ΑΡΣΕΝΑΛ

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Είναι αργός ο Εζίλ"

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Είναι αργός ο Εζίλ"

Κριτική στον Μεσούτ Εζίλ άσκησε ο πρώην άσος της Άρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, τονίζοντας πως ο Γερμανός είναι αργός και θα πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός με τη φανέλα των Λονδρέζων.

Η Άρσεναλ έδωσε έναν σκασμό λεφτά το καλοκαίρι του 2013 (42.500.000 λίρες) για να φέρει από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μεσούτ Εζίλ, όμως ο Γερμανός διεθνής άσος είχε κάποια προβλήματα προσαρμογής και δεν ικανοποίησε αρκετά στην πρώτη του σεζόν στο "Emirates".

Φέτος βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη μοίρα, παρόλα αυτά ο πρώην άσος της Άρσεναλ Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν δίστασε να βάλει την ετικέτα "αργός" κάτω από το όνομα του Εζίλ και να δηλώσει ευθαρσώς πως ο πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γερμανίας επιβάλλεται να γίνει πιο αποφασιστικός στο παιχνίδι του όταν αγωνίζεται για λογαριασμό των "κανονιέρηδων".

"Μιλάμε για την Άρσεναλ και για το γεγονός ότι δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για έναν παίκτη αλλά ξεχνάμε ότι το έκαναν αυτό με τον Εζίλ παίρνοντας ένα ρίσκο.

Είναι πάντα δύσκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί όταν έρχεται από την Ισπανία, πολλές φορές δεν γίνεται γρήγορα η προσαρμογή του. Μου αρέσει πραγματικά ως παίκτης αλλά μερικές φορές μέσα στο παιχνίδι δείχνει να είναι ιδιαίτερα αργός αν και διαθέτει την ποιότητα για να αλλάξει το παιχνίδι.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Είναι αργός ο Εζίλ"
© MARK LEECH / OFFSIDE

Με την ποιότητά του μπορεί να γίνει πιο καθοριστικός για την Άρσεναλ", τόνισε ο 38χρονος άσος, ο οποίος υπογράμμισε και την ανάγκη της ομάδας του Βορείου Λονδίνου να επιστρέψει στους τίτλους.

"Τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ δεν είναι σε θέση να συναγωνιστεί τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι επειδή εκείνες ξοδεύουν χρήματα σε μεγάλα ονόματα και αυτό δεν είναι στην κουλτούρα της Άρσεναλ.

Ήταν σημαντικό για αυτούς που κατέκτησαν πέρυσι το Κύπελλο Αγγλίας αλλά μία ομάδα όπως η Άρσεναλ χρειάζεται περισσότερα και ελπίζω να βρουν τον τρόπο να πετύχουν αυτό που έχουν πάντα ως στόχο.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Είναι αργός ο Εζίλ"
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Εάν δείτε την Τσέλσι, ξοδεύουν πολλά χρήματα για έναν παίκτη όπως για παράδειγμα ο Ντιέγκο Κόστα και εκείνος έχει προσαρμοστεί και σκοράρει πολλά γκολ. Αυτό δούλεψε για αυτούς αλλά δεν είναι εύκολο για την Άρσεναλ".

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο πρωτάθλημα για την Άρσεναλ ήρθε το 2004, σε μία σεζόν που η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατέκτησε αήττητη τον τίτλο (για αυτό απέκτησε και το προσωνύμιο Invincibles) έχοντας απολογισμό 26 νίκες και 12 ισοπαλίες.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ