ΑΡΣΕΝΑΛ

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τιερί Ανρί για τον εορτασμό των 125ων γενεθλίων της και ο Γάλλος άσος ξέσπασε σε λυγμούς κατά την ομιλία του (photos+videos).

Φορώντας ένα ερυθρόλευκο κασκόλ στο λαιμό και έχοντας για συνοδεία την κόρη του Τέα, ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Λονδρέζων (226 γκολ) πήρε το λόγο μετά την αποκάλυψη του αγάλματός του έξω από το "Emirates Stadium" και τόνισε ότι η Άρσεναλ θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά του.

"Δεν σκέφτηκα ποτέ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι θα είχα ένα άγαλμα όπως αυτό μπροστά στο στάδιο της ομάδας που αγαπώ και υποστηρίζω", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο 34χρονος επιθετικός, και συνέχισε:

"Η εικόνα που δείχνει το άγαλμα δίνει το τέλειο παράδειγμα για την αγάπη που έχω προς το σύλλογο. Το να έχω γονατίσει και να έχω πίσω μου το Emirates Stadium και το Χάιμπουρι είναι κάτι το εκπληκτικό.

Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τους οπαδούς, ήσασταν πάντα ξεχωριστοί και εγώ προσπαθούσα πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ξέρω ότι υπήρχαν φορές που αυτό δεν ήταν αρκετό αλλά θα δίνω τα πάντα στο γήπεδο για σας και τον σύλλογο.

Είναι λίγο παράξενο να σκέφτομαι τον αριθμό των σπουδαίων παικτών που έχουν παίξει για την Άρσεναλ και εγώ να βρίσκομαι εδώ. Θα πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους γιατί δεν θα ήμουν σε θέση να βρίσκομαι εδώ και να γονατίζω μπροστά από αυτό το στάδιο, χωρίς αυτούς.

Επιπλέον, θα πρέπει να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους κοντινούς μου φίλους...". Στο σημείο εκείνο ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης που έτρεχαν από τα μάτια του (το πλήθος φώναξε ρυθμικά το όνομά του), για να πει αμέσως μετά:

"Ξέρω ότι μερίδα του Τύπου με ξέσκιζε επειδή δεν έδειχνα συναίσθημα. Λοιπόν, εδώ είμαστε, δείχνω τώρα συναίσθημα για το σύλλογο που αγαπώ, Ό,τι και αν κάνω, το κάνω με την καρδιά μου.

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω την Άρσεναλ που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ μπροστά σε αυτό το σύλλογο που αγαπώ. Για μία φορά κανονιέρης, για πάντα κανονιέρης", κατέληξε.

Ο Ανρί, ο οποιός πανηγύρισε στην οκταετία του στην Άρσεναλ (1999-2007) δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και ισάριθμα Κύπελλα ενώ ήταν φιναλίστ στον τελικό του Champions League το 2006 (Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 2-1), αποκάλυψε επίσης ότι θα του άρεσε πολύ να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Άρσεναλ ως προπονητής, όταν όμως θα έχει ήδη αποχωρήσει ο "μέντοράς" του Αρσέν Βενγκέρ.

Από την πλευρά του, ο Αλσατός τεχνικός εξήρε τον συμπατριώτη του, χαρακτηρίζοντάς τον παίκτη-πρότυπο και υπόδειγμα επαγγελματία.

"Ο Τιερί αξίζει την τιμή που του γίνεται και είμαι πολύ υπερήφανος που το ζω από κοντά. Η εξαιρετική του καριέρα οφείλεται στην κλάση του. Είναι ένας παίκτης που είχε όλα όσα μπορεί να ονειρεύται ένας προπονητής του.

Δύναμη, τεχνική, αντοχή, ευστροφία, αφοσίωση στη δουλειά του, ενώ είχε μία πολύ σοβαρή ζωή. Είναι υπόδειγμα αθλητή που κέρδισε τα πάντα στον κόσμο μας. Τιερί, ήσουν πραγματικά ξεχωριστός", ολοκλήρωσε την ομιλία του ο τεχνικός της Άρσεναλ.

Να σημειωθεί ότι ο Τιερί Ανρί είναι το ένα από τα τρία πρόσωπα που επέλεξε να τιμήσει η Άρσεναλ για τα 125 χρόνια ιστορία της, με τον θρυλικό προπονητή Χέρμπερτ Τσάπμαν (προπονητής της ομάδας από το 1925 μέχρι το 1934) και τον πρώην αρχηγό Τόνι Άνταμς (19 χρόνια στους Λονδρέζους) να έχουν και αυτοί τη θέση τους -μέσω μπρούτζινου αγάλματος- έξω από το γήπεδο.

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Συγκινημένος κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του ο Ανρί

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Το άγαλμα προς τιμήν του Τιερί Ανρί

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Το άγαλμα προς τιμήν του Τόνι Άνταμς

Το άγαλμα και το... κλάμα του Ανρί!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Το άγαλμα του Χέρμπερτ Τσάπμαν

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ