Επίσημη διαμαρτυρία για το χωράφι του ΔΑΚ Γάλλου - Αστέρας Τρίπολης - SPORT 24
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 

Επίσημη διαμαρτυρία για το "χωράφι" του ΔΑΚ Γάλλου

Επίσημη διαμαρτυρία για το "χωράφι" του ΔΑΚ Γάλλου

Ο Αστέρας απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, για την επιλογή του γηπέδου στο Ρέθυμνο στο οποίο αντιμετώπισε τον Κισσαμικό (photos, videos)

O Aστέρας νίκησε με 3-1 τον Κισσαμικό στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι άνθρωποι της αρκαδικής ομάδας είχαν τρομερά παράπονα από την άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, σε σημείο να προχωρήσουν σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, για την επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Στον Αστέρα θυμίζουν ότι έχει γίνει αποδεκτή πρόταση ώστε τα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων Κυπέλλου να πληρούν προδιαγραφές εγκαταστάσεων ανάλογες με αυτές των γηπέδων της Super League, κάτι που δεν συνέβη ούτε και την περσινή περίοδο. Στην επιστολή παραθέτουν και τους τραυματισμούς από τις περσινές εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αιγινιακό και Τύρναβο.

Αναλυτική η επιστολή του Αστέρα:

Θέμα: Αγώνες Κυπέλλου 1ης Φάσης - Γήπεδα

"Αξιότιμοι κύριοι,

όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 κατατέθηκε στην ΕΠΟ πρόταση προκειμένου τα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων Κυπέλλου να πληρούν ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ εγκαταστάσεων ανάλογες με αυτές των γηπέδων της Super League. Η πρόταση αυτή έγινε ΑΠΟΔΕΚΤΗ από την ΕΠΟ και προβλέφθηκε στο σχετικό κανονισμό. 

Κατά την περίοδο 2014-2015 η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αγωνίστηκε για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου στο γήπεδο του Αιγινιακού (Αιγίνιο), σε έναν ΑΘΛΙΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αγωνιστικό χώρο, ενώ για τις συνθήκες σε αποδυτήρια και στους άλλους χώρους της εγκατάστασης καλύτερα ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση. Στο τέλος της αναμέτρησης, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι Jeronimo Barrales, Richie Kitoko και Τάσος Τσοκάνης έμειναν εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό χρονικό διάστημα, με συνέπεια ο ΑΣΤΕΡΑΣ να χάσει αρκετή από τη δυναμική του, τόσο σε παιχνίδια πρωταθλήματος όσο και σε αυτά της Ευρώπης. 

Την ίδια σεζόν, για την 3η αγωνιστική ο ΑΣΤΕΡΑΣ κλήθηκε ν' αγωνιστεί σε ακόμη ένα χωράφι (εκτός εισαγωγικών). Αυτή τη φορά ήταν το γήπεδο Αλκαζάρ στη Λάρισα, εναντίον της ομάδας του Τυρνάβου, όπου ο αγωνιστικός χώρος μόνο για βοσκή προβάτων προσφερόταν. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν ο ποδοσφαιριστής Ederson Tormena, ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ, ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ. Από τον ίδιο αγώνα, αποκόμισαν μικρότερους τραυματισμούς, οι Εμμανουήλ Γογονάς και Τάσος Παπαχρήστος.

Και μετά από όλα αυτά, φτάσαμε στην Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ η Επιτροπή Κυπέλλου… έκανε το θαύμα της και έστειλε την ομάδα μας να αγωνιστεί στο γήπεδο της Επισκοπής στο Ρέθυμνο (ΔΑΚ Γάλλου). Η εικόνα του αγωνιστικού χώρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού. Επρόκειτο για ένα ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΕΝ, το οποίο μόνο για ποδοσφαιρικό αγώνα δεν προσφερόταν. Αποτέλεσμα αυτού του αγωνιστικού χώρου ήταν να παιχθεί άθλιο ποδόσφαιρο και όπως ήταν αναμενόμενο, να αποκομίσουν τραυματισμούς οι ποδοσφαιριστές μας Ελίνι Δημούτσος, Moukam Mekontso, Richie Kitoko και Τάσος Τσοκάνης.

Με πλήρη συναίσθηση και ευθύνη των όσων αναφέρουμε στην επιστολή και απευθυνόμενοι προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση που προκύπτει από τους κανονισμούς για την ΤΗΡΗΣΗ όλων των προδιαγραφών σχετικά με τους αγωνιστικούς χώρους, προκειμένου να ΜΗΝ διεξάγονται αγώνες σε τέτοια χωράφια καθότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές, ΟΛΩΝ των ομάδων. 

Αποτελεί βασική υποχρέωσή σας να σέβεστε τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, το κύρος των αγώνων, την ποιότητα του θεάματος όπως επίσης ΚΑΙ τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι ομάδες της Super League. Όπως καλά γνωρίζετε, οι ομάδες της Super League ξοδεύουν τεράστια ποσά για την ποιότητα των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους. Αυτό συμβαίνει τόσο για την προστασία των ποδοσφαιριστών από τραυματισμούς, όσο και για την ποιότητα του θεάματος. 

Σας καλούμε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής, να κάνετε σωστά τη δουλειά σας και να ελέγχετε τα γήπεδα στα οποία ορίζετε να γίνονται οι αγώνες Κυπέλλου, ώστε ΝΑ ΜΗΝ κληθούμε ξανά να αγωνιστούμε σε ΧΩΡΑΦΙΑ.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επιφυλάσσεται να καταθέσει μηνύσεις κατά των υπευθύνων της Επιτροπής Κυπέλλου, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους αναφορικά με την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στους οποίους ορίζει να τελεσθούν οι αγώνες. Σας εφιστούμε την προσοχή όπως μεριμνήσετε από τούδε και στο εξής, οι αγωνιστικοί χώροι των επόμενων αγώνων του Κυπέλλου που θα δώσει η ομάδα μας, να τηρούν τα στάνταρ της Super League προκειμένου να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Σε αντίθεση περίπτωση, επιφυλασσόμαστε υπέρ παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ"

 SHARE:
GROOMING

GROOMING

Πέντε συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος

Απλά, καθημερινά, αλλά κρίσιμα λάθη που κάνεις και σου προσθέτουν χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Να φας έχεις, να πληρώσεις την τράπεζα δεν έχεις;

Παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων 900.000 ευρώ, εταιρίες και δικηγορικά γραφεία φέρονται να κινούνται εκτός θεσμικού πλαισίου με όρους προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές... Το NEWS247 διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το αθηναϊκό γκράφιτι που έγινε παγκόσμιο viral

H μεταμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου και σφραγισμένου σπιτιού κοντά στον Σταθμό Λαρίσης έχει γίνει θέμα θαυμασμού και συζήτησης στον κυβερνοχώρο. Δείτε το πριν και το μετά του κτηρίου

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24