ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αστέρας Τρίπολης-Μάιντς 3-1

Αστέρας Τρίπολης-Μάιντς 3-1
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 3-1 της Μάιντς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" χάρη σε δυο γκολ του Μάτσα και ένα του Ντε Μπλάσις και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ του Europa League. Παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Βεργέτη. (VIDEOS)

Την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Αστέρας Τρίπολης επικρατώντας της Μάιντς με 3-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Μια πανάξια πρόκριση για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη που έδειξε και στα δυο παιχνίδια με τους Γερμανούς ότι ήταν ανώτερη και την άξιζε περισσότερο.

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό ΄χώρο και παρά το 1-1 από τον Κου στο 40' και το γεγονός ότι ήθελαν δυο γκολ δεν τα παράτησαν και το κυνήγησαν μέχρι το τέλος όπου βρήκαν δυο γκολ από τον Μάτσα ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Τρίπολης στα ουράνια.

Ο προπονητής των Αρκάδων ρίσκαρε και μέχρι τέλους κυνήγησε και ο ίδιος την πρόκριση καθώς με τις αλλαγές του ώθησε και τους παίκτες του να πιέσουν περισσότερο και να φτάσουν στα γκολ που θα έδιναν την νίκη επί των Γερμανών. Είναι χαρακτηριστική η αλλαγή του Σανκαρέ στο 83' που αποτέλεσε σημείο κλειδί με τον Σενεγαλέζο να παίζει ως σέντερ φορ αρχικά προκειμένου να βοηθήσει στην επίθεση και εν συνείχε ως στόπερ.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκλεισε σωστά την Μάιντς, την περιόρισε και μόνο όταν οι Αρκάδες ανοίχτηκαν οι Γερμανοί βρήκαν χώρο που όμως δεν στοίχισε στην ομάδα της Τρίπολης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (83' Σανκαρέ), Κουρμπέλης, Ρόλε, Μουνάφο (58' Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29' Ουσέρο), Μάτσα, Ντε Μπλάσις

ΜΑΙΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνκσι, Νοβέσκι, Μπελ, Παρκ (74' Ντίας), Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Μόριτς, Μάλι (85' Σότο), Κου (69' Χάρα), Οκαζάκι

Γκολ: 30' Ντε Μπλάσις, 68'-87' Μάτσα/40' Κου

Κίτρινες Κάρτες: 38' Παντελιάδης, 58' Μάτσα, 58' Λουι/23' Μπάουμγκαρτλινγκερ, 44' Νοβέσκι, 56' Μόριτς

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έδειξε με το καλημέρα ότι δεν τους φοβάται

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξε στην Μάιντς ότι δεν την φοβάται. Αρχικά στο 5' σουτ του Ρόλε έφυγε έξω και εν συνεχεία στο 7' ο Ντε Μπλάσις από κοντά δεν βρήκε την μπάλα σε φάουλ από τα αριστερά για να την στείλει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 29' αποχώρησε ο καλύτερος παίκτης του πρώτου αγώνα ο Μπαντιμπανγκά και στην θέση του πέρασε ο Ουσέρο.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ και μάλιστα τι γκολ από τον Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός βρέθηκε πλάγια αριστερά σήκωσε το κεφάλι για να κάνει σέντρα σουτ η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρόλε βρέθηκε σχεδόν στην ίδια θέση και επιχείρησε να προλάβει αυτή τη φορά την έξοδο του Κάριους ο οποίος έδιωξε με τον ώμο.

Πρώτη φάση με γκολ στο 40' για την Μάιντς

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 40' ουσιαστικά δεν είχαν δεχτεί καμία φάση από την Μάιντς που ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Κου στο 40' πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε δυο αντιπάλους και με ωραίο σουτ από πλάγια έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και μέχρι την λήξη του ματς είχαν δυο καλές στιγμές. Αρχικά στο 44' σε αντεπίθεση με σουτ του Μπροζίνσκι να φεύγει κόρνερ και με την εκτέλεση του ο Μπελ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους και οι Γερμανοί ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως έκλεισαν το πρώτο με δοκάρι. Ήταν το 59' όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκάι η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση καθώς στο 65' ο Λούι βγήκε πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα ο Μάτσα πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Κάριους να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντε Μπλάσις έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Μάιντς έδιωξε με τα πόδια.

Πάλεψε για την πρόκριση και την πήρε

Τρία λεπτά αργότερα όμως οι παίκτες του Αστέρα έκρυψαν την μπάλα και έφτασαν στο γκολ. Ο Μπακασέτας έκανε ωραία το 1-2 με τον Ντε Μπλάσις ο οποίος βγήκε τετ α τετ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε τον επερχόμενο Μάτσα ο οποίος με πλασέ κέρδισε Κάριους δίνοντας προβάδισμα στους Αρκάδες και ελπίδες πρόκρισης.

Οι ποδοσφαιριστές της Μάιντς προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 70' ο Οκαζάκι βγήκε με τον Θεοδωρόπουλο και υπό την πίεση του Ζησόπουλου έσκαψε από πάνω του την μπάλα αλλά ο Αστέρας στάθηκε τυχερός καθώς αυτή βασανιστικά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε έξω.

Ο Αστέρας συνέχιζε να ψάχνει το γκολ και στο 83' ο Βεργέτης έκανε μια ακόμα κίνηση καθώς πέρασε τον Σανκαρέ ως σέντερ φορ προκειμένου να πάρει μια κεφαλιά και να βοηθήσει στα στημένα. Με το καλημέρα στο ματς ο Σενεγαλέζος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 86' όμως ο Λούι έκανε την σέντρα από το χώρο του κέντρου ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πλάγια αριστερά στον Μάτσα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε σκορ πρόκρισης στον Αστέρας Τρίπολης.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης από τον Μάτσα καθώς σε εκείνο το σημείο οι Αρκάδες έκρυψαν την μπάλα με τους Μπακασέτα, Ντε Μπλάσις και Μάτσα να είναι ο τελικός αποδέκτης και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Εκείνο το γκολ ουσιαστικά ήταν που έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους παίκτες της ομάδας της Τρίπολης και τους έκανε να ψάξουν με μεγαλύτερο πείσμα την νίκη-πρόκριση.

Ο διαιτητής

Ο Σερζ Γκουμιελνί ήταν άριστος σε όλη την διάρκεια του αγώνα παίζοντας 50-50 το ματς και μην δίνοντας το δικαίωμα σε καμία ομάδα για να διαμαρτυρηθεί. Όλες οι κάρτες που έβγαλε ήταν σωστές ενώ ήταν δίπλα σε όλες τις φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάτσα με τα δυο γκολ που πέτυχε παίρνει σίγουρα τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι του Αστέρα. Ο Αργεντινός είχε μάλιστα και ένα δοκάρι ενώ και στα δυο τέρματα που σημείωσε ήταν ψύχραιμος για να κάνει το πλασέ όπως έπρεπε και να νικήσει τον Κάριους που ήταν πολύ καλός.

Αστέρας Τρίπολης-Μάιντς 3-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν παράτησε το παιχνίδι και την πρόκριση μέχρι το 90' της αναμέτρησης. Δεν φοβήθηκε την 7η ομάδα της Μπουντεσλίγκα και δεν πτοήθηκε ούτε από την ήττα στο πρώτο ματς, ούτε από την ισοφάριση στο παιχνίδι της Τρίπολης. Παίκτες και προπονητής πίστεψαν στην νίκη μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν.

Αστέρας Τρίπολης-Μάιντς 3-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Το ότι δεν γέμισε το γήπεδο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι έπρεπε όλοι οι φίλοι της Τρίπολης να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια του Αστέρα. Ο κόσμος ναι μεν ήταν αρκετός αλλά δεν υπήρξε Sold Out και σίγουρα αυτό δεν ήταν καλό. Τώρα βέβαια και μετά την πρόκριση οι παίκτες του Αστέρα θα περιμένουν στο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League να δουν κατάμεστο το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Αστέρας Τρίπολης-Μάιντς 3-1
INTIME SPORTS
TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ