ΑΡΣΕΝΑΛ

To τρομερό στατιστικό της Άρσεναλ τον Νοέμβριο

To τρομερό στατιστικό της Άρσεναλ τον Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος παραμένει "καταραμένος" για την Άρσεναλ σε ό,τι αφορά στη συγκομιδή βαθμών, όμως ένα τρομερό στατιστικό στις φετινές αναμετρήσεις της Premier League, αλλά και του Champions League την κράτησαν ζωντανή.

Ο Νοέμβριος παραμένει "καταραμένος" για την Άρσεναλ, καθώς απ' το 1996, όταν την τεχνική ηγεσίας της ομάδας ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ, είναι ο χειρότερος μήνας σε συγκομιδή βαθμών. Οι "κανονιέρηδες" κατακτούν μόλις 1.59 βαθμούς ανά παιχνίδι, ενώ αντίθετα τον Μάρτιο, ο οποίος είναι ο καλύτερος μήνας τους, έχουν 2.18 πόντους κατά μέσο όρο.

Φέτος, η Άρσεναλ πήρε 5 απ' τους 9 βαθμούς που διεκδίκησε στην Premier League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Τότεναμ (1-1) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1), ενώ επικράτησε με 3-1 της Μπόρνμουθ. Παράλληλα, σε δύο αναμετρήσεις για το Champions League, η αγγλική ομάδα επιβλήθηκε με 3-2 της Λουντογκόρετς και έφερε ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) στο "Emirates".

Η απουσία του Σάντι Καθόρλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία των "κανονιέρηδων", όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα, αν δεν υπήρχε ένα ξεχωριστό στατιστικό που τους κράτησε ζωντανούς Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία "Opta", η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τα 10 απ' τα 11 σουτ που βρήκαν εστία στους συγκεκριμένους αγώνες. Δηλαδή, είχε ποσοστό ευστοχίας 90,9%!

Γενικότερα, η Άρσεναλ έχει το καλύτερο ποσοστό στην Premier League απ' τη σεζόν 2008-09, όταν κι άρχισαν οι μετρήσεις απ' την "Opta", αφού οι παίκτες της στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα ανά 5 σουτ (20,59%). Ακολουθούν η Τσέλσι με 18,95%, η Λίβερπουλ με 18,18% και η Σίτι με 18,11%.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ