ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αλήθειες και πραγματικότητα για το γήπεδο του Αστέρα

Αλήθειες και πραγματικότητα για το γήπεδο του Αστέρα
INTIME SPORTS

Ανακαίνιση του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης; Νέο κλειστό γήπεδο, όπως αναφέρει δημοσίευμα; Ανοίγουμε τον "καυτό" φάκελο του γηπέδου του Αστέρα.

Ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα "Live Sport" θέλει τους ιδιοκτήτες του Αστέρα να έχουν επαφές για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου. Μιλώντας με ανθρώπους των κιτρινομπλέ, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το φάκελο "Γήπεδο: αλήθειες και πραγματικότητα".

Να ξεκινήσουμε από τη βούληση του Γιάννη Καϋμενάκη και του Δημήτρη Μπάκου να δημιουργούν συνεχώς καλύτερες συνθήκες, όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αστέρα, που έτσι κι αλλιώς μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, αλλά και για τον κόσμο του.

Η συζήτηση για το γήπεδό του, λοιπόν, είναι πάντα είναι "ανοιχτή" με την υποσημείωση φυσικά ότι τέτοια σπουδαία εγχειρήματα απαιτούν κόπο, χρόνο και βέβαια μεγάλη υπομονή. Και την παρούσα στιγμή δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσδοκίες στον κόσμο ότι ξεκινά κάτι άμεσα,

Από την Τρίπολη τονίζουν ότι οι ιδιοκτήτες του Αστέρα εδώ και πολύ καιρό ψάχνουν τον τρόπο για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το γήπεδο. Όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά και στην πραγματικότητα το έχουν προαναγγείλει. "Θέλουμε να κάνουμε το γήπεδο που ονειρευόμαστε και μας αρέσει", είχε δηλώσει ο Γιάννης Καϋμενάκης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Αρκαδία 93.8 τον περασμένο Ιανουάριο.

Φάκελος ανακαίνιση

Στον Αστέρα, λοιπόν, αναζητούντον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βελτιώσουν τις γηπεδικές συνθήκες για την ομάδα και τον κόσμο που τις επισκέπτεται. Η μία σκέψη αφορά στο υπάρχον γήπεδο, που όμως παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες. Καταρχάς, διότι στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στον Δήμο. Επιπλέον είναι πολύ δύσκολονα χτίσεις κάτι καινούριο πάνω σε κάτι παλιό. Με λίγα λόγια, να μετατραπεί το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης- με κάποιες "ενέσεις" ανακαίνισης- στο στολίδι που ονειρεύονται τόσο οι άνθρωποι του συλλόγου όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Ήταν πολύ χαρακτηριστικόαυτό που είχε πει ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα σε εκείνη τη συνέντευξη: "Το γήπεδο είναι σε μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου πόλεως. Αυτό μας προκαλεί προβλήματα σε πολλά που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε πιάσει τα όρια της πολεοδομίας. Θα κάνουμε παρανομίες αν προσπαθήσουμε να βάλουμε στέγαστρο ή κάποια άλλη κερκίδα. Μας έχουν υποσχεθεί πως θα μπει στο σχέδιο για να έχουμε περισσότερες πολεοδομικές ελευθερίες. Εχουμε δώσει σχέδιο στην Γενική Γραμματεία, έχει εγκριθεί, όμως πρέπει να μπει στο σχέδιο. Θέλουμε να βελτιώσουμε το γήπεδό μας. Κάθε χρόνο το κάνουμε, αλλά δεν θέλουμε και να παρανομήσουμε. Περιμένουμε να μπει στο σχέδιο για να κάνουμε το γήπεδο που ονειρευόμαστε και μας αρέσει. Ξέρουμε πως βρέχει, πως κάνει κρύο, πως χιονίζει, πως ο κόσμος υποφέρει. Κάνουμε ό,τι μπορούμε".

Φάκελος νέο (κλειστό)

Η δεύτερη σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και καιρόείναι η δημιουργία ενός νέου γηπέδου. Τα τελευταία λόγια του Γιάννη Καϋμενάκη για τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο, ήταν από τότε μια πρώτη ένδειξη ότι φαίνεται να εξετάζεται ακόμα και η κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου, που θα προστατεύει από κρύα, βροχές και χιόνια. Φαινόμενα που μάλιστα είναι πολύ συχνά στην Τρίπολη.

Είναι πολύ λογικό να πιστεύουν στον Αστέραότι ένα τέτοιο γήπεδο θα μπορούσε να συγκεντρώνει 5.000-6.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Ένα γήπεδο για τον Αστέρα ζεστό, όμορφο, ασφαλές, προστατευμένο. Και βέβαια, δικό του! Αλλά, με αφορμή και σε όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα για τις σκέψεις των ανθρώπων του Αστέρα, χρειάζεται ακόμα να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το τι μπορεί να συμβεί.

Για την ώρα οι άνθρωποι του συλλόγουεπεξεργάζονται την καλύτερη δυνατή λύση. Αλλά και μόνο που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία, σημαίνει ότι έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν για τον Αστέρα πολύ καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ακόμα και αν δεν έχουν τη βοήθεια κανενός σε ό,τι κάνουν για μια ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια διαφημίζει την Αρκαδία και την Πελοπόννησο και τις εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ούτε βέβαια από τον Δήμο, που απλώς προσπαθεί να καρπωθεί περιστασιακά κάποιες από τις επιτυχίες, ούτε βέβαια από την Περιφέρεια όπως μας σημειώνουν με χαρακτηριστικό τρόπο οι άνθρωποι των κιτρινοπλέ.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ