Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Για να καταλάβει κανείς, ουδείς εκ των περίπου 1000 υποστηρικτών του ΑΠΟΕΛ ήθελε να καυγαδίσει με αυτούς του Αστέρα. Μάλλον αψυχολόγητη η ενέργειά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Άναψαν φωτιά στην κερκίδα που τους φιλοξένησε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του γηπέδου να προσπαθούν να τη σβήσουν.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

"Φωτοβολίδα" ο Αστέρας, 2-0 το ΑΠΟΕΛ
TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ