ΑΡΣΕΝΑΛ

Το συγκινητικό "αντίο" της Άρσεναλ στον Βενγκέρ

Το συγκινητικό "αντίο" της Άρσεναλ στον Βενγκέρ
MIKE EGERTON/PA VIA AP

Ο Αρσέν Βενγκέρ ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Άρσεναλ και αποθεώθηκε τόσο από τους φίλους των "κανονιέρηδων" όσο και από τους αντιπάλους. Δείτε τι συνέβη στο "αντίο" του.

Μετά από 22 χρόνια, 1.235 παιχνίδια, 707 νίκες, 280 ισοπαλίες, 248 ήττες, 2.298 γκολ υπέρ, 1.227 γκολ κατά, 17 τρόπαια και μία αήττητη σεζόν, Αρσέν Βενγκέρ ολοκλήρωσε τη θητεία του ως προπονητής της Άρσεναλ με νίκη 1-0 στην έδρα της Χάντερσφιλντ.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Αλσατό προπονητή, ο οποίος απόλαυσε την καθολική αναγνώριση και αγάπη από τους φίλους τόσο των "κανονιέρηδων", όσο και των αντιπάλων. Από την άφιξή του στο "Τζον Σμιθ", ο κόσμος τον χειροκρότησε, για τελευταία φορά με αυτήν την ιδιότητα.

Το συγκινητικό "αντίο" της Άρσεναλ στον Βενγκέρ
MIKE EGERTON/PA VIA AP

Πριν από τη σέντρα στην αναμέτρηση, οι άνθρωποι των γηπεδούχων φρόντισαν να τιμήσουν από την πλευρά τους τον 68χρονο προπονητή, με τον ομόλογό του της Χάντερσφιλντ, Ντέιβιντ Βάγκνερ, να τον παραδίδει μία πλακέτα.

Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για το παιχνίδι, τον περίμενε ένα pasillo και για ακόμα μία φορά χειροκρότημα από τους 25.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για το φινάλε της σεζόν. Ο Βενγκέρ κατευθύνθηκε προς το πέταλο των φιλοξενουμένων, όπου υποκλίθηκε στους οπαδούς της Άρσεναλ.



Οι τελευταίοι, μετά από χρόνια κριτικής και προσβολών εναντίον του προπονητή της ομάδας τους, αυτήν τη φορά ήταν ενωμένοι και φώναζαν συνεχώς το όνομά του. Μάλιστα, το... καθιερωμένο αεροπλανάκι που πετάει πάνω από γήπεδα, δεν είχε το μήνυμα "Wenger Out" πια, αλλά το "Ευχαριστούμε Αρσέν. Θα μας λείψεις κι εσύ".

Το συγκινητικό "αντίο" της Άρσεναλ στον Βενγκέρ
MIKE EGERTON/PA VIA AP

Το συγκινητικό "αντίο" της Άρσεναλ στον Βενγκέρ
MIKE EGERTON/PA VIA AP

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο λογαριασμός των Λονδρέζων στο twitter "τιτίβιζε" διάφορα μηνύματα για τον Βενγκέρ.











Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν και το πιο εμβληματικό, ήταν ο αποχαιρετισμός στον Βενγκέρ: "Για 22 χρόνια, για 1.235 παιχνίδια, για 49, 49 χωρίς ήττα, για επτά κύπελλα, για τρία πρωταθλήματα, για δύο double, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο 'Ολντ Τράφορντ' και το 'Γουάιτ Χαρτ Λέιν', για το Wengerball, για τους Incincibles, για τη συνολική αγάπη και αφοσίωση, θέλουμε να πούμε Merci Arsène".

Δεν ήταν μόνο η Άρσεναλ που είπε "αντίο" στον Βενγκέρ μετά από 22 χρόνια. Ήταν και άλλοι σύλλογοι που ξέρουν να αναγνωρίζουν τα σύμβολα των συλλόγων, όπως η Ρόμα του Φραντσέσκο Τότι και η Νότιγχαμ του Μπράιαν Κλαφ.



Photo credits: Mike Egerton/PA via AP

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ